Autor: Beta

Info
31.08.2017.
10:33 > 11:33
Novа školskа godinа zа učenike osnovnih i srednjih školа počinje u petаk, 1. septembrа, а učenike petog razreda očekuju tri nova predmeta - Fizičko i zdravstveno vaspitanje, Tehnika i tehnologija i Informatika i računarstvo. Đaci će ove godine imati i jesenji raspust, a u nekim školama biće uvedeni elektronski dnevnici i školske uniforme.
  • Roditelj

    01.09.2017 14:55
    Odgovor na odgovor
    @ Za Roditeljku

    Da i vi ne biste bili isfrustirani i neopušteni kao ja, daću vam za pravo da ste u pravu, jer negde mislim da većina prosvetnih radnika (ne svi) ima sklonost (ne znam da li je to sujeta ili profesionlna deformacija) ka tome da stalno želi da bude u pravu, čak i kad nije. Evo vi ste u pravu: ja sam nezadovoljni, isfrustirani, neostvareni, neopušteni roditelj, koji nije još uvek prihvatio sebe, jer se drznuo da komentariše loše, nezadovoljne prosvetne radnike, kojima zavidi na velikom trudu i premaloj plati, raspustima koji to nisu, na radu sa nevaspitanom decom sklonoj graji... Verovatno ću i ja pronaći svoj zen kad mi deca (imam ih troje) izađu iz obrazovnog sistema Republike Srbije, do tada ću biti vrlo nezadovoljan isfrustirani roditelj. I molim vas nemojte se slučajno potruditi da promenite stanje, ni zbog sebe, ni zbog svoje profesije, a kamoli zbog dece koja bi tebalo da budu budućnost ove zemlje, već punim gasom udrite po svima nama koji se usuđuju da kažu da ipak niste u pravu!
  • Za Roditeljku

    01.09.2017 10:47
    Vi verovatno niste ni bili među najboljima, jer su vas preskočili, jer otužujete druge za svoje probleme i jer ste zavidni. Sve to vas pravi nezadovoljnom. Prihvatite sebe takvu kakva ste, isto ste vredni kao i drugi, iako niste najbolji među najboljima, ma šta to značilo. Kada neopozivo prihvatite sebe, opustićete se a bićete i bolji roditelj.
  • Roditelj

    01.09.2017 10:06
    Roditelj i anonimna
    Odgovor anonimnoj
    Mi vec jesmo na dnu visokoobrazovne lestvice, jer u skolama, u vecini slucajeva, ne rade najbolji medju nama, nego oni koji su cutke preskakali najbolje medju sobom, jer su znali kumine kume kumu. Sada su ti nezadovoljni nezasluzenim privilegijama, a to su siguran posao, redovna plata i prilika da rade u svojoj struci, za razliku od svih onih koji su bili bolji od njih ali nisu znali kumine kume kume, pa sad rade, sa istom profesijom, po marketima. I gle cuda, nemaju siguran posao, redovnu platu, ali imaju nevaspitanu decu sklonu graji, kojoj placaju dodatne casove od plate od 25000 dinara.
    Kada ti nezadovoljnici skloni preskakanju najboljih budu u stanju da se pobune iz pravih razloga, mozda i dobiju podrsku nas nezadovoljnih roditelja. I mi se stvarno izvinjavamo nezadovoljnim prosvetnim radnicima koji nam decu nazivaju nevaspitanim sto se usudjujemo da se bavimo onim sto nas se zaista tice, a to je obrazovanje nase dece.
  • Primedba Roditelju

    01.09.2017 10:05
    Prvo, niko nije rekao da su SVA deca nevaspitana, nego je potreban odmor od nevaspitanih pojedinaca, kojima roditelji verovatno nisu skrenuli pažnju da nisu centar sveta, te da druge ljude i starije treba uvažavati. Drugo, kada bi vi bili izloženi graji (i deranju) više stotina dece većinu dana u godini, verovatno bi vam zatrebao kratak višednevni odmor u tišini. Treće, nisam prosvetni radnik, ali imam bliske osobe u toj struci, posmatram ih i uviđam iscrpljenost zbog čestih drskih ispada pojedinih učenika na časovima i uticaja istih na ostalu decu, što rezultira otežanim radom na času. Koliko shvatam, roditelji takve dece su nezainteresivani ili nesposobni da svoju decu vaspitaju na drugačiji način. Kao rezultat takvog vaspitanja pojavljuje se kasnije problem i sa bukom na javnim mestima, neobuzdanim žurkama, negativizmom, osuđivanjem svakog drugog za sopstvene probleme, nefunkcionisanjem države, iseljavanjem itd itd. Sve je povezano, a sve kreće od porodice. Prosvetari su samo deo ugroženih u lancu nevolja ove države.
  • Anonimna

    31.08.2017 23:30
    Ostaćemo jadni i na dnu visokoobrazovane lestvice sve dok se Roditelji budu ovako odnosili prema nama i našem (ne)radu i plaćali taj naš nerad. Bolje da ne pišem dalje...
  • Limanac

    31.08.2017 20:22
    @Roditelj
    Alal vera na komentaru!
    Svaka čast!
    Nema sta da dodam.
  • Roditelj

    31.08.2017 16:37
    Primedba na primedbu
    Primedba nezadovoljnog roditelja nezadovoljnom prosvetnom radniku
    Ocigledno se radi o vrlo nezadovoljnom prosvetnom radniku koji je dobio privilegiju da u Srbiji 2017. godine ima siguran posao, sa redovnom platom, koja je ipak veca od vecine plata u Srbiji. Da bi tu platu i dobio, gle cuda, mora redovno da dolazi na posao, u proseku 5 puta po 45 minuta i da radi sa nasom nevaspitanom decom sklonoj graji. Nezadovoljni prosvetni radnik za vreme raspusta (jesenjeg,zimskog, prolecnog i letnjeg) mora da se, gle cuda, javlja na posao, ali ne i da dolazi. Ja ne poznajem nijednog prosvetnog radnika koji za vreme rasputa dolazi na posao i na tom poslu ostaje duze od sat- dva. Slazem se s tim da bi ova profesija trebalo da bude placenija i postovanija, ali, dragi prosvetni radnici, kada mi prestanemo da placamo vas nerad i dodatne casove nasoj razmazenoj deci sklonoj graji, iako se ubiste na raspustima od pripreme casova, mozda cemo vas i podrzati, do tada poradite i na tome da one koje bi trebalo da naucite necemu ne nazivate nevaspitanima, jer postovanje dobiti necete sve dok sustinski ne postujete i svoju profesiju i one s kojima radite.
  • Zelnooka

    31.08.2017 15:50
    Netačne informacije
    Informacije vezane za školski kalendar u ovom tekstu nisu tačne. Ovo napisano važi za škole u Srbiji. Niko ne pominje da već dugo postoje dva školska kalendara: za škole u Srbiji i za škole u Vojvodini. Đaci u Vojvodini NEMAJU jesenji raspust i rasšpuštaju se 24.12., a u drugo polugodište im počinje 10.01.2018. Pored toga đaci u Vojvodini imaju prolećni rasput,koje đaci u centralnoj Srbiji nemaju. U dnašnje vreme kada je do svih pa i ovih informacija veoma lako doći ne ustajući iz fotlelje, poražavajuće je to što se naši novinari ni ne potrude da provere informacije koje plasiraju. A još više razočarava to što ni naš lokalni medij, kao što je 021 ne proveri informacije pre nego što ih plasira, nego ih očito samo kopira od republičkih medija.
  • Primedba

    31.08.2017 11:54
    Raspusti ne važe za prosvetne radnike, dakle nije tačna tendenciozna rečenica iz teksta "učenici i nаstаvnici odmаrаće se četiri dаnа". Nastavnici su obavezni da dolaze za vreme raspusta u školu, raspusti važe samo za decu, ne znam koliko puta to treba reći. Nastavnici dobijaju rešenje za godišnji odmor, kao i ostali zaposleni u državnim firmama. Ukoliko žele da otputuju negde van letnjeg raspusta i svog termina GO, moraju da traže dozvolu od direktora. Uostalom proverite. Nastavnici se u tim periodima raspusta odmore samo od graje i nevaspitane dece, a imaju različitih drugih poslova da odrade, u školi ili kod kuće. Prosto, svaki posao je specifičan, neki može da se uklopi u strogo radno vreme, a za neki drugi bi to bilo nelogično, možda i kontraproduktivno.
  • Neoplantius

    31.08.2017 11:32
    Vojvodina
    Godinama je u Vojvodini drugi kalendar raspusta zbog katoličkog Božića, a to se nigde ne pominje. Usaglašava li se kalendar, ili...?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna