Autor: Novosti

Info
11.05.2017.
09:57 > 11:52
Vozač kome saopšte na tehničkom pregledu da mu vozilo koje je do sada bilo registrovano za pet putnika, a na zadnjoj klupi ima dva pojasa, pa je samim tim predviđeno za registraciju za četiri putnika, moraće da da pozamašnu sumu novca za nove papire.
  • Bojan

    12.05.2017 10:38
    Pa ko ce? Koliko u spoljnoj politici postuju Srbiju, toliko u unutrasnjoj politici Srbija postuje gradjane
  • Dragan

    12.05.2017 00:13
    OPET
    Opet gradjani plaćaju greške države. Sa svim tim visoko umnim državnim vrhom, koji ne ume da razmišlja dva dana u napred, OPET moramo plaćati greške.
    Pa nisu građani ti koji odobravaju uvoz vozila, već DRŽAVA, ali naravno, građani su ti koji će plaćati grešku države.
    DOKLE?
  • Мунгос

    11.05.2017 18:05
    @ Jogi Letač,
    Хвала на информацији, ја сам био у заблуди зато што је Дамир Окановић и тај фамозни Комитет увек иступао у јавност као предлагач закона и на начин као портпарол владе Србије. Ако је Невладина организација, онда тек треба да беремо кожу на шиљак, ја сам доста запрепашћен сазнањем да Владом влада Невладина организација.
  • Futog

    11.05.2017 17:32
    www
    Sns
  • AleksandarVojvođanin

    11.05.2017 15:41
    Odrađeno!
    U septembru prošle god. sam, kao i svake godine u to vreme otišao na teh.pregled i saopšteno mi je da moram izvaditi potvrdu za moje vozilo, od ovlašćenog uvoznika, da moje vozilo ima sedam(7) sedišta. Tačno je da ima pojaseva za sedam osoba, ali ja fizički nemam ugrađena ta dodatna dva sedišta i da ne dužim, morao sam platiti novu saobraćajnu, na kojoj su promenili broj sa pet na sedam i tu potvrdu. Auto sam registrovao, naravno jer mi je potreban, ali su mi pri tom izbili iz džepa 70eura. To predstavlja pljačku građana jer da smo znali da će takva situacija da se dogodi, mi bi prilikom kupovine vozila insistirali kod uvoznika i dilera da nam prodaju vozila sa papirima na kojima piše koliko stvarno ima sedišta i mogućih za dodatnu ugradnju! Postavlja se pitanje, zašto OPET građani da plaćaju greške države i dilera!?
  • Jogi Letač

    11.05.2017 15:18
    Kao da te neko pita, kada oteraš auto na tehnički pregled, za koliko osoba da se registruje. Registracija se radi na osnovu dokumentacije o vozilu, na koju vlasnik vozila nema uticaja. Što znači da neko kod prve registracije nije radio po zakonu, i ispravka treba da ide na njegov trpšak. Ja sam imao grešku u saobraćajnoj dozvoli, pa mora nova i da platim. Kao da sam ja popunjavao dozvolu! Na kraju sam platio, jer nisam imao luksuz da mi auto stoji neregistrovan dok ja isterujem pravdu. Bojim se da će u većini slučajeva tako biti i ovde.
    @Мунгос, varate se, Komitet za bezbednost saobraćaj je obična NVO, koja se finasira iz ko zna kakvih fondova i pojavljuju se u javnosti sa raznim saopštenjima ali oni ne donose propise, oni mogu samo da predlažu. Agencija za bezbednost saobraćaja je državna agencija i oni uzimaju pare na raznim reatestima i ovakvim svinjarijama.
  • Nikola

    11.05.2017 15:14
    Znaci moj jugo koji fabricki uopste nema pojaseve na zadnjem sedistu treba da se registruje kao dvosed? Pod stare dane cu postati budza i voziti dvosed.
  • Bagra

    11.05.2017 15:13
    Najvažnije da globama pune budžet. Odrati sve i svakog za bilo šta.
    Do tada država propala načisto, građani gladni.
  • ne razumem

    11.05.2017 14:39
    Ali stvarno. Zbog cega ne moze neko da prebroji svoje pojase i prijavi 4? Ili tri? Evo ja se uvek vozim sama, nekad dvoje, nek mi upisu da je dvosed, zbog cega placam nekom da prebroji pojaseve, i to tolike novce? Razumem da neko zeli da registruje na 5, a ima 4 pojasa pa mu treba neka potvrda, ali ovo nema smisla.
  • dazt

    11.05.2017 14:26
    E sa kakvim se mi birokratskim glupostima bavimo a drzava se raspada od nefunkcionalnosti...
  • Мунгос

    11.05.2017 14:15
    Није то Агенција, то је Комитет за безбедност саобраћаја, директор Дамир Окановић, високообразован. Са Агенцијама је можда лако, али ови старији памте како изгледа када те поткачи неки Комитет. Не мора да буде ни централни, ни европски, не гине ти секс са јежом.
    Одакле Дамиру Окановићу толико идеја за намицање пара? Непресушни извор идеја му се налази тамо негде у Земљи дембелији, нашој недостижној дестинацији. Ако не можемо да будемо у тој земљи, она можемо себи да створимо пријатан утисак, па да плаћамо, плаћамо, плаћамо.
    Када би се неки глупи Балканац сетио да атестира пети појас на аутомобилу? Никад.
  • Gdz

    11.05.2017 14:10
    Koja je ovo jazbina .
  • ns ja

    11.05.2017 14:05
    Velika Albanija je pošteniji projekat od ovog srpskog vaćarenja! Mi građani Srbije ako ovo budemo plaćali, onda Kosovo i treba da bude država jer mi sasvim sigurno nismo država, mi smo Diznilend, mi smo sprdnja od lopovske banana države i treba nas ukinuti! Ponavljam, ako ovo bude p.ederski naplaćeno gologuzoj raji! Neko će se pitati kakve ove dve stvari imaju veze - odgovor - imaju - tesne veze: da li smo mi , ili nismo odgovorna država ili šibicarska vaćarija!?
  • Sale

    11.05.2017 13:34
    @Perica
    Covece, 101% si u pravu.
    E sad... kad bi u ovoj zemlji bilo ko ko dospe do bilo kakvog polozaja uspevao da vlada elementarnom logikom onda bi to sto ti kazes bilo i uzeto u obzir.
    Sve su to vazduhplohovi moj druze... svi do jednog.
  • Perica

    11.05.2017 13:04
    Vozači
    Zašto vozači. Vozači su platili tehnički pregled vozila prilikom nekog od ranijih tehničkih pregleda gde ustanovljeno ono što piše u saobraćajnoj dozvoli.Vozilo je tako registrovano i sve je bilo ok. Ako sad nesto nije u redu odgovornost snose oni koji nisu ustanovili činjenično stanje u ovom slučaju oni koji su vršili tehnički pregled vozila.
  • Rade

    11.05.2017 12:58
    Mnogi su zeleli mali auto ali da mogu da voze petoro ljudi i pri tome neplate kaznu kada ih policija zaustavi nadajuci se da to niko nikada nece proveravati a sada kada se zakon poceo postovati sada im je kriva drzava zato sto postuje zakon
  • DonJuan

    11.05.2017 12:51
    Mora od neceg da zivi i izmisljena, parazitska tvorevina, zvana Agencija za bezbednost saobracaja...
  • Mile

    11.05.2017 12:42
    Ovako se u Srbiji pravi GDP i šire breše neproduktivne potrošnje. Originalan srpski izum koji je evo već patentiran i kao takav ušao u primenu. Jelo ne moze umesto 5 da se utvrdi 4 bez ikakvih troškova, odnosno nameta.
  • ...?

    11.05.2017 12:41
    Pomnozeno sa brojem vozila, prava winwin kombinacija.
    Ako im ovo prodje, stvarno smo stoka za klanje.
  • gradjanin

    11.05.2017 12:41
    neverovatno
    Neverovatno, pa da li zaista u ovoj kvazidrzavi ima jos nesto, a da ostaje normalno i u interesu obicnog coveka???
  • KE-KS

    11.05.2017 12:22
    Smuljati
    Još jednom vidimo da ako neko pokuša da na pošten način nešto uradi, on nije zaštićen, nego na kraju mu ostaje samo da njače. Polazim od postulata savesnog kupca, koji je kupivši vozilo, dobio svu potrebnu dokumentaciju i obavio sve neophodne formalnosti i u policiji dobio tablice i saobraćajnu. Ko je zakazao u lancu, da kažemo svi (uvoznik, amss, tehnički pregled, policija). To sad treba savestan kupac da "ispegla" za sopstven novac, koji je najmanja stavka u celoj priči. Ko će savesnom kupcu da plati njegovo vreme vucaranja po institucijama i firmama? Ko će mu platiti gubitak zbog nemogućnosti korišćenja vozila (treba vremena da se sva dokumentacija prikupi)?
    Najbolje rešenje je kupiti bilo kakav pojas negde na nekom otpadu i montirati ga čisto da se vidi, prođe se tehnički i to je to. Gde je tu bezbednost učesnika u saobraćaju, izgubila se negde u javašluku.
  • zekonja

    11.05.2017 12:10
    -
    Ma samo udri narod, kad je glup i treba ga tako tretirati. Realna cena svake od ovih potvrda je oko 200 din. ako i toliko, cena stampanja, tj papira i tonera, jer se ovde sve svodi na vizuelni pregled, nikakva "ispitivanja" i cuda tu nema,samo koriscenje rupa u zakonu da se uzme lova. Cuj molim te laboratorija za ispitivanje vozila, sta ispituju u toj laboratoriji, kolicinu uranijuma u vozilu? Odes tamo on pogleda zadnju klupu "a ha, imas 2 pojasa a ne 3" to ti je 5.000 din. Sve to moze da se uradi vrlo jednostavno i vrlo bezbolno po vozace, ali zar da propusti drzava da ti uzme jos koju crvenu preko raznih "fali ti jos 1 papir " fazona? Lopovska drzava, hohstapleri bez srednje skole nam kroje sudbinu a ti narode samo cuti i trpi, i placaj greske te iste drzave kao svoje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna