Autor: Tanjug

Info
14.11.2017.
09:04 > 09:04
Ministarstvo zdravlja ima saznanja da u istupima pojedinaca protiv vakcinacije postoje i neki drugi interesi, ali, za sada, ne žele da "upiru prstom" u moguće finansijere antivakcinalista, pišu Novosti.
  • Vakcinizam

    14.11.2017 13:19
    Meni je posle vakcinacije miki narastao 15 cm.
  • dr Petrovic

    14.11.2017 12:05
    Jedini interes:Hipokrat
    Zdravle, " primum non nocere".
    Jedini interes politicara Lova: " use, nase i podase ".
    Otimacki otimaci bez stida i obraza !


  • ja sam

    14.11.2017 11:57
    antiprotivna
    @Roditelj
    evo moje dete, i jos gomila dece nasih prijatelja, uredno vakcinisani i medju najvisom decom u vrticu.
    @smesno i tuzno
    tesko da je cena jedne vakcine veca od cene lecenja obolelog, pa bili to morbili, veliki kasalj, hepatitis B..... dakle, i antivakcinalni lobi ima materijalnu korist, reklo bi se.
  • Slon

    14.11.2017 11:36
    Pamtimo dobro ko je zastupao cije interese!
    http://www.vreme.com/cms/view.php?id=1012660
  • Mile

    14.11.2017 10:43
    A kakav je uticaj SPC na smanjenje broja vakcinisane dece? Molim da se istraži?
  • smesno i tuzno

    14.11.2017 10:13
    Jadan i glup tekst, tj. izjava Ministrastva. Kad imas teoriju zavere, moras je bar izneti - tj. izneti nesto, neku pricu, ovde ni toga nema. Hajde samo na momenat da se razmisli, bez ulazenja u to da li su vakcine korisne ili stetne, tj. koji je vas stav o stetnosti ili koristi vakcina, i samo obratiti paznju na finnasijski deo. Mozemo imati stav da li je ili nije farmaceutska industrija dovoljno pokvarena da prodaje stetne vakcine (ili ako nista drugo, ono makar nepotrebne vakcine). Ono sto je nepobitno je da na njima zaradjuje ogromne novce, trebale vakcine ili ne - realno donose basnoslovne profite. S druge strane, cinjenica je da ne postoji ni jedna moguca materijalna korist antivakcinista - tu jednostavno para nema. A Ministarstvo je jos jadnije kad se oglasava na ovu temu, s obzirom na skandale sa vakcinama u bliskoj proslosti, koji cak nisu ni razjasnjeni, niti odgovorni kaznjeni. Ova vakcinalna kampanja poslednji meseci koja je nevidjenih razmera i agresivnosti mi je zbog svega toga krajnje sumnjiva. Uzgred, lekar sam, jedan od onih koji su svesni kakvo je dostignuce vakcina u medicini, ali razmisljam svojom glavom i ne trepcem slepo na sve sto izadje od zvanicnika, naprotiv.
  • Roditelj

    14.11.2017 10:08
    Nema protivnika vakcinacije
    Niko nije protiv vakcina iz Rusije ili Kine. Osim vladinih službenika.
    Niko nije protiv starog modela vakcine, kakvim su se ljudi odvajkada vakcinisali. Osim vladinih službenika.
    Vakcina protiov malih boginja nije svetsko čudo, za napraviti. Znaju to lekari.
    Ali su svi roditelji protiv vakcina sa zapada, za koje osećamo da nemaju nameru da nas zaštite od malih boginja - već nešto drugo.
    Zato se i insistira samo na jednom modelu vakcine - MMR i jednom proizvođaču.
  • Sveta

    14.11.2017 09:58
    Dokaz
    Pa, ja samo znam da nekoliko dece iz moje okoline zaostaje u rastu već godinama. Stalno su iste visine... nešto jeste uzrok!
  • bata

    14.11.2017 09:26
    poverenje
    Kao sto je znatno smanjena potraznja kredita kod banaka posle prevare sa SF kreditima,tako vise niko nece verovati nicemu u vezi vakcina.Previse,previse lazi u vezi malih boginja.
  • marko

    14.11.2017 09:25
    sad kada ispadne najveći finansijer država

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna