Autor: Tanjug

Info
11.05.2017.
18:14 > 18:27
Kompanije u Srbiji koje posluju u oblasti informacionih tehnologija i uobičajeno ostvaruju prilive iz inostranstva, na primer prodajom računarskih programa, mogu bankama dati trajni nalog o osnovu naplate za prilive do 1.000 evra, saopšteno je iz Narodne banke Srbije.
  • Programer

    13.05.2017 13:16
    E moji "kadrovi"...
    Zaostavstina iz doba SFRJ koja ne postoji nigde u svetu osim mozda u Severnoj Koreji. Totalna birokratska glupost za uposljavanje partijskih "kadrova".

    Da li bilo gde u normalnom svetu postoji birokratsko pravilo da moras da obavestis banku da ces dobiti priliv iz inostranstva (veci od 1000 EUR) ???

    Inace, onaj ko radi u IT za strance i ima zaradu do pomentih 1000 EUR mesecno bolje da promeni profesiju.

    Za tih 1000 EUR moze se otvoriti offshore firma i bankovni racun tako da pomenuti "kadrovi" nikada nece saznati koliki vam je priliv na strani racun (posto im je IQ uglavnom ispod 10), a inace svodi se na isto, odes na bankomat i skines pare.

    Kada srede birokratiju da covek slobodno moze da raspolaze SVOJIM novcem, tada cu i ja da se odlucim da njima platim porez.

    Do tada: cujemo se, zvacu ja tebe...
  • cistac ulice

    12.05.2017 07:30
    Dobro .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna