Autor: Beta/Foto: Pixabay

Info
06.04.2017.
13:06
Majka učenika zbog čijeg ponašanja roditelji ostalih đaka u jednom odeljenju drugog razreda osnovne škole u Kragujevcu ne dovode od ponedeljka decu u školu ocenila je da su i njeno dete i cela porodica izloženi "nesvakidašnjem teroru i nerazumevanju nastavnog osoblja, stručne pedagoške službe, roditelja i vršnjaka".
  • SM

    06.04.2017 23:13
    @Miroljub
    Draga koleginice, ne smem da se potpisem. Mnogo ste vlasti dobili, mnogo ste agresivni svi skupa i mnogo ste spremni da naudite svakome ko kaze bilo sta protiv vaseg terora. I biznisa.
  • Miroljub

    06.04.2017 20:19
    @SM
    Zašto se već jedno ne potpišete dragi kolega/draga koleginice? Kad ste tako hrabri, recite lepo da znamo s kim imamo posla. Najlakše je tipkati gluposti po ceo dan, voajerski, iza tasture. Naravno, mi ovde u NS pojma nemam kakav je ovaj slučaj u Kragujevcu i šta se iza svega krije, ali odmah povezujemo i pravimo se pametni.
  • OŠ JP

    06.04.2017 15:42
    Ista prica
    Dugi niz godina
    Kroz nekoliko generacija
    Sve se zataskava
    ...
  • Boxy

    06.04.2017 15:30
    inkluzija je promašaj
    Bio sam nastavnik i razredni starešina nekolicini đaka sa posebnim potrebama koji su po programu inkluzije priključeni vršnjacima. Inkluzija je potpuni promašaj. Ni nastavnici, a ni pedagosške ili psihološke službe nisu kvalifikovane da pomažu ovakvim đacima. Sve je to mučenje i za takve đake, i za njhove drugove i za školsko osoblje. Možda je ideja bila plemenita, ali loše, užasno loše se realizuje.
  • Maja

    06.04.2017 15:20
    Da li je inkluzija losa ili dobra za dete i za drugu decu je ozbiljna i siroka tema, i nije tema ovog slucaja. Ovde treba shvatiti jednu stvar - to sto neko ima neki razvojni poremecaj, mentalnu retardaciju, hiperkinetski sindrom itd. - to ga ne cini automatski ni andjelom, ni djavolom tj. problemom. I medju tom decom kao i medju obicnom ima dobrih, dobrodusnih i cestitih, i agresivnih i pokvarenih malih stvorova. Isto je i sa njihovim roditeljima, niti su svi andjeli koji su eto imali tu neku nesrecu, niti su svi besni i agresivni. Treba posmatrati ovaj posebni slucaj, ovo dete i ovo majku, a ne bolest i smetnju u razvoju, niti inkluziju. Iz teksta i izjava obe strane, cini se da se radi o nekom losem svetu, pocevsi sa majkom, pa takvo i dete.
  • ns

    06.04.2017 15:17
    Nagutajte ga tabletama kada ga vec ne mozete vaspitati. A te new age bolesti adhd i slicne ostavite za zapad. Imali smo i mi takve koji bi danas bili okarakterisani da "boluju" od adhd u razredu pre skoro 20 godina, brzo smo ih prevaspitali (kada vec roditelji nisu mogli) i odjednom nisu bolovali od nicega. I bio je mir u razredu i nisu vise imali ikakvih problema.
  • Pomoć

    06.04.2017 14:17
    U svakoj priči postoje dve strane. Svi su u ovom slučaju oštećeni, svi trpe nepravdu, i jedna i druga strana. Očigledno je da detetu treba stručna pomoć, koja je po svoj prilici izostala.
  • M.

    06.04.2017 14:12
    Da, to je ona stara, drste lopova.
  • milica

    06.04.2017 14:05
    hiperkineticko dete
    koje je agresivno,

    to roditelje treba pozvati u centar za socijalni rad i resiti problem. Ja sam roditelj deteta kome svakodnevno moram da objasnjavam da "nije namerno" taj dan ogrebano, jer boze moje, decak je samo malo vise aktivan. a mama - mama kaze da je maza, ali povodljiv
    ne verujem u te price niti te dijagnoze.
  • SM

    06.04.2017 13:58
    Inkluzija je trenutno najveci biznis u obrazovanju, ovdasnji "inkluzivisti" iz OS Sonja Marinkovic su pokupovali stanove a sefovi kuce. Nije tesko proveriti.
    Najgori soj ljudi koji zaradjuje na tudjoj nesreci....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna