Autor: Novosti

Info
06.05.2017.
22:21 > 22:26
Novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici stupa na snagu prvog juna, a Suzana Paunović, direktorka kancelarije za ljudska i manjinska prava, očekuje da će njegova primena smanjiti broj žrtava.
  • Pravda

    07.05.2017 09:26
    Badava
    Pravoj zeni ne treba ovaj i slicni zakoni...problem je opsta pstologija drustva u kojoj su zene, otrgnute sa lanca moralnosti, normalnosti, pokornosti smislu...postale grube, nerealnih ocekivanja od zivota...a muskarci postali pickasti, mekani, isfeminizirani, babetine a ne oslonac i cvrstina. Sve u interesu svih oko nas da nas nema, da kroz drogu iz nas izvuku brz kapital i smanje broj zivih a da ostane zemlja i voda bez nas kojo tu zivimo
  • EvoOvako

    07.05.2017 09:19
    ...
    Razbijanje porodice se nastavlja tolerisanjem nasilja, tolerisanjem lažnih prijavljivanja, prikazivanjem antiidola sa oreolom idola, pa tako su devojčicama idoli starlete, a dečacima su idoli krimosi. Mozak se narodu ispira decenijama. Time se razbija porodica kao osnovna ćelija društva.
    Ništa to ne valja.
  • Neverovatsch II

    07.05.2017 08:18
    pRaVnI SiStEm =$%&#*?
    "Novina u Zakonu je i uvođenje disciplinske ogovornosti za sudije, javne tužioce i zamenike javnih tužilaca za nepostupanje u rokovima koji su određeni ovim zakonom."

    Nepostupanje po drugim zakonima nije kažnjivo..........??????.........!!!!!!!!!..........
  • DragChe

    07.05.2017 06:46
    Boga mi, dal ce biti tako
    Ja bas nisam siguran da li ce ovaj zakon, smanjiti ili povecati broj zrtava sa fatalnim ishodom po zene. Bojim se da ce nasilnici, kada im vec dodje, da ispolje svoje agresivne sklonosti, zbog ovakvih kazni, biti daleko brutalniji prema svojim zrtvama. Mozda ces ti mene izbaciti iz kuce, ali cu ja tebe na groblje. Pogledajte samo da li je zakon o dobrobiti zivotinja doneo dobra zivotinjama. Cak ga ni drzava ne postuje, zloupotrebljava ga, kako bi pojedinci stvorili extraprofit prazneci opestinske budzete zbog hvatanja pasa, koji zavrsavaju u sapunu. Da li neko pamti toliko zlostavljanje pasa pre donosenja zakona, otsecanje sapa, glava, vesanja. Ranije su lovci, besplatno uklanjali stetocine a sada postoje organizacije koje svoje usluge enormno naplacuju, cime se pare svih nas iz budzeta pumpaju u necije dzepove. Slicno ce se desiti i sa zastitom zena. Zivi bili pa videli.
  • Jaja

    07.05.2017 00:59
    Ja mora da sam glup kada u celom tekstu osecam prisustvo ideje da je autorki zao sto vise muskaraca nisu zrtve nasilja...
  • Nemanja NS

    07.05.2017 00:58
    Nisu problem propisi, nego primena istih. Novi zakon ne unosi revolucionarne novine vec samo razradjuje sistem koji postoji bar 12-15 godina. Prema Porodicnom zakonu iz 2005. sud moze da iseli nasilnika iz nepokretnosti, bez obzira na pravo svojine (cl. 198. PZ) . Takav postupak je narocito hitan (cl. 285. PZ). Doduse, to je radio u parnicnom postupku a sada to policija moze odmah bez odluke suda, ne cekajuci pokretanje krivicnog i/ili parnicnog postupka. Ali, policija je i do sada mogla da odredi zadrzavanje do 48 sati licu za koje postoji osnov sumnje da je izvrsilo krivicno delo. Ne samo nasilje u porodici nego i bilo koje drugo delo.
    A u Krivicnom zakoniku (cl. 194.) krivicno delo nasilje u porodici је uvedeno 2002. godine,
    Naravno da treba prosiriti zastitu ostecenih kod ovakvih krivicnih dela. Ali sistemski problem Srbije nije nasilje u porodici i slicna dela , vec endemski rasprostranjena korupcija, od saobracajca, preko ginelokoga pa sve do politicke kvazielite. A smatram da ovakvi zakoni, iako u nacelu dobri, sluze samo za bacanje prasine u oci i skretanje paznje sa krupnih drustvenih problema.
  • Neverovatsch

    07.05.2017 00:48
    Da vidimo
    Isti policajci, isti tuzioci, iste sudije, drugi zakon. Hmmm, skepsa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna