Autor: Dojče vele

Info
12.03.2018.
08:00 > 08:01
Petnaest godina od ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića Srbija dočekuje sa bivšim radikalima na vlasti i potpuno razrušenim demokratskim institucijama.
  • Харалампије

    13.03.2018 08:08
    Ма ај'те молим вас
    Идеје?
    Које?
    Оне како украсти од сиротиње, издати свој народ или упропастити сопствену државу.
  • Teror u

    12.03.2018 21:14
    kazamatu
    Nema nama pomoci .
    Ova teritorija pod vladavinom patriJota , db-a i rusofila nikada nece postati deo normalne Evrope .
  • Vojvodina Republika

    12.03.2018 19:56
    Ocekivano
    Botovi su uzasnuti da bi neko mogao da im uzme sendvice i njihove rent-a-mozak poslove. Ocekivano je njihovo pljuvanje po Djindjicu. Covek je hteo dobro, ali nije razumeo da se u Srbiji nijedna promena nije desila na miran nacin, jos od 1804.
    Niti je UDB dosla na vlast mirnim putem, niti je Vojvodini na miran nacin uzeta autonomija, niti se SFRJ raspala mirno i dogovorno.
    Da je 5.10. uradjeno ono sto je moralo da se uradi, ono sto je uradjeno u svim post-komunistickim zemljama, Srbija bi danas stvarno bila na dobrom putu. Da su vec 6.10. UDB-asi, Slobini podrepasi i poludeli nacionalisti tipa radikali dobili resetkasti pogled na svet, a vecina njih i nesto gore, bilo bi znatno drugacije po ostatak gradjana.
    Zasto nije uradjeno? Zato sto se ogromnoj vecini ljudskih bica u Srbiji (to nisu gradjani, niti ce ikad biti), onih koji se prodaju za sendvic i pljuju Djindjica, zapravo svidjao Sloba, a smenili su ga jer je bio neuspesan. U Kostunici, a sada Vucicu, vide novog Slobu, nadaju se da ce on uspeti. Hoce malo morgen!
    U ubistvo Djindjica bilo je umesano vise stotina, mozda i vise hiljada ljudi. Svi su radili koordinirano, kao dobar orkestar: pravosudje, drzavna uprava, policija, mafija, pod dirigentskom vaspitnom palicom UDB. Jedino njegov vozac i telohranitelj nisu znali sta se dogadja.
    Zorane, hvala za viziju, za par godina nade. Nismo te sacuvali, jer smo verovali da su mirne promene moguce. Ne, nisu moguce i to je za nauk buducim nosiocima promena.
  • Sever Srbije

    12.03.2018 16:35
    Kakav primer mladima velicate ovde kriminal i mafiju!
  • DonJuan

    12.03.2018 12:56
    Odlican tekst. Nikad ove napredne karikature ne bi dosle na vlast da je Djindjura ostao ziv.
  • xx

    12.03.2018 11:02
    @ Vlady
    Kakav komentar , pocecu da nosim kosmodisk.
  • Tuga

    12.03.2018 10:48
    Kakva tuga od komentara.
    Načitali ste se časopisa koji su osnovale njegove ubice i dalje verujete bezbezarije koje nikad nisu dokazane. Kako Srbija blati svoje najbolje ljude bez dokaza i bez obraza, bolje nije ni zaslužila nego da ima vodje kao danas i da se pljačka nastavlja od Jezde, Zajma za Srbiju, pa do Savamale i sličnog rušenja, pljačke i uništavanja ove zemlje poslušnika i tabloida.
  • ex chapman

    12.03.2018 10:45
    @AleksaBukovac
    možda si ti suviše mlad da bi se setio Slobinog vremena i sugrno nisi nikad čuo za tzv. "staru deviznu štednju". inače ne bi tvrdio da je pljačka počela tek kad je on skinut. pljačkalo se pod Slobom naveliko. pod Slobom je i mafija počela da se razvija (do tad ih je DB držao u šaci - danas je obrnuto). ali slažem se da je pod "novim demokratama" pljačka nastavljena. ko ne veruje nek se seti Janušević-Kolesar afere. savetnici u Đinđićevom kabinetu. tek što su se dočepali vlasti, odmah su počeli da drpaju. ili malo plastičnije - ko je direktor Centra za privatizaciju 2001-2003? Siniša Mali! specifično za taj period je što Đinđić i ekipa nikad nisu zapravo preuzeli vlast u Srbiji. DB i druge "ustanove" koje zapravo upravljaju Srbijom ostale su van njihove kontrole. pa su po nalogu svojih pravih gazda, a uz pomoć slobode štampe, sve zloupotrebe Đinđićevih pulena rastrubile na sva zvona. u tome je razlika - Slobine i Vučićeve krađe (pod tim mislim na celu ekipu, ne samo na njih lično) su nam uglavnom nepoznate (šuška se, naslućuje, ali se ne priča mnogo i konkretno) dok se o Đinđićevim (opet mislim na celu ekipu) pisalo nadugačko i naširoko.
    rezime: Đinđić je daleko od sjajnog državnika, ali daleko manje zlo od svih ostalih koje smo imali i koje imamo! a verovatno i koje ćemo imati
  • Pera

    12.03.2018 10:16
    Ubistvom Djindjica prekinuto je odvajanje Srbije od lažnog brata, Rusije. Prekinuto je stvaranje normalne, uređene države u kojoj bi uspešni bili oni koji su obrazovani i rade, a ne oni koji se "snađu". Prekinuto je stvaranje države u kojoj su mediji stvarno slobodni, a ne slobodni da pričaju ono što se vođama sviđa. Sve normalno je prekinuto.
  • Smartass

    12.03.2018 10:13
    @Marko
    Potpuno si pogodio poentu. Ovaj narod camo CHEKA:
    - da dodje Ovaj na vlast, pa ce On sve reshiti i sve ce biti bolje,
    - da dodje Onaj na vlast, pa ce On sve reshiti i sve ce biti bolje,
    - da udjemo u EU, pa ce Oni sve reshiti i sve ce biti bolje,
    - da dodju bolja vremena, pa ce sve biti bolje.....

    Nikako da shvate da treba neshto RADITI po tom pitanju.

    Moto je: "Ovo mi se ne svidja! Shta ce neko drugi da uradi po tom pitanju?!"
  • Vlada

    12.03.2018 10:08
    ---
    Na kanalu za ispiranje mozgova ružišastog naziva, otpaci političke scene nemoralno zaključuju kako je današnji Vođa naslednik Zoranovog nasleđa i pravi demokrata. Koliko nisko neki mogu da padnu je pitanje koje nema odgovora.
    Ne zaboravimo da je 90-tih NAROD tražio promene i tu se pronašao Zoran Đinđić koji je artikulisao te želje, uz odlične i neke pogrešne poteze. Danas narod želi vođu, pa ga je dobio.
  • drmr

    12.03.2018 10:02
    Ko god da je narucio ubistvo i ko god da ga je ubio meni to nije bitno, jer njega vise nema. A ja mislim da smo ga ubili upravo mi kao narod. Jer jedinog coveka u novijoj politickoj istoriji Srbije koji je imao viziju, koji je bio pametan, sposoban, mudar, koji je bio nasmejan i vedar, koji je imao vise energije od svih zajedno na politickoj sceni Srbije, mi takvog nismo podrzali, nego smo ga pljuvali i nazivali izdajnikom. Kada budemo postali svesni da smo mi prost, neobrazovan, primitivan, bezobrazan i narod pun mrznje prema svemu sto je dobro tada cemo mozda krenuti dalje. Do tada neka vam Tadic, Kostunica, Vucic, Dacic... daju litar ulja i 2000 dinara za glas. Zoran je za mene najveci Srbin 20. veka.
  • Marko

    12.03.2018 09:59
    ...
    Zoranove ideje su žive, samo što narod čeka da one dođu a da se ovi ne vrate.
  • AleksaBukovac

    12.03.2018 09:55
    Sramota
    Molim da se objavi komentar da ima dosta ljudi koji misle kao ja. Pljačka Srbije je počela 05, oktobra 2000 godine, pravo posrnuće i propadanje, došli su na talasu Vojislava Koštunice i Zorana Đinđića uz ogromna finansijska sredstva sa zapada raznorazni mešetari i secikese, hoštapleri i prodavci magle. Koje su bile namere pomenutog dvojca ne znam ali su na osnovu njihovih ličnost sproveli totalnu pljačku.
  • neko

    12.03.2018 09:53
    I posle 15 godina ista knedla stoji u grlu. Sve još teže pada kad vidim ko nas jaše već 6 godina.
  • tea

    12.03.2018 09:35
    Laka mu zemlja, ali da se više nikada ovakav ne pojavi na sceni.
  • White Power

    12.03.2018 09:29
    Nepotpuna informacija
    Nisu zive ni ideje.
    Nakon Djindjicevog ubistva DS je srljala iz jedne greske u drugu, da bi na kraju nestali sa politicke scene.
    Potpuno zasluzeno.
    Pakt sa Dacicem, samo da bi Tadic ostao na vlasti, skupo je kostao i DS i Srbiju.
    Ne znam na kom je putu Srbija bila Marta 2003.,ali znam da je sada na stramputici iz koje se ovaj put nece izvuci.
  • Gradjanin

    12.03.2018 09:28
    nada
    Kad smo mislili da ce nam biti konacno bolje,uzeli su Tvoj zivot i zauvek nasu nadu da ce mo biti srecna nacija-a ne stradalnici 21.veka.
    Kazu da nada umire poslednja.
    Umrla je posle Tebe.
  • gubernija

    12.03.2018 09:11
    Sta na ovu vest kazu rusofili i patriJote ?
  • Lane

    12.03.2018 09:03
    Iskreno
    Meni on nije nikada bio nikakva "zvezda vodilja", jer niti sam kriminalac, niti se družim sa krimosima.
    Nadam se da će uskoro doći dan, kada će u ovoj zemlji da se pohapse svi oni koji su pljačkali ovaj narod, sledeći bolesne ideje ovog čoveka.
  • Dolma

    12.03.2018 08:59
    Vreme je za istinu
    Sa kim si takav si, rekao bi naš narod. Ili ko se lati mača od mača i gine.
  • МиЛана

    12.03.2018 08:56
    Е па сад'
    Наравно да ће његове жуте идеје вечно живети, јер оних који желе пречицом да се обогате, односно лопова и криминалаца ће увек бити.
    Мада тешко да ће опет неки криминалац попут Љубише Чумета Бухе добити монопол да асфалтира Републику Србију, а неће ни неки Легија бити откупљиван из Грчке, као што је то све било у време Зорана Ђинђића, кума српске (жуте) мафије.
  • Vlady

    12.03.2018 08:25
    Večna bol
    Bio si naša zvezda koju smo čuli i videli kada je nasilno ugašena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna