Autor: Tanjug

Info
13.07.2017.
13:18
Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost uz podršku Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena obezbedilo je 60 panik taster sistema koji bi mogli u saradnji sa resornim Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja biti u kratkom roku postavljeni u centre za socijalni rad.
  • Inspektor Višekruna

    13.07.2017 16:21
    60?
    To je dovoljno za Beograd, eventualno za okolinu. Meni se čini da su centri opštinski organi a opština ima mnogo više!
  • Serb

    13.07.2017 14:51
    Sačinismo deželu
    Kako nam ide ovaj razvoj lidera regiona...
    Uskoro će biti sasvim normalno kada i socijalne radnice zatraže ne beneficirani radni staž već i prisustvo policajca, ako ne i specijalca tokom radnog vremena.
    A zatim slede.... ovi iz Zavoda za zapošljavanje, prosvetari naravno, pa trgovci po radnjama i radnici u ugostiteljskim objektima..... kladionicama... apotekama.
    A na kraju i bibliotekarke. Fudbaleri?
    Jer očigledno je da država neslućeno dobro funkcioniše.
    Ono što mene lično muči, to je što mislim da to nije slučajno i iz gluposti vodećih političara.
    Već sračunato, eksperimenta nad državom i narodom radi.
  • uzaludan

    13.07.2017 14:32
    "Na taj način pomoći ćemo da se spreče tragedije kakve su se dogodile u poslednjih nedelju dana"!?!?!?

    Na taj način nećete postići NIŠTA!

    Socijalne radnike baš briga, nesrećne žene su svakako (polu)psihijatrijski slučajevi, deca su nezrela, a psihopate su psihopate! Ko onda da pritisne taster??? Onaj koji se spremio da uradi zlo!? STVARNO???

    Obezbedite vi veću kontrolu roditelja, proporcionalno lekarskom uverenju koje moraju dostaviti, uz obezbeđenje koje ste morali imati! Valjda ste za to plaćeni!?

    Je li ovo ideja JorgoBankinog šofera ili prethodnog Julina?
    Sigurno je neki "genija za vožnju"!
  • NS

    13.07.2017 14:22
    Kako kada su i tu gurnute radnice preko veze koje turpijisu nokte po ceo dan? Zasto bi se one uzbudjivale? U Srbiji sve funkcionise po principu "nece se to bas kod mene desiti". Jadne li zemlje.
  • Deks

    13.07.2017 14:02
    Sudeći po dva poslednja tragična slučaja dok "panik taster" ne bude pritisnut i dok policijska patrola ne stigne ono najgore će se već dogoditi što znači da problemu treba drugačije pristupiti. Treba pre svega identifikovati potencijalne izvršioce ovih užasnih krivičnih dela povezanih sa osvetom prema sadašnjoj ili bivšoj supruzi i drugim članovima porodice. Treba više slušati žene koje se nalaze u problemu da im bivši partner preti. Potencijalne nasilnike treba zatvoriti ili svakodnevno pratiti na isti način kao što se prate potencijalni izvšioci drugih krivičnih dela poput terorizma. To je opravdano s obzirom kakve posledice oni mogu da izazovu jer osim što mogu ubiti bivšu suprugu i decu u stanju su da ubiju i slučajne žrtve. Setimo se događaja od prošlog jula u Žitištu koje nakon godinu dana skoro niko i ne pominje. Svakako treba povećati bezbednost u centrima za socijalni rad i drugim insitucijama ali jedino delotvorno rešenje jeste prevencija tj. sprečavanje da takvi nasilnici izvše zločin bez obzira na kom mestu su to naumili.
  • /

    13.07.2017 13:42
    /
    ma obezbedite vise da te socijalne radnice rade svoj posao
    drze se onoga sta se dogovore sa roditeljima i obrate paznju na ponasanje OBA clana

    isti je slucaj kao i sa zdravstvenim radnicima.
    lenji su i neodgovorni. kada dodje do nesrece su svi drugi krivi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna