Autor: 021.rs

Info
16.01.2018.
16:59 > 17:13
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave verifikovalo je 125.500 potpisa građana inicijative "Fondacije Tijane Jurić" za uvođenje doživotnog zatvora za ubice dece, maloletnika ili trudne žene, koji će biti prosleđeni Skupštini Srbije kao građanska inicijativa za izmenu Krivičnog zakonika Srbije.
  • @Viseslav

    16.01.2018 20:13
    Iskreno se nadam da nije moguce. Ne vidim kako bi to bilo moralno opravdano da neko dobije vecu kaznu za ubistvo trudne zene, nego sto bi dobio za isto takvo ubistvo zene koja se na primer porodila nedelju dana ranije. Ili koja bi zatrudnela sledece nedelje. Ili, na kraju krajeva, bilo kojeg drugog ljudksog bica zenskog ili muskog roda. Nema ni logike ni razuma.
  • Moguće je

    16.01.2018 19:30
    @Višeslav
    Izmenimo zakone da ova kazna postoji i za ostale najteže oblike krivičnih dela.
  • Talac

    16.01.2018 19:02
    Po cemu je zivot deteta vazniji od nekog drugog zivota? Mozda vam zvuci grubo ali razmislite. Stvari se mogu postaviti i obrnuto: iza ubijenog odraslog coveka ostaju mozda upravo neka deca koju je izdrzavao. Iza penzionera mozda je ostala cela nezaposlena porodica koju je izdrzavao. Iza deteta nema nikoga osim ozaloscenih roditelja. Ne moze se izmeriti ciji je zivot vredniji. SVAKI je zivot vredan. SVAKOG ubicu treba osuditi na dozivotni zatvor. A ne da im se nalaze razne olaksavajuce okolnosti. Ubica je ubica i tacka.
  • eh

    16.01.2018 18:34
    ne slažem se sa inicijativom. svi treba da imaju pravo da im se preispitaju kazne. za trajno problematične da se nađe rešenje i da službe rade svoj posao. ovo je povlađivanje emocijama, najnižim porivima i neradu države koja bi svakoga da ubaci u ćeliju i baci ključ.
  • Viseslav

    16.01.2018 17:39
    Nazalost
    Nazalost, tako nesto nije moguce, uz svo razumevanje inicijatora i osudu ubica.
    Kazne i njihova mera strogo su propisani i nije moguce napraviti izuzetak samo prema osobinama ostecenog ili samo za odredjeno kriicno delo, a da takva kazna ne postoji i za ostale najteze oblike teskih krivicnih dela.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna