Autor: Politika

Info
15.06.2017.
15:01 > 22:30
Raspisivanje novčanih nagrada građanima za pružanje informacija policiji koje bi dovele do rasvetljavanja zločina u Srbiji je neuobičajeno i dešava se u slučajevima nerešenih teških krivičnih dela koja su posebno uznemirila javnost.
  • Deks

    16.06.2017 12:07
    Kod odkrivanja počinilaca zločina građanstvo može pružiti policiji informacije sa dva aspekta: 1. u slučaju da građanin očigledno zna ili naslućuje ko je počinilac odnosno jasno mu je da ima relevantnu informaciju za policiju ali ne želi da ih saopšti iz nekih razloga i 2. građanin nešto zna i može da pruži policiji valjanu informaciju u otkrivanju počinioca ali nije svestan toga i ne može da poveže to da informacije koje zna mogu pomoći policiji, te ih ni ne saopštava. U prvom slučaju od značaja bi bilo raspisivanje novčane nagrade, međutim daleko su češći ovi potonji slučajevi. Verujem da bi većina građana odmah prijavila policiji relevantnu informaciju i bez novčane nagrade ali kako ako nisu svesni da mogu pomoći? Zato policija u saradnji sa medijima treba da slučaj održava "vrućim" tj da se neprestano o tome govori u javnosti i apeluje na građane da i najsporedniju informaciju ili sumnju prijave policiji. Od hiljadu dojava može biti samo jedna vredna informacija i zato je veoma bitno da policija svaku dojavu najdetaljnije proveri.
  • Gligorije

    16.06.2017 08:05
    Eh
    Da ih policija privede, tužilaštvo protiv njih podigne optužnicu, a sud drakonski kazni, to bi im bila najbolja stimulacija za neprijavljivanje izvršioca krivičnog dela.
    Nikada im više ne bi palo na pamet da prikrivaju počinioce krivičnih dela.
    Ovak baš ih briga, niko nizašta ne odgovara.
  • Wolf 359

    15.06.2017 23:49
    Niko vise ne veruje u pravnu drzavu...Ali za 1 kg. brasna i ulja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna