Info
26.02.2018.
10:00 > 08:44
Uvođenjem programiranih računskih mašina u berzansku trgovinu, broj transakcija i volateralanost cena su ekstremno uvećani, pa su frekventnija i snažnija padanja vrednosti akcija, što omogućava mnogostruko uvećanu zaradu.
  • exBroker

    26.02.2018 09:26
    Nije istina da brokera više nema. Ima itekako, samo što nisu više na flooru berze već sve rade iz kancelarije. High frequency trading je uzelo maha u redovnim dnevnim transakcijama, ali su brokeri ti koji data scientist-ima i programerima kažu kako treba da izgleda algoritam koji ce oni napisati, odnosno u kojim situacijama će se automatski ispostavljti nalog.

    Što se tiče high frequency trading-a, ima situacija gde je jedna brokerska kuća u Londonu koja se preselila u City što bliže Londonskoj berzi jer bi blizina LSE podrazumeva optički kabel i podrazumeva par milisekundi brže slanje kupovnih i prodajnih naloga u odnosu na konkurenciju.

    Imate interesantan tekst ovde:
    http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/banksandfinance/10736960/High-frequency-trading-when-milliseconds-mean-millions.html
  • Anonimus

    26.02.2018 09:10
    Postavlja se pitanje kakva je danas funkcija berzi. Gugl važi kao jedna od najboljih svetskih firmi, a dividenda retko koje godine premaši 2 odsto vrednosti akcije. Da nema stalnog rasta cena akcija, bilo bi potrebno pola veka samo da se povrati uloženi.
  • Knight

    26.02.2018 09:09
    https://www.investopedia.com/ask/answers/09/high-frequency-trading.asp

    Ne mogu da se setim ko je iz FED-a priznao da koriste kompjutere da utiču na berzu kako bi je stabilizovali. Desilo se za vreme nekih loših događaja i svađa, mislim neke 2015. godine, kada su ne zna za šta optuženi. A ustvari je rekao: "Jeste, mi možemo veštački da korigujemo cene na berzi ako hoćemo".

    Morgan Stanley je 2012. izjavio da je 84% od svih transakcija na berzi high frequency trading.

    http://washingtonsblog.com/2012/04/84-of-all-stock-trades-are-by-high-frequency-computers-only-16-are-done-by-humans.html

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna