Autor: Dnevnik

Info
28.08.2017.
22:35 > 22:37
U prvoj polovini ove godine na jednog penzionera bio je 1,4 zaposleni, što je znatno bolje nego u prethodnom periodu.
  • Nervirach

    29.08.2017 09:06
    Cek, a ko je to ispraznio penzione fondove, patriJote? Jel to patriotizam? Da to nisu slucajno neki sto nisu hteli u ondasnju Evropsku zajednicu bez uslove, ti neki sto su hteli da ratuju, bavili se balvan politikom na tudjoj teritoriji? ti neki sto se kriju u Rusiji. I ti neki sto su sada na vlasti. Sve vam je malo, alavstine nesposobne.
  • Jaja

    29.08.2017 08:59
    Srbija zemlja kretena
    Koji idijot moze da kaze da zaposlenih i penzosa 1:3 ... Jel to neko ocekuje da ce 2/3 ljudu da crkne pre penzije ?

    Realno danas covek radi 35/40 godina i u penziji je 30ak godina (barem gledajuci penzose oko mene), znaci da taj broj moze da bude 20ak posto razlike a ne 3 puta.

    Jos jedna pobeda nase drzave i njenog sistema.
  • Kaligula

    29.08.2017 07:16
    Sramota bre - sta treba da zive spaljujemo penzionere??
    Nemaju ljudi leba da jedu. Prestanite pljackati ljude i zemlju skotovi.
  • Libe De NS

    29.08.2017 07:02
    Naglavačke
    Država stalno pokušava da nam dokaže da je belo ustvari crno i obrnuto. Ako neko radi 40 godina i izdvaja od bruto dohotka određeni iznos u penzioni fond valjda logika kaže da on u tom fondu ima naakumulirano dovoljno makar za 20 godina penzije (obzirom na visinu penzija). Problem je što država nedomaćinski raspolaže tim fondom i troši pare na plate i ostale troškove monstruozno velikog administrativnog aparata i to u 21 veku kada je računarska tehnologija u stanju da zameni barem 2/3 tog aparata. Ali ne! Takve državne institucije se i dalje pune besptrebnim brojem zaposlenih. Neka država objasni kako Danski, Švedski i Norveški fondovi uspevaju čak i da uvećaju kapital uspešno ulažući poverene im pare tako da spadaju čak i u profitabilne institucije. Naša država bi stalno da nam prodaje rog za sveću! NE DOZVOLITE DA VAS SISTEM OBMANJUJE I LAŽE!!!
  • Rabotnik

    29.08.2017 06:49
    Ma, sjajno je to
    Čitaćemo o umiranju na radnom mestu. Penziju će u nekim slučajevima naslediti porodica, u nekim maznuti država i nikom ništa.
    Valjda je cilj postignut, valjda tako Srbi zamišljaju bolje društvo, napredno.
    Jednog dana, tražiće radnike određenih struka kao Nemačka.
    A dobijaće radnike sa sitokja, Bliskog istoka, Pakistana, Avganistana.
    Pravo nam budi.
    Formiraće se država malobrojnih vladara i ogromne većine ropskih radnika koji neće imati ni državljanstvo.
    A iseljeni će spolja posmatrati nekadašnji dom.
    A prestaće to i da komentarišu.
  • istina

    29.08.2017 00:26
    tim radnicima su oteli posao, drže ih na ledu 10 g i daju im uslove pod kojima niko do sada nije nikad isao u penziju i jos bi da ih se reše a nije sigurno da to nece i raditi. Ti radnici su bili poslednji koji su uplaćivali u PIO. Za druge.
  • PIOBRCI i ostali

    28.08.2017 23:56
    ambalaza
    Radni kontignet se ne smanjuje jer mladi odlaze već zato sto nema posla jer smo država bez privrede.Isto bi bilo i da ostaju samo što ne bi preživeli.
    Mladi NE ODLAZE vec BEŽE u stampedu a izgleda da ih neko i goni jer time smanjuje nezaposlenost bez povecanja zaposlenosti. Vidi ti lojčiće kako bi da svale krivicu na diplomiranu nezaposlenu mladost
    Ovi novi potencijalni penzioneri 48.-57. koji ce sve da im pokvare ,iz vakuuma čardaci kojima su oduzeli PRAVO NA RAD, pa im kao olakšavajuću okolnost stalno pomeralu rokove kao m sargarepu,će da dobiju penziju na onom svetu . Oni smetaju da nije njih sve bi bilo lakše. Samo da ne počnu da ih eliminišu.Uslovi za penziju ne mogu da budu svakom različiti jer penzija nije loto igra na sreću pa šta kome zapadne. Velik broj invalidskih penzionera maratonaca je zdraviji od svih kandidata i koristi penziju neki i 30 g jer se ranije islo u istu zbog angine pektoris a sad slogirani i tesko bolesni ne mogu da odu.Ima tu još svega sto su u PIO zago.vnali.

    Zna se da radnici čim dobiju posao dobiju i tačan datum teorijskog odlaska u penziju.Čim se zaposliš već gledaju kad će da te se reše ,odmah postaješ državni problem.To važi za sve sem za one koji izvlače listinge i sakupljaju otpremnine, kredite, akcije i letinu po državi Srbiji.Nekom ništa nekom sve.Posteno.TNT
    NEKA BAR ĆUTI
    Dajte te puteve i saobraćajne znake da otkacim
  • Partizan penzioner

    28.08.2017 23:15
    nikada se mi predati necemo a nosioc sam i ratne spomenice kada smo cistili cetnike. Penzija nam je za to i data, kakva je to kontradikcija u ovome narodu. Opste ludilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna