Autor: Novosti

Info
25.03.2018.
13:30 > 16:25
U Srbiji ima više od 3.500 divljih deponija, velikim delom u rečnim tokovima i poljoprivrednom zemljištu.
  • Otmi,otmi,ha,ha, ha

    26.03.2018 08:32
    Država ne pravi završni račun i nejasno je gde idu pare koje se pokradu od poreza i taksi.Naprave kao fol neki okvirni na nivou opštine i to usvajaju opštinski odbornici aklamacijom kao nekad na sastancima SK.Kontroliše ih statistički revizor koji nema pravo kažnjavanja nego samo preporuke.Dakle ministe odgovorite prethodnom komentatoru gde je nestala lova od ekoloških taksi.
    Prvo napravite reda u gradovima (stalna postavka kontejnera za kabasti otpad), centre za reciklažu, kolektore za prečišćavanje otpadnih voda, pa tek onda otimajte tuđu imovinu.
  • Veronika

    26.03.2018 02:19
    Jasno ko dan
    Citiram :"Svest građana, ipak, mogle bi da probude drakonske novčane kazne. "

    Država je privatizovala šećerane, cementare, vinarije... ali drži kvazi monopol nad grobljima, čistoći, deponijama, zelenilu, vodi, grejanju, gradskom prevozu...Da li su gradske deponije bezbedne? Kako se tamo i šta odlaže? Gde se slivaju otpadne vode iz tih otpada posle kiša? Da li je nadležnima poznato kako izgledaju evropski otpadi? Kada će država i zaposleni u državnim službama najzad biti odgovorni za nerad i nebrigu? Jedina državna služba koja revnosno radi i do 21h je Parking servis. Dokle će država koja nije sposobna da organizuje svoja preduzeća, zavoditi reda u privatnim firmama koje guši redovnom naplatom neopravdanih kazni? Imajući na umu da je u 2017 prikupljeno na ime eko takse 10 milijardi, a da je firmama koje prerađuju opasni otpad isplaćeno svega 2,19 milijardi, kako država može da obrazloži povećanje taksi? Gde je nestalo skoro 8 milijardi? Mada se ima dovoljno sredstava, otpadne vode se ne prečišćavaju, reciklira se striktni minimum... Ministar zadužen za zaštitu životne sredine bi mogao da odgovara za ovu situaciju. Taksa se naplaćuje i firmama koje nemaju opasnog otpada, kao što se naplaćuje taksa za navodnjavanje onima koji ne navodnjavaju, kao taksa za čišćenje odžaka i onima koji ih nemaju... Vreme je da se ukaže prstom na državu i njene nesposobne i neodgovorne organe.
  • Dusan Savic

    25.03.2018 18:35
    Da se nadovezem na prosli komentar U Becu su 7 godina pokusavali da uvedu reciklazu lepo molili ljude i akcije ali od toga nista nije bilo jer mali broj ljudi je reciklirao otprilike oko 10tak % (Isto kao i kod nas sve se prica drze konferencije vesti i sve ostalo).
    I onda posle 7 godina su uveli velike kazne. Posle toga svi su poceli reciklazu ne zato sto vole zivotnu sredinu ili zele mir u svetu vec zato sto su kazne prevelike ck i za njihov dzep.

    Tako da je to jedino resenje uvodjenje obavezne reciklae i ogromne kazne pa ce tako jedino i funkcionisati
  • Dusan Savic

    25.03.2018 17:01
    E ovako uvesti obaveznu reciklazu. Meni nikada nije problem da razdvojim otpad. Problem je sto neko dolazi i krade otpad i prodaje ga.
    Treba lepo odmah kaznjavati onoga koji ne reciklira i onoga koji krade smece .
    Drugo trenutne agencije ya reciklazu i nebave se reciklazom vec cekaju samo takse od velikih firmi, mnogo im je lakse da im neko plati taksu i eto novca nego da se bave svojim poslom.
    Trece gde moze da se reciklira staklo ???? Niko se ne bavi tim poslom a imamo fabriku stakla u Zajecaru.
    Takodje se niko ne bavi reciklazom limenki u Srbiji eto Vam posla.

    O ovome bi mogao da pisem do sutra ali svi znamo da d toga nema nista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna