Autor: Tanjug

Info
05.08.2017.
11:29 > 11:29
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da Srbija povodom uvećanih hrvatskih taksi za srpsku robu sprovodi svoje mere u cilju zaštite države.
  • G

    06.08.2017 18:02
    @London - potpuno je očekivano da "mislite da ste u pravu" kad se vidi da ste odlučili da dajete svoje mišljenje o nečemu o čemu nemate pojma, a da se prethodno niste ni potrudili da saznate činjenice. Pisalo je u člancima koliko je bilo ranije a koliko je sada, nije bilo 0. Ipak me začuđuje kako se Dačićeva spoljna politika preslikala i na ostale države regiona koje su uradile isto nakon ovakvog postupka Hrvatske.
  • LudiloOOo

    06.08.2017 11:22
    A inace Tackasti voda je toliko cista, da ne valja ni noge prati.
  • LudiloOOo

    06.08.2017 11:19
    ma koji ce nam ionako

    Tackasti bolje vodi gledaj sta rade Istra i Dalmacija, Vojvodina nema more.
  • Dusan

    06.08.2017 08:26
    Nije uopste bitno sta ce drugi da urade nama , jer ti drugi su uvek u pravu , srazlogom to rade , kulturni su , sve im kultura na usi izlazi . Bitno je barem sudeci po vecini komentara da sta god Srbija uradi nije dobro , da smo zaostali , primitivni , da pojma nemamo ni ocemu . Ima nesto bolesno u tome , zalosno i jadno . Mnogi zaboravljaju da kad pljuju po rodjenoj zemlji pljuju po sebi .
  • Sinan Sakic

    06.08.2017 07:13
    Tastatura patriJote brane srpstvo.
  • London

    06.08.2017 04:24
    Prvo pitanje je koliko je zaista povećanje Hrvatskih taksi? Na primer, možda su do sada te takse bile skoro 0, pa ih je povećanje od 22 puta zapravo dovelo na neku razumnu meru, koliko se već naplaćuje na hrvatsku robu kada ulazi u Srbiju... s obzirom da Srbija nije reagovala povećanjem taksi, mislim da sam u pravu. A ovo zadržavanje robe na granici dok ne propadne je zaista bedno. Od Dačića i njegove "spoljnje politike" se zaista bolje ne može ni očekivati...
  • izvoz

    05.08.2017 21:31
    A koje to voće i povrće Hrvatska izvozi u Srbiju, sada kada ga zbog ogromnog turističkog priliva mora i sama uvoziti i kada je inače to isto voće i povrće (ali i mleko i meso i ostalo) gotovo trostruko skuplje nego u Srbiji?
  • hm

    05.08.2017 21:16
    Sada ce ovi neku svoju kontrameru. Mada, istina da se sveze voce i povrce bas i ne uvozi iz Hrvatske, tako da ovih 30 dana je u biti beskorisno. A, ako pak srpski politicari misle da ce EU da udari packe svojoj clanici zbog Srbije onda su mnogo naivni, kao francuske sobarice.
  • Sava

    05.08.2017 21:00
    Rok laboratorijske analize 30 dana, a zdravstvene kartice niste u stanju napraviti evo već godinu dana!
    Inače ne vidim zašto bi hrvatske firme izvozile voće i povrće u Srbiju kad ih mogu prodati u Hrvatskoj po višestruko većoj ceni.
  • student

    05.08.2017 20:27
    @dzoni
    "U Slavoniji nema septičke jame?"

    Citajte pazljivije . Covek je napisao u Sloveniji a ne u Slavoniji .
  • pobeci odavde

    05.08.2017 19:34
    Svaki iole normalan i razuman komentar biva kaznjen bujicom patrijotskih minusa.
    Nije uopste cudno sto su sve okolne drzave pobegle od nas glavom bez obzira.
    Nalazimo se na samom dnu gde cemo po svemu sudeci jos dugo dugo ostati .
  • NVO placenik

    05.08.2017 18:27
    @dzoni
    Ti si bas uporan u dokazivanju nedokazivog . Godine i godine bi nam trebale da stignemo Hrvatsku . I to je pitanje s obzirom koliko su razvijeniji .
  • goxy

    05.08.2017 18:20
    @dzoni


    Ti izgleda bolje poznajes Hrvatsku od Srbije .
  • dzoni

    05.08.2017 18:10
    @White power

    Iste mere su uvele i CG ,BIH i Makedonija.
    Nije problem u "kvaliteti" već u tome što su digli takse 22 X na svoju ruku.
  • jova

    05.08.2017 18:10
    Podrska za radnike koji traže bolje plate
  • dzoni

    05.08.2017 18:06
    @prolaznik

    U Slavoniji nema septičke jame?
    E super kad odem kod kuma u Borovo selo reću mu da to što on ima u dvorištu nije septička jama već spejs šatl!Jer gde je moguće da u EU ima septičkih jama.
    Nisam ja rekao da je Srbiji super što nije u EU već da za 4 godine koliko je u EU Hrvatska nije imala gotovo nikakve odnosno veoma male koristi.Za običnog malog čoveka za političare,tajkune itd verovatno velike.
    U Hrvatskoj inače nema problema u zdravstvu,zato su prošle godine zatvorili 5 kliničkih centara jer zbog dugova ne mogu sami sebe finansirati.
    Da se ne ponavljam već sam napisao,Hrvatska ima bolje ceste,uređenija je generalno i to niko ne spori ali ako se uzme u obzir sve prednosti koje je imala a to da je biva povlaštena u Međunarodnoj zajenici kroz 90-te da je dobijala na desetine miljardi dolara pomoći.Nije imala ni DANA sankcija koje je Srbija trpila 10 godina,nije imala ni hiper inflaciju i sve ostale blagodati.Jeste neko će reći imala je rat.Jeste i to u područijima u kojima su uglavnom živeli Srbi.

  • Rimko

    05.08.2017 18:05
    Hvala Bogu, konačno odgovarajuća PROTIVMERA!
    Bravo!
  • dzoni

    05.08.2017 17:42
    @turista

    Našao si za poređenje,bio si u najrazvijenijem i najbogatijem gradu u Hrvatskoj,i šta si s tim hteo reći?Znamo da su bolje ceste to sam i jasno naveo u predhodnom postu da si pažljivije čitao.To je ono što su morali uraditi da bi uši u EU a kroz IPA fondove se sređuje i kanalizacija.To upravo kreće i Srbija zato nas i stalno bombarduju sa pričama o Koridorima itd.
    Inače sam grad Varaždin ima tu sreću što je jedan od retkih koji nije imao ratne profitere na vlasti i sadašnji gradonačelnik je izuzetno sposoban.
    Ne znam da li si bio u Slavoniji?Posebno Baranja to je tuga,jad i čemer a pre svega pustoš.O Baniji,Kordunu,Lici i Severnoj Dalmaciji da ne pričam tamo idu 2 medveda i 3 poskoka na jednog čoveka.
    Kao što sam već rekao da im je tako med i mleko ne bi ih otišlo za 4 godine 300 000 i to je zvanična brojka oni koji su se odjavili stvarna je i veća jer mnogi nisu.Slavonija je posebno pogođena masovni egzodus u Irsku,ono malo što radi se prehranjuje u Bačkoj i Sremu.Švec komerc.Nisu im mrski ni Lav ni Apatinsko pivo kad su jeftini od "Žuje".Pola ih živi od braniteljskih penzija i socijale od skora i od doznaka.
    Sve što se ulaže je turizam i to pre svega Istra,Kvarner nešto malo Makarska i Dubrovnik.
    Industrija i ono što su imali je uglavnom propalo.Od silnih obećanja se jako malo ispunilo.A još im je pokojni krivousti 89-te obećao 3000 dm plate i da će svaka kapija biti pozlaćena samo da oteraju Srbe.
  • G

    05.08.2017 17:06
    @... - Andrić je "gospodine" sam sebe "svojatao", niko ga nije terao. Isto kao i Tesla, kojeg upravo vi non stop svojatate iako ste uradili sve u svojoj moći da zatrete Tesle u Hrvatskoj. Na osnovu vašeg komentara upravo vi "gospodine" očigledno imate kompleks, da ga nemate ne biste uopšte ni bili ovde da se hvalite svojim "uspesima". Pa još i želite dalje cepanje Srbije, iako ste svi bili veoma radi da sprečite cepanje Hrvatske pa čak i danas etničko čišćenje i masovno ubistvo slavite kao nacionalni praznik. Vama "gospodine", kao i ostalima koji to slave je neophodna psihijatrijska pomoć.
    Evidentno je međutim da je Srbija glupa što uvek druga radi ovakve stvari, umesto da krene po demokratskim principima koje prati Hrvatska i prva krene da štiti svoje tržište. Najiskrenije se nadam da će da dođe do potpune obustave trgovine sa ovom toliko otvoreno neprijateljskom državom i nacijom.
  • prolaznik

    05.08.2017 17:02
    @dzoni

    A sta mi imamo od toga sto nismo clan ni EU ni NATO ?
    Koliko smo dužni neću o tome. Pola Srbije nema ispravnu pitku vodu. Ima 450.000 septičkih ponirajućih jama. Godišnje se na deponije baca 250.000 tona otpadaka životinjskog porekla. Ni jedan grad na čelu sa Beogradom ne prečišćava otpadne vode. Stanje u elektroprivredi loše. Putevi i mostovi katastrofa. Zaštita od poplava katastrofa. Navodnjavamo najmanji procenat obradivog zemljišta u evropi.Ili su poplave ili je suša. Železnice u raspadnutom stanju. Da ne nabrajam koliko se za koje snimanje i preglede čeka po bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama. Obrazovanje da bog sačuva. Pa nemamo nijedan fudbalski stadion koji ispunjava sve propise.Od svih navedenih stvari pitam premijera koliko je septičkih jama zatrpao od kada je došao na vlast. Radi reda reći ću da Slovenija nema ni jednu septičku jamu.Naš se premijer hvali vasionskim poslovima a oni što život znače niko se ne bavi.
    Jedino cega obilato ima kod nas to su rusofili.
  • White Power

    05.08.2017 17:01
    Mamlazi
    Ovakve tutubanske "mere" mogu da nalože još samo sns-ovske patriJotske gluperde.
    Kao kada njihova "majčica" rusija uvede sankcije "zapadu"-pa i dan danas sebi nanu naninu, al zato "ponosno".
    Umesto da se nametnemo kvalitetom, redom, radom i disciplinom-mi dozvolimo da već 6-tu godinu 1/4 krezubih ludaka kroji sudbinu cele nacije.
    Ovo nije kraj propadanja, ali bi pre nego sledeći put "potegnemo" na susede najpre trebali potamaniti kukolj u sopstvenom dvorištu.

  • Observer

    05.08.2017 16:33
    Politička odluka
    Jasno je da je ovo srpska politička odluka, jasno je da su se kontrole radile, ali sada je naređeno, "Radi sporo", tako da ni jedan inspektor ovo ne može ubrzati ! Suština problema i jeste u tome što su kompleksaši članovi EU, pa kao i ostali, morali su se pridružiti sankcijama Rusiji ! I šta se događa ? Višak polj. proizvoda je preplavio zemlje EU, jedni drugima turaju jevtinu robu. Seljaci i farme propadaju, mnogi vrše samoubistva, jer ne mogu da vrate kredite. Vidimo da je Nemačka prva počela da se buni protiv Velikog brata. Kompleksaši sa juga, ja bolje živim od vas sa mojih 400 E, a glomaznost banana države, katastrofalna ek. politika i zaduženost će vas odvesti u ek. i polit. ropstvo. Jugu će te samo sanjati, ali je nema više. Na ovaj način ne možete spasiti vašu poljoprivredu.
  • gyr

    05.08.2017 16:30
    Trebali bi mi Ideu da izbacimo iz Srbije. Od nje imamo samo stete...
  • turista

    05.08.2017 16:29
    @dzoni
    "Šta imaju od toga što su članovi NATO-a i EU?"

    Skoro sam se vratio iz Varazdina . Hrvatska je Amerika za nas u bilo kom pogledu . Doslo mi je da placem kada sam se vratio na nase puteve izbusene kraterima .
  • xcbm

    05.08.2017 15:53
    Ako smo toliko pametni zasto onda zivimo u jednoj od najsiromasnijih drzava Evrope ?
  • covek

    05.08.2017 15:46
    Mi ne volimo nikog niko ne voli nas . Kakvi smo to smo videli na Zakintosu.
  • ...

    05.08.2017 15:30
    Netko spominje nekakvog ' sina tisucljetne kulture ' valjda se to odnosi na Hrvate, a bajdvej Srbi nemaju niti jednog svjetskog knjizevnika, cak svojatate Ivu Andrića. I to svi nacionalisti u Srbiji svojataju Hrvata kao najveceg Srbina. Da nije tragicno, bilo bi smijesno. Pa netko kaze ' kompleksasi ' - a ja bi tog bisera pitao : kompleksi cega ? Da li zbog pobjede nad Srbijom na rusevinama bivse SFRJ ? Da li su to ti kompleksi. Da li su kompleksi dva pa i tri puta veca primanja koja imaju radnici u Hrvatskoj u odnosu na radnike u Srbiji. Da li su to ti ompleksi ? Ili to da sam car kada dodjem u Srbiju iz Hrvatske i da me prosjecan Srbin gleda kao na malog lorda jer isti samo sanja moje prihode, od recimo 700 eura. Izgradjujte Srbiju, jer ako itko ima kompleks, imate ga vi. Ovo ' vi ' se odnosi na one koji pricaju o kompleksima, ne na korektne i razumne gradjane Srbije. Lp s juga.
  • ...

    05.08.2017 15:17
    Pa Srbija izvozi vise robe u HR nego sta uvozi iz Hrvatske. Ukoliko mi sada budemo istu mjeru uveli ka robi iz Srbije, lose vam se pise. Svakako cete prije vi obrati bostan, nego mi. Isto tako bi sa Vojvodinom lako nasli zajednicki jezik, te se nadam da ce i Vojvodina putem Kosova u nekom povoljnom geopolitickom trenutku. Bar sjever Vojvodine, ako nista drugo. Lp i pozdrav svima sa mora.
  • VIKTOR

    05.08.2017 15:08
    DOKLE?
    OVO PONAŠANJE HRVATSKE JE SAMO VRH LEDENOG BREGA.ZAR SMO VEĆ ZABORAVILI DA GODINAMA NA RADIO STANICAMA "LIJEPE NJIHOVE" NEMA NAŠIH IZVOĐAČA? UPOREDITE BROJ KONCERATA NJIHOVIH I NAŠIH KOD NJIH. KOLIKI JE BROJ NJIHOVIH INVESTITORA KOD NAS, A KOLIKO NAŠIH KOD NJIH... KAD ĆE DRŽAVA PROGLEDATI DA NAS TRETIRAJU KAO BANANA DRŽAVU. OVO JE SAMO POČETAK ŠTA NAM TEK PRIPREMAJU NA PUTU SRBIJE KA EU. DOSTA PONIŽAVANJA !
  • dzoni

    05.08.2017 15:04
    @Dragan

    Šta imaju od toga što su članovi NATO-a i EU?
    Za 4 godine im je otišlo 300 000 ljudi (redom mladih) trbuhom za kruhom,samo prošle godine samo u Nemačku 56 000 cela Slavonija je pustinja u predgrađu Osijeka možeš kupitikomplet katnicu nameštenu za 15 000 evra.Svaka druga kuća je na prodaju.Jeste imaju veće plate u proseku ali su im i cene hrane i režija i 50% veće nego u Srbiji(baš iz Slavonije gomila se snabdeva za hranu,piće i cigarete u Bogojevu,Šidu i Bačkoj Palanci).Prosek im dižu Zagreb i 400 000 branitelja koji imaju 1000 evra mesečno.
    Na moru su im sve hotelske lance pokupovali stranci Hrvati su pretvoreni u konobare i sobarice.Kompletnu poljoprivredu im je uzeo jedan čovek koji sad polako propada.Zaduženiji su od Srbije punih 29 milijardi evra na skoro duplo manje stanovnika.
    Jedni pravi benefit od EU i ono što je konkretno je sređene ceste i kanalizacija i tu ne mislim na autoputeve već magistrale,to je ono što čeka i kreće i u Srbiji.Ali za koju cenu?Neki dan prolazim kroz selo Mohovo(10 km od Iloka) nova cesta,kanalizacija me sve ušminkano a samo selo nema 150 stanovnika,kuće prazne i na prodaju,crkvu u sred sela drži jedna greda da se ne sruši.
  • Novosadjanin

    05.08.2017 15:03
    Napokon
    Da i mi pokazemo zube!!!!! Samo tako , ko ih sisa......Mi cemo mozda platiti vise za izvoz al cemo ipak izvesti a njihovo moze samo da se vrati i to budzavo!!!!!
  • Novosadjanin

    05.08.2017 14:50
    Nije mi jasno. Zar se do sada nije kontrolisalo meso, sladoled, mleko i ostala roba iz HR? Uvezemo, pojedemo za 20 dana i posle 10 dana stizu rezultati. Ovo VI NAS MALKO....
  • u registraturi

    05.08.2017 13:55
    bez obzira na politiku ispitivanja treba d a su redovna. Licno ne verujem da neće "koza u kupus" ako može, posebnom u ovo vreme profita kada sve ostalo nije važno.
  • Djoka

    05.08.2017 13:45
    Ovim cemo samo unistiti domace firme koje se bave uvozom.
    Oni proizvode placaju po profakturi, sto znaci da je sva roba koja stoji na ovim analizama u vlasnistvu srpskih firmi. Odnosno, uvoznici su je kupili i ona ce propasti i time proizvodjaci u Hrvatskoj ne gube nista, jer su vec zaradili.
    Bravo za pametnu vladu i strucnjake populizma, jadni oni koje vi stitite.
    Toliko!!
  • NS

    05.08.2017 13:22
    paor
    Imamo mi dovoljno i nase robe , hajde malo da kupujemo DOMCE.... svima ce biti bolje....
  • inat

    05.08.2017 13:17
    u krvi
    Tako smo se inatili i sa Slovenijom u bivsoj Jugi . Govorili smo kako ce ti "becki konjusari" propasti bez Srbije.
    I gde je Slovenija danas a gde Srbija ?
  • Dragan

    05.08.2017 13:12
    @NS
    Tako i treba jer sa kompleksasima se ne moze drugacije!!!

    Ti kompleksasi su clanica EU i NATO .
    Cega smo mi clan ?
  • Marko

    05.08.2017 13:08
    Dobro je jos davno Ducic pisao o Hrvatima. Ko ne zna o cemu pricam, neka procita pesmu "SINU TISUĆLJETNE KULTURE".
  • ja

    05.08.2017 13:08
    100 eur
    Za 100 eur u dzep inspektoru sve analize dobijes odmah od inpektora tako da ti carina nemoze nista Stara fora i samo se inspektori nafatiraju
  • Komsha

    05.08.2017 13:05
    Uzrast- predskolska ustanova
    Nasi politicari su kao deca od 3, 4 - 5 godina. Bezobrazni, razmazeni i neobrazovani...
    Sramota me je..
  • Tvrtko

    05.08.2017 13:00
    Dzabe sve
    Srb se ne pita nista! Mozemo mi terati inat i uzdejstvovati jos vece probleme po nas! Hr je u EU a mi ne...EU ce ih zastititi a ko ce nas? Koga boli qrac vise za nas?! Sa svih strana nas guze...svi redom...Hr i CG valjda " najsladje"?!
    To sto AV i svita iza njegovih ledja tj " klimaci glavama" palamude o lideru regiona itd...to nije vise ni za crtane filmove!
  • Zz

    05.08.2017 13:00
    Jadna Hrvatska , propasce zbog ove kontrole.
  • Zoki

    05.08.2017 12:51
    @hahaha 05.08.2017 • 11:49
    Cenim da sledi šamarčina iz Brisela, pa podvijanje repa.

    Nema logike u vasem komentaru . Zasto je Brisel primio Hrvatsku u EU , da bi joj lupao samare ? Pa onda je ne bi ni primio tako nevaljalu zar ne ?
  • Nindža Kornjačleone

    05.08.2017 12:51
    Predstava za sirotinju o nekoj satro snazi nase drzave.
  • C

    05.08.2017 12:46
    A kada ce se uvesti kontrola srpskih proizvoda namenjenih nasim kupcima.
  • Perica

    05.08.2017 12:45
    SVAKA CAST
    Tako treba ali da ovaj rezim ostane bez obzira sta oni uradili. Dosta je bilo . Uvozicemo robu iz drugih zemalja ko ih j...
  • Deks

    05.08.2017 12:41
    Zašto se svi uvozni proizvodi rigorozno ne kontrolišu? Zar vlast nije briga za zdravlje naših građana? Momentalna ostavka ministra Nedimovića! Inače što se tiče povećanja uvoznih taksi u Hrvatskoj verovatno postoji neko objašnjenje i verovatno je to u skladu sa propisima EU. Hajde da istražimo koliko koštaju iste te takse u Mađarskoj, Sloveniji, Italiji, Austriji...? Ako su te takse mnogo više u Hrvatskoj i ako je to protivno EU regulativi tada Evropska Komisija treba da reaguje ali kladim se da to nije slučaj i da pritom naša vlast to zna ali koristi za antihrvatsku propagandu.
  • Mile

    05.08.2017 12:38
    Ovako je bilo onomad. A posle je došao rat...ničim izazvan.
  • Badza

    05.08.2017 12:28
    Trovaci
    Sa svih strana,sto namirnice, sto ljudi...
  • NS

    05.08.2017 12:23
    Tako i treba jer sa kompleksasima se ne moze drugacije!!!
  • БЛОК

    05.08.2017 12:15
    СРАМОТА!
    Опет крет... воде политику. Ми ћемо укинути мере чим они то први ураде, а то ће бити кад прође сезона воћа и поврћа, да не спомињем промет који је због туристичке сезоне знатно повећан.
    Кад ће "наши" крет... престати да замајавају народ и престану да говоре да говоре да се ради о реципротитету.
    Сетите се реакције на поступак Француске... или реакције на дрона.
    Изгледа да би овде требало тражити нечију одговорност.
  • Ha ha

    05.08.2017 11:57
    Malo se foliraju oko oluje pa kad prodje gospidin euro ih vise povezuje milijardu puta od ljubavi prema srpstvu ili hrvatstvu.
  • V

    05.08.2017 11:55
    glupost
    inaćenjem se ništa neće postići osim što će se zadovoljiti patriJote. Sledeći potez Hrvatske može biti blokada naših pregovora sa EU, i šta smo onda postigli?
    A bojkotovanje nečije robe i trgovinski ratovi su pravi recept da ova država postane još veći gubitnik
  • pedja

    05.08.2017 11:54
    " ..odluku hrvatskog ministarstva poljoprivrede koje je 15. jula povećalo uvoznu taksu za 22 puta na voće i povrće koje dolazi iz zemalja koje nisu članice EU. "

    Koliko vidim ova taksa se ne odnosi samo na Srbiju vec na drzave koje nisu clanice EU.
  • maslina

    05.08.2017 11:51
    Dakle, ovakva temeljna kontrola je za svaku pohvalu! Ali zašto samo kao odgovor na mere koje je Hrvatska donela? Zašto se i inače uvozna roba ne kontroliše kako treba i ne štiti domaće stanovništvo od svega i svačega?
  • hahaha

    05.08.2017 11:49
    Cenim da sledi šamarčina iz Brisela, pa podvijanje repa.
  • Kasno je sad

    05.08.2017 11:42
    Hrvatska roba je i sladoled Frikom, ulje Dijamant, mleko i sir Somboled, Grand kafa, svi proizvodi Soko Štarka, kvasac Vrenje.Čini mi se da su se naši Megatrend stručnjaci kasno setili jer se sve ovo proizvodi u Srbiji, a profit ide preko Dunava.
  • skeptik

    05.08.2017 11:42
    Aflatoksin
    Koliko znam mi nase proizvode saljemo u zemlje EU na analizu. Zasto bi to radili ako imamo domace laboratorije ?
  • sss

    05.08.2017 11:30
    ??
    Čekaj malo, a inače ih ne proveravamo ili šta?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna