Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

Info
01.09.2017.
18:42 > 18:45
Nekoliko sela u okolini Bačke Topole suočilo se ove nedelje sa masovnim pomorom pčela, a sumnja se da su uzrok pesticidi kojim se prskala ambrozija u cvetu.
  • dzo

    07.09.2017 14:42
    Pa zna se ko je prskao i prašio ambroziju... uporediti uzorke pesticida i eto ko će da plati štetu. Plus bih im još tužbu zakačio za izazivanje masovne hemijske opasnosti. Sledeći put neka nađu nekog pismenog ko ume da čita uputstvo.
  • Orwell Vegan

    03.09.2017 17:41
    Istina
    Pa ako verujete u evoluciju, koju je ta 'sveznajuca' nauka 'dokazala', kao i da je meso 'pospesilo' rast mozga, onda je sve moguce. To nije razlog da nas nazivate lazovima, ako samo verujete nauci, koja je po vama sve vec resila, i ustvari ste vernik nauke. Nauka vam isto kaze da je meso stetno po vase zdravlje i da prouzrokuje najvise smrti putem bolesti srca i kancera, da ne spominjem dalje, i da je mesna industrija glavna stetocina po Zemlju i klimatske promene, sto je priznato od strane UN. Jel i u to verujete? Bilo bi logicno da verujete. Ta hipoteza o tome da je za povecanje mozga odgovorno konzumiranje mesa je blago receno kontroverzna, a kod nas se koristi kao jedini kontraargument ptoriv veganske ishrane, jer drugih kontraargumenata jednostavno nema. Stavise, najnovije istrazivanje Harvard University od ove godine donosi novi zakljucak. Za napredak mozga je odgovorno voce, a ne meso. Naravno, ovo ostrazivanje nioje spominjano u srskim medijima, sto me ne cudi. http://www.sciencemag.org/news/2017/03/fruit-eating-responsible-big-brains
    I da, nijednom mi se niko nije izvinio zbog uvreda u komentarima, posto sam im pokazao ne znam koji vec argumenat. Slepi ste, nadmeni i bezosecajni pred patnjama zivotinja, ali to je vasa odluka.
  • Vegani su lazovi

    03.09.2017 16:01
    antropologija je majka
    I dok se Orvel Vegan bavi hriscanstvom, crkvom i ostalim izmisljotinama, kojestarijama i vudu magijama, nauka (antropologija na prvom mestu) je dokazala da je veganstvo usporavalo evoluciju coveka jer je tek prelaskom na omnivorstvo postajao daleko inteligentniji i razvijeniji nego dok je jeo samo biljke. Tako da, vegani, hvala vam puno, ali nismo evoluirali na nivo homo sapiens sapiens-a da bismo bili kao vi, na nivou australopiteka. Nismo 2 miliona godina proveli daleko brze napredujuci prelaskom na omnivorstvo da bismo se polako vracali na nivo pre toga. Omnivorska evolucija > veganska devolucija, it's a fact, get over it.
    A glede same vesti, drzava bi morala da zastiti poljoprivrednike i da im, u najmanju ruku, pruzi adekvatnu kompenzaciju (npr. cene novih kosnica plus potencijalna zarada od meda), ali sa ovima se to, na zalost, nece dogoditi.
  • Orwell Vegan

    02.09.2017 20:39
    @Mirko
    Verovati nije dovoljno, dela su vazna. Ovo je vazan deo Novog zaveta gde se otkriva izdaja Pavla kada odobrava kupovinu i jedenje mesa za sve koji veruju u Hrista. To je bio raskol sa Petrom. Posle znamo sta je sve radila Crkva, ubijali su 'jeretike' koji su bili vegani i nastavili da se mrse i ubijaju zivotinje. Sada smo tu gde jesmo: najveci krivac za klimatske promene je mesna industrija i ogroman broj zivotinja koje se gaje samo za potrebe coveka. Crkve se uopste ne bave zastitom okoline odnosno odbranom Bozjeg Stvaranja. Stavise, ogromna prostranstva u Evropi su u vlasnistvu crkava i sluze kao poligon za izivljavanje lovaca.
  • Mirko

    02.09.2017 19:37
    večnost
    Poruka za sve nas....23 svi su zgrešili i tako su lišeni slave Božije, 24 te se opravdavaju za badava - njegovom blagodaću - na osnovu iskuplenja u Hristu Isusu, 25 koga je Bog postavio kao žrtvu izmirenja - njegovom krvlju - koja se verom usvaja, da se pokaže njegova pravednost, jer je Bog u svojoj strpljivosti opraštao grehe učinjene u prošlosti, 26 da bi svoju pravednost pokazao u sadašnje vreme, da bude sam pravedan i da opravda onoga koji veruje u Isusa. ...16 Jer Bog je tako zavoleo svet da je svog jedinorodnog Sina dao, da svaki - ko veruje u njega - ne propadne, nego da ima večni život. 17 Bog, naime, nije poslao Sina u svet da sudi svetu, nego da se svet spase njegovim posredstvom. 18 Ko veruje u njega - tome se ne sudi; a ko ne veruje - već je osuđen, što nije verovao u ime jedinorodnoga Sina Božijeg. 19 A ovo je sud: svetlost je došla na svet, a ljudi zavoleše mrak više nego svetlost, jer dela njihova behu zla....Pokajte se jer se približi Kraljevstvo Nebesko....Biblija
  • Orwell Vegan

    02.09.2017 09:28
    Istina
    Evo otkricu rupu na saksiji vanrednoj profesorki, da nema potrebe za pesticidima u mojoj basti, dakle to su bajke.
  • dr Petrovic

    01.09.2017 23:56
    Pesticidi su kancerogeni
    Prvi na udaru su oni koji ih koriste.
    Pune su ih klinike.
    O tome ae cuti.
    Zastite NEMA

  • Perica

    01.09.2017 23:43
    Srbija do Tokija
  • Jaja

    01.09.2017 21:07
    Jadni ljudi,

    Izgubili su sve za sta su radili. Sve je na njihovoj atrani sem drzave koja ne reaguje. Najtuznije je sto ce to tamo da ostane i nikom nista. Ne mogu ni inspekciju da tuze sto ne radi svoj posao...
  • Jole

    01.09.2017 20:41
    Danas pcele, sutra mi.
  • Life

    01.09.2017 19:53
    Divne pčele
    ...strašno. Kako tek tako mogu da se koriste neki pesticidi?! Krljaj, kradi, lomi, ubijaj...to je Srbija. Ništa nam nije sveto

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna