Autor: 021.rs

Info
16.04.2018.
17:49
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković upozororila je da su u samo poslednja tri dana ubijene dve žene, kao i da ih je nekoliko fizički povređeno.
  • XYZ

    17.04.2018 12:25
    Svašta 3
    I onda kao vrhunac slede batine, koje su za javnu osudu i zatvorsku kaznu.
    Jer tući ženu, nema opravdanja, pogotovo kad si pijan i pogotovo kad je u prostoriji sa vama novorđenče.
    Kako su mediji već sve znali i fotkali je ispred urgentog je pitanje za policiji, pošto im je neko iz njihovoh redova ili iz redova zdravstvenih radnika dojavio. Naravno paparaci iz redakcije hemoroida stigli na lice mesta i blickaju...
    A da se to nije deslio, šta bi sutra u novinama osvanulo "Poznatu pevačicu vara žmu..." ili snimak iz telefona devojke preljubnice dospeo do novina slučajno...
    Šta je njoj ostalo: da se zatvara, da se sakriva, šta treba da razmišlja kad je neko pogleda, šta da misli kad mazi to dete, koga vidi: sebe, suprga, batine, pijastvo, kajanje, novi promašaj... Ne znam, ne bi joj bila u koži ni za 1.000.000.000 pregleda, pesama, lajkova, dolara... Sve se sredi al duša postane beznadna...
    Da li bi ste voleli da vaš decu tuče partner? Da li biste voleli da vas partner vara? Mislite o tome...
  • XYZ

    17.04.2018 12:11
    Svašta ...
    ... Ovde je bitno da partner ne razume potrebe supruge i da je nakon čina darivanja života, kažnjava tako što je izvrgava sramoti, javnom poniženju, spekulacijama medija... odnosno utiče na nešto od čega ona živi (izbija joj leb iz usta kroz nedolično ponašanje). Mislim nije se oženio sa anonimnom osobom, već sa estradom (i to ima veliku cenu, jer vam se svaki potez prati, pogotovo danas kroz družtvene mreže, vi ste viralni bili krivi ili ne za 15 minuta, samo ako neko to poželi).
    Svako ko ima porodicu i ko ima neku čast, neće mesec dana nakon ženinog porođaja vijati suknje i biti pijan po splavovima, a onda natankovan doći kući i bazditi na opijate i leći kraj žene ili deteta. To je van svake pameti. Uredu je izaći i popiti, pa čak i napiti se, al ponašati se nedolično a da to svi vide, izvinte to je za osudu.
    Kako je ona mogla da odabere da ga ne napadne verbalno i on je mogao da odabere da takav prespava kod roditelja, jer jutro je pametnije od večeri.
    Očigledno je on želeo da joj pokaže koliko je moćan (a u stvari nije, nego je slab) kroz zavođenje drugih i njeno javno poniženje (ko zna šta iza toga stoji, trenutno loše finansijsko stanje, dugovi, manja zarada nego njena, netrpeljivost među prijateljima...). Uzmimo i to da takva njena reakcija direkno proizilazi iz toga da ona to nije imala kući (da otac javno ponižava majku). Ona je možda preslobodna i emotivno nezrela, za to bi njen momak trebao da zna, nemojte reći da je on cvećka pa da ne zna sa kim živi.
  • Alimpije

    17.04.2018 11:51
    Metamorfoza
    Ja sam izmeni odnos prema ženama, pa tako svoju ne tučem, kao neki drugi, ali sam joj našao zanimaciju da sedi ili stoji uz šporet od jutra do sutra.
    Tako sam podelio kućne poslove, ja čitam novine i gledam TV, a ona kuva, pegla, briše i usisava prašinu, pere veš i isti širi.
    Trudim se da odremam dok ona ima posla oko čišćenja stan da joj ne bih otežavao posao, odnosno da joj ne bih smetao.

    Mislim da je to pošteno i humano sa moje strane.
  • XYZ

    17.04.2018 11:47
    Svasta
    Čitam komentare i ne verujem. Mi se nikad nećemo opametiti. Ovoj državi ne treba porodica, ni majka, ni žena, već samo robovi koji će da rade. Rodi roba i dužnost je obavljena.
    Kroz komentare je brak predstavljen kao način za uvaljivanje i obezbeđenje krova nad glavom.
    Onda plan oterati supružnika iz stana i tako... uzivati sam i leskariti od socijalne pomoći ili alimentacije- evo ja doživljavam transfer blama.
    Nit brak može da služi kao način za uvaljivanje, jer utiče na ceo život. Ukoliko ste u braku i porodici stabilni bićete stabilni na poslu, međ prijateljima, poznanicima, među nepoznatima, bićete uzor deci... Stabilnost ne podrazumeva samo pare nego psihičku ravnotežu, podršku, razumevanje, ljubav, pažnju, pomoć...i to obostranu. Mentalno zadrvlje je bitno.
    Ta bajka da se život osvaja kroz spletke, je ponuđena sa TV, a svi koji veruju u to su za terapiju (zato smo kao narod kolektivno ludi).
    Čitam komentare na račun pevačice... i opet ne verujem. Nisam zainteresovana ni za kakvu vrstu estrade, eksponiranja na takve načine, al ima neko ko jeste i to mu je zanimanje. Iako ja ne volim tu vrstu muzike i ne pratim rad dotične ne mogu da se načudim izjavama pojedinaca.
    Za početak ta osoba je žena, porodilja ( hormoni, stres, depresija, zarastanje rane, dojenje, prilagođavanje tela nastalom stanju, manjak sna, briga o bebi...) sve to utiče na raspoloženje.
    ....
  • Zahe Bant

    17.04.2018 08:16
    Balkanci
    To je posledica prethodnog društvenog uređenja, tada je sve bilo društveno i svačije. Žene nastavile tako, a muškarci jedva dočekači da imaju nešto "svoje" tj "moje".
  • Arsa

    17.04.2018 07:53
    @dijasporac
    Ne može se ništa preduzimati pre osuđujuće presude, jer šta ako čovek ili žena bude oslobođena?
    Ko će da plati njihove patnje i ono nasilno (zakonsko) izbacivanje iz sopstvenog stana ili kuće, i boravak van nje (potucanje unaokolo)?
    Hoćeš ti ili tebi slični to oštećenom da isplatite ili ćete da svalite celo obeštećenje na sve građane Srbije, koji takve preterane i prerane aktivnosti nisu podržavali (a takvih je sigurno većina).

    Danas slušam devojke već u srednjoj školi kako se domunđavaju o rešavanju krova nad glavom, tj. kako treba obmotati tri puta peškir oko ruke i udariti u dovratak i obezbediti masnice, pa oteraš momka ili muža iz njegovog stana.
    Ljubomorna žena je sposobna svašta da učini.

    Usput u ovom slučaju imamo suprotne priče dve strane, od kojih je država apriori stala na stranu Bekvalčeve, a da istraga o slučaju nije ni počela, a kamoli sudski postupak.

    Ispada da se jednoj strani veruje, dok su muškarci po difoltu krivci.
    To je demonizacija muškaraca.

    Šta ako je ona njega fizički napala ili napadala?
    Lično sam doživeo da me devojka napada (fizički), jer sam joj saopštio da je ostavljam, ali nisam odreagovao mada je bacala i teže predmete na mene i to u mom stanu.
    Kada pohisterišu spremne su sve da urade da napakoste momku ili mužu.
    Na žalost to je činjenica.
    I u ovom slučaju ona nije prelomila i mirno podnela ujutro zahtev za razvod (posle navodnog pregleda poruka na telefonu svog muža), već je odmah krenula u napad na njega tražeći sukob i obračun.
  • Sima

    17.04.2018 06:27
    Jednakost pred zakonom
    Zakon ne sme sankcionisati jednu grupu,vec mora biti jednak za sve. Vidimo u zadnjem slucaju nasilja, da je Natasa nakon dobijenih batina postala racionalna smirena i razumna.Da je tako reagovala kada je procitala te poruke ( izasla iz kuce i zatrazila razvod),ne bi doslo do nasilja. To se nije dogodilo, vec je zelela svadju,vredjanje i tucu, sa napitim muskarcem.Ako verbalno nasilje tolerisemo a fizicko kaznjavamo,dovescemo do toga da u buducnosti pocinioci promene uloge , sto smo koliko juce umali,da je zena napala muza sekirom.
  • Stevaaan

    16.04.2018 18:35
    Podrška
    Apsolutno podržavam svaku inicijativu koja ce poboljšati status žena u društvu. Skoro da je nezamislivo da se ovolika količina nasilja koja se sprovodi prema ženama, shvati i razume. Venčani list, nije vlasnički list, kako je neko vec pisao, tako da ako ne ide, pa razvod je rešenje, a nikako nasilje, a ubustvu i da ne govorim. Ovi koji opravdavaju nasilje, pravdajuci ga nemastinom, teškim situacijama bilo koje vrste, treba da razmisle, da je bilo teških vremena i ranije, pa su brakovi opstajali i to u ljubavi. O prevari ne bih, jer je i nje bilo i bice i to obostrano, tako da to nije prihvatljivo kao opravdanje, jer čim jedno vara, nešto nije u redu sa vezom ili brakom. Tako da mili moji pamet u glavu i zrelo razmišljanje i odluke ma kakve bile, ali samo bez nasilja, jer u takvim trenutcima ona mala nedužna stvorenja, koja smo stvorili iz ljubavi, bar bi trebalo, mogu samo patiti, razboljevati se i jednog dana postati još gori od nas.
  • dijasporac

    16.04.2018 18:31
    U Srbiji postoji zakon koji sankcionise nasilnike, samo ga treba dosledno primenjivati iz slucaja u slucaj i u sto kracem roku od trenutka izvrsenja krivicnog dela. Za kratko vreme ce zene postati zasticene i ravnopravne. Srpskim zakonodavstvom su regulisane sve oblasti drustvenog delovanja, predvidjeno je sankcionisanje svih prekrsilaca i mi tu ne zaostajemo za svetom. Ali izvrsenje tih zakonskih mera je veliki problem, cesto se otezu sudski procesi do zastarenja krivicnog dejstva, namerno se unistavaju dokazi, sudije donose cudne (korupcione) odluke, koerupcija je ogromna rak rana srpskog sudstva, uticaj politickih faktora veliki... i zato dobijete utisak da niko nizasta ne odgovara, da se mozete bahatiti, krasti, otimati, silovati, ubijati, naravno ako ste bogati i politicki zasticeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna