Autor: Beta

Info
08.04.2018.
13:21
Francuska železnica ponovo je u štrajku protiv reforme operatera SNCF, dok je francuska vlada odlučna da pored štrajka sprovede reforme do kraja.
  • Maskarada

    09.04.2018 01:58
    u Srbiji
    je prošla à voix basse, tiho i mileći kao vozovi na deonicama srbijanskih železnica, ne daj bože socijalnih nemira: prvo su odvojene ćerke firme u privatizaciji, pojavili su prvi privatni železnički prevozioci koji su dobili dobre poslove (Fiat, par exemple), mnooooogooooo je železničara otpremljeno na biro ili u penziju, ili umrlo, mnogo je dileja i manekena prodefilovalo saobraćajnim resorom i železnicom i za "dobro naroda" isti zadužio za Evropi i Kini važne železničke pravce, uzgred rečeno i nekompatibilne, kupujući igračke da se kotrljaju po njima. Niko se nije pobunio. Čak ni jedan od, mislim, ukupno 23 sindikata koliko ih je Železnica brojala. Ni trepnuo niko u državi nije što je čitav jedan sektor od 2001. godine nestao, zajedno sa pratećom industrijom: Šinvoz, Goša, Min Niš, Fabrika vagona Kraljevo. Niko nije prozivan zbog toga, niti će, kako stvari stoje, ikada zbog toga odgovarati. A ni na tragu SNCF nismo. Iako smo proizvodili vozna sredstva za njih. Tuga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna