Autor: Beta

Info
25.03.2018.
12:19
Ministarstvo finansija Srbije još nije utvrdilo koeficijent na osnovu koga će se obračunavati obeštećenje građana za oduzetu imovinu posle Drugog svetskog rata.
  • Dugoročno

    26.03.2018 15:09
    Oduzimanje privatne imovine od poštnih građana bivše Jugoslavije je bila najveća greška prošlog sistema. Nepravedno vraćanje te oduzete imovine je još jedna u nizu velikih grešaka srpskih vlasti. Posledice će se tek videti.
  • JAPAJA

    25.03.2018 18:37
    samo pravedno
    Pitajte Josku Broza kako je najpravednije.
  • Miodrag

    25.03.2018 16:52
    samo naturalno je pravedno
    Ako je nekome Kralj oduzeo zemlju izmedju dva rata onda je u pitanju bio neki veleposednik. To je bila pravedna agrarna reforma gde se isplacivala naknada. A ove posleratne su bili samo i iskljucivo pljackaski poduhvati. Imovina je oduzeta od najsitnijih seljaka da bi sve do danas, partija upravljala i gazdovala. Tipican sovjetsko kominternovsko pljackaski poduhvat sa ciljem da unisti selo i seljaka. Projekat je uspeo, umesto da bude medju prvima u Evropi, Srbija je zbog komunizma u poslednjih vise od 70 godina, medju poslednjima. E sada se kroz restituciju vraca to malo imovine naslednicima, i tu tajkuni prave probleme, zatojer to nisu privrednici nego komunisticki direktori koji su navikli na monopole,. Jedan od njih se nije snasao ni u Ukrajini, a mozete misliti kako bi prosao bilo gde u svetu gde ima trzista. Ovako, ovde i dalje caruje i pri tome jos pametuje, ali moze mu se posto kao blagajnik jende od partija, nije ni cudo da ima i mzoe da finansir ai jos po koju. Na zalost, imovina je oduzeta od vise od 2 miliona ljudi u periodu od 1944 do 1968, a oduzimana je i kasnije, a danas je podento samo malo zahteva, oko 80.000 gde ima u proseku po 3 potrazioca, tako da ce nakon restitucije uslove za obnovu srednje klase imati nesto manje od 250.000 ljudi, sto je za drzavu Srbiju i vise nego dovoljno za oporavak. Samo da se oslobodimo komunizma.
  • Drska krađa crvenih

    25.03.2018 15:16
    Streljanje onih koij smetaju
    Imovinu od mog dede su prvo gledali da rasprodaju... "privatizuju"... zatim da isprazne budžet, pa će evo da određuju "koeficijent obeštećenja" !!!

    Vratite mi sve u naturi i nemojte da filozofirate.
  • VV

    25.03.2018 14:34
    Najveći neprijatelji sopstvenog naroda sede u vlasti, i smišljaju kako i dalje da pljačkaju, ali nemože to tako doveka. Privatna imovina je svetinja, i nemože se bez posledica tuđa imovina koristiti ,prodavati, izdavati , bez pošteno rešenih imovinsko pravnih odnosa!.
  • Roćko

    25.03.2018 13:23
    A šta ćemo sa zemljom koju je mom dedi uzeo kralj Ujedinitelj?
  • zli

    25.03.2018 13:22
    da
    bando crvena,vrci ili snosi posledice!
  • Sve neka se vrati

    25.03.2018 12:35
    banda pokvarena
    Maksimalni iznos? Vratite imovinu bando jedna crvena!!! Bitno da se bradonjama vraca sve, a obicnim ljudima sta zapadne. A ono sto se ne moze vratiti neka vala naplate od onih sto su to pokrali. Ne pada mi na pamet da ja placam, a od dede mi oduzeli imanje i onda ga streljali u Rajinoj sumi. Do 90ih nismo ni znali gde su mu posmrtni ostaci. Ni Hortijevci nisu toliki monstrumi bili, oni su ''samo'' ubijali, a ovi su ubijali i onda krali od mrtvih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna