Autor: Dnevnik, agencije

Info
24.12.2017.
11:19
Srpski Zakon o radu nije definisao šta se smatra takozvanom trinaestom platom, ali postoje njegove odredbe po kojima poslodavac može zaposlenima isplatiti prihod od kapitala ukoliko se na to obavezao, bilo ugovorom o radu, bilo nekim drugim aktom, pa se to smatra nagradom ili bonusom za dobar rad.
  • Za takve ima lek

    24.12.2017 17:16
    @slobodan
    Pa možeš i ti isto tako dodatno da častiš bonus porezom državu, da gladni, siromašni, trudnice i invalidi dobiju neki dodatak.
    Znaš, to su oni bez džipova i boca viskija od 3-5l?
    Apsurdno je u Srbiji pričati o bonusima.
    Ovako to izgleda:
    - Poslodavac ti svakog meseca skine 10% od plate i da ti na kraju kao bonus, 13-tu platu.
    I onda MISLIŠ da živiš kao na zapadu.
    U međuvremenu ti zveri povećaju cene, a na kraju godine NBS digne kurs evra, dok sve ostale valute padaju. Gle deviznog čuda!
  • Kokakole

    24.12.2017 14:15
    Slobodane, pojma nemaš. Na tvom brdu se možda tako radi, a u civilizovanom svetu se radnici nagrađuju kako bi se više trudili, indentifikovali sa firmom itd. U suštini kupuješ odanost i nagrađuješ trud. Maksimalno što ti tako zadrt možeš da vodiš je trafika na periferiji Begeča.
    Da ne bude zabune, radim za sebe, pa mogu da uplatim milijardu plata ukoliko imam novaca. Ovo je iskustvo iz kompanija u kojima sam bio i sa seminara na kojima sam prisustvovao. Ne ona vraijanta na kojima Slobodan prisustvuje. Cirkanje pive ispred dućana i preduzetnički duh da nekog zajedničkim snagama zaje*u za 500 din.
  • Brki

    24.12.2017 14:01
    @Ivan
    Ivane, u Learu i Delfiju stalno primaju radnike, tako se ti rado prijavi.
  • Ivan

    24.12.2017 12:36
    13. plata!?
    Ima nas koji ne primamo ni prvih 12 plata. Ja bih rado radio i za 6 plata godišnje.
  • slobodan

    24.12.2017 11:53
    e pa sad
    Bozicni bonus? Pa hocu ja da mene radnici caste i za bozic odrade jos 5-6 smena (ili u kojoj visini se vec smatra "pristojan" bonus). Ili mozda ceo mesec da odrade za dz. Sto je to sad lose, a da ja njih placam nizasta je ok?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna