Autor: Politika

Info
07.05.2017.
13:29 > 12:24
Mladi u Evropskoj uniji u proseku napuštaju roditeljski dom u 26. godini, ali su razlike od zemlje do zemlje veoma velike – dom najpre odlete mladi Šveđani s nepunih dvadeset godina, a s roditeljima najduže ostaju mladi Hrvati koji se u proseku osamostaljuju tek u 31. godini, objavila je Evropska statistička služba.
  • G

    09.05.2017 19:56
    @tuga - vi sa 42 ste gospođo nesposobni, jer za 20 godina niste pronašli način da svoj život uzmete u svoje ruke.
  • NS

    08.05.2017 14:42
    i PEMIJER-PREDSEDNIK
    Je pokušao da ŽIVI SA PROSEĆNOM PLATOM! Ali je odustao posle nekoliko dana..
    Pa Ljudi,KAKO VI TO USPEVATE!?Sećam se ko da je danas bilo..
  • @hrana voda vazduh

    08.05.2017 00:14
    "I ko zaradjuje 200e moze da zivi sa jos 2-3-4 drugih"...kojih drugih, objasnite mi situaciju? Rade majka otac i ko jos, dvoje dece od par godina idu rade po 200 evra?
    Sto se tice unistavanja i pravljenja debilima-to sa nama radi zivot u ovoj zemlji, nije potrebno da zivite sa roditeljima, da bi ste bili upropasteni i napravljeni debilom kao sto debilne komentare ovde i citam.
  • tuga

    07.05.2017 22:19
    Bogami, mogu vam reci, kad su ono letos objavili u nekoj agenciji da deca do 35 godina mogu da letuju s roditeljima besplatno, ja sam bila uzdrmana, tuzna, a i uvredjena. Sta smo mi sa 42, sugavi?
  • Petar

    07.05.2017 20:02
    Ne kakite
    Svi izvrću istinu. Realnost je ta da mladi pa i oni odrasli žive na grbači penzionera tj.svojih roditelja jer su bedno i nerealno nisko plaćeni za svoj doprinos na radu. Da je iole kud i tamo malo normalnija situacija , odavno bi bili samostalni.Drugačije ne može da se preživi, ali danas niko ni ne misli šta će biti kada nebude više penzionera.Kako ćemo preživeti sa niskim platama.., nesmem ni da spomenem veliki broj socijalnih slučajeva bez penzije bez prava na penziju...posto ili neradi ili rade na crno...to je budućnost bez budućnosti da li je iko od mladjih stavio prst na čelo za te mizerne doprinose...ima svi da preživljavaju i preteramo po kantama bez roditelja tamo neke 2035.god.ovde će biti beda i beskućnici bez penzija...eto generacije bez budućnosti...a to smo mi...
  • Bestragija

    07.05.2017 18:25
    A neee,neee...
    ....najveca sprdacina su zapravo ovi sto sto "izigravaju samostalnost" a to je 90% parova ovde sve sa decom,kojima tu "samostalnost" finansiraju mame,tate,babe,strine kuvajuci im redovno i kupujuci namirnice,placajuci prakticno sve komunalije i ostale potrepstine i jos im oblace i obuvaju tu decu,placaju letovanja,zimovanja i sl.A njih dvoje lepo sa svojim platama koje im sluze prakticno kao dzeparac,pravo u centar u setnju,sve sa decom pod ruku i svi od glave do pete "firmirano i markirano" obuceni,osmeh od uva do uva kao "uspesni porodicni ljudi".Samo u ovakvoj Ludaji totalno poremecenih vrednosti i izopacenog sistema,mozes sam sebe smatrati "uspesnim" i uzimati zdravo za gotovo da je normalno da otimas od penzija i plata kome stignes od svojih najrodjenih.Svugde drugde na ovoj planeti se smatra nevidjenom sramotom da tebe i ne daj boze tvoju decu roditelji izdrzavaju na bilo koji nacin sa 25 - 40 godina.Deca se na zapadu vaspitavaju od svoje 15godine pa cak i ranije,da moraju sami da zarade ceparac,a od 18godine su vec prepustena sama sebi i to namerno cak i u dobrostojecim porodicama.Nije tu problem u 200E plate,vec u nevaspitanim mozgovima debila i klosara sa najbesnijim mobilnim telefonima i krpama.
  • hrana voda vazduh

    07.05.2017 16:47
    I ko zaradjuje 200e moze da zivi sa jos 2-3-4 drugih koji isto zaradjuju pa bi troskovi bili minimalni ali bi itekako znacili za psiho-fizicko zdravlje i buducnost.

    Ovako "deca" ne zele od tatice i mamice a tatica i mamica ne znaju kako bi bez "dece" i tako jedni druge unistavaju i prave debilima.
  • neko iz mase

    07.05.2017 15:48
    Svako treba da živi sam.....
    Nije tačno. Sve zavisi od situacije. Šta vredi i ako su zaposleni ako ne mogu da plaćaju stan i hranu. Deca bi najradije živela sama ali je situacija takva da ne mogu. Imam sreće pa moja deca ne žive sa nama. Da me neko ne shvati pogrešno, ja ih obožavam ali mislim da svako treba da živi sam i svoj život. Sin se zaposlio još pre nego što je završio fakultet a sad ćerka studira i žive zajedno. U velikoj meri on je finansira. Imao je sreće da se zaposli u dobroj firmi sa pristojnom platom, što je misaona imenica za mnoge. Mislim da su moja deca srećnici.
  • Sale NS

    07.05.2017 15:48
    Ajde sine, čedo tatino !
    Setih se starog vica: "...bravo sine.. ajde jedan korak...braaavo...ajde još jedan... ženooo brzo donesi kameru, sin nam se vratio iz diskoteke..."
  • institucionalizacija

    07.05.2017 15:40
    Oduzeti pravo na rad i zaradu je najefikasniji način uništavanja pojedinca, porodice i društva u celini. Protiv te vrste genocida ne postoji odbrana a razara napadnut entitet bolje od bilo kakvog oružja. Još kada propaganda pokušava da ubedjuje pojedinca kako je problem u njemu pošto nije dovoljno dobar za svet u kom živi psihologija ubijanja ličnosti i zdravog duha je potpuno zaokružena. Stiču se svi uslovi za cvetanje kriminala, haosa i pada sistema vrednosti.
  • Родитељ

    07.05.2017 15:34
    ?
    Нисам ни знао да имам грбачу!?
  • *

    07.05.2017 14:26
    Ovo nije tema za debatovanje u Srbiji...
  • M

    07.05.2017 13:55
    Poznajem ljude koji imaju decu, žive samostalno, a žive isključivo na grbači roditelja i ne vide nikakav problem u tome. Što bi se oni cimali da rade, kad će mama i tata umesto njih? Takođe, znam ljude koji žive s roditeljima pod istim krovom, ali su oni ti koji izdržavaju svoje roditelje, a ne obrnuto. Ko je tu onda samostalan, a ko na grbači roditelja?
  • Hetero

    07.05.2017 13:44
    Katastrofa
    Ajde ne lupetajte. Ja i kada sam počeo da radim imao sam para tek za pice ali ne i za komunalije, iznajmljivanje stana, odelo i ostalo. Srbija je za heteroseksualce smrt.
  • Lotre

    07.05.2017 13:43
    Moj sin ima 47 godina i ne dam mu da se zaposli dok ne zavrsi fakultet!
  • DonJuan

    07.05.2017 13:39
    Bas cudno, Viciceve pampers fabrike i plata od cirka 200 evra daju neogranicene mogucnosti za kvalitetan, samostalan zivot.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna