Autor: Tanjug

Info
05.05.2018.
11:29 > 12:05
Hrvatska slikovnica za predškolce "Moja dugina porodica" u kojoj "Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata" izazvala je oštru polemiku između ministra za inovacije Nenada Popovića i premijerke Ane Brnabić, a taj njihov sukob poslužio je kao povod za direktan udar ministarki Zorane Mihajlović i Jadranke Joksimović na premijerku tokom sednice Vlade, koja je juče umalo okončana ostavkom premijerke, pišu "Novosti".
  • m

    08.05.2018 14:50
    svasta
    naravno da vise od polovine gradjana nema para za more jer su izvarani i opljackani a posto to nije dovoljno onda ih jos treba i mentalno zlostavljati glupostima...uostalom, kome je slikovnica problem neka je ne cita,ima i drugih knjiga u biblioteci,jelte...sto se tice homosexualnosti,pa nije to brnabicka patentirala,to je normalna pojava,oduvek...pise u knjigama,ima u biblioteci...krenite od mitologije,starih grka,preko omiljene vam biblije i dalje kroz vekove do ovog nam danasnjeg....
  • @Vasa

    08.05.2018 11:47
    Ne budite skromni. Vas koeficijent inteligencije je izuzetno visok. Zato vas mnogi i ne razumeju.
  • Vasa

    08.05.2018 00:02
    Autonomaš
    Autonomaš sam, imam visok koeficijent inteligencije i pišem po ovom sajtu komentare koji sadrže "smrdija" i sve to, ali ovog puta moram podržati stav dotičnoga Popovića. Dete ne može i ne treba imati dve mame ili dvojicu tata, jer to nije prirodno ni normalno.
  • LalaNS

    07.05.2018 16:30
    Ministrovanje
    Ocito da vecina ne shvata poentu premijerkinog stava. Zamislite da se u Austriji u kojom zivim,ministar za inovacije bavi gay pravima. Da li je to normalno? Evo danas je izjavio kako je inaguracija Putina vazna za ceo svet. Da li je to normalno? Da li mu je to posao? Da li se on bavi uopste svojim poslom kad iznosi stavove koji nisu vezani za ono za sta ga svi mi placamo. Mene licno ne zanima da li on podrzava nesto ili ne, necu uopste da ulazim u taj deo, njegovo misljenje mi nije bitno, ono sto mi je bitno jeste njegov resor,njegovo ministarstvo i koji su rezultati. Kod nas se svi bave svime osim svojim poslom, u normalnoj zemlji bi dobio otkaz. Zamislite jos ministarka gradjevinarstva i ministarka evropskih integracija raspravljaju o toj temi i mi citamo kakvi su njihovi stavovi. Gospodjo Jadranka, ministarko evrointegracija, ministarstva koje nije otvorilo ni jedno poglavlje u poslednjih godinu dana, da li ste normalni?
  • Јадранка Н.

    07.05.2018 02:53
    /
    И чему толика галама и гужва у Влади? Министар Поповић је само изнео своје мишљење, које је и мишљење ВЕЋИНЕ становника Србије!
    Не може НИКО, па ни премијер/ка да било кога укори због тога. ОНА мора да зна да обавља ову функцију као Ана Брнабић (на челу државе СВИХ грађана), а не као заштитник популације (МАЊИНСКЕ) којој припада!
    Другим речима, нема нико право да намеће нашој деци нешто што није природно, и СВАКО дете МОРА да зна ко су му родитељи (и отац и мајка) - онако како налажу и ПРИРОДНИ закони! Ако нас природа не вређа, не вређајмо ни ми природу!! Мањина је у обавези да поштује већину. И ту је крај приче!
  • Kaćanka

    06.05.2018 22:55
    @/
    Bar je to lako deci objasniti, bolesni su i jedni i drugi!!
  • Nervirach

    06.05.2018 21:16
    @Sever Srbije, zato tebe nikad nisu zvali
  • /

    06.05.2018 09:05
    /
    @JovaNS
    ni ti ne razumes ili si od skora u novom sadu pa negiras i selektivno pozivanje 90-ih

    @ovi drugi
    ako ne umete obasniti gay brak detetu kako onda objasnjavate napustenom detetu zasto su ga roditelji ostavili?
  • Posmatrač

    06.05.2018 08:29
    Kao što je potpuno prirodno (i srazmerno retko) da se isti polovi privlače, tako je potpuno prirodno (i srazmerno često) da to izaziva manju ili veću nelagodu kod onih koje privlači drugi pol.

    Zašto je istopolna privlačnost nešto što može javno da se promoviše, a javno iskazana nelagoda odmah dobija status homofobije, slede napadi LGBT organizacija, pa i zahtevi da se to tretira kao kazneno delo za koje je predviđena sankcija. Zašto taj afinitet i taj animozitet nisu ravnopravni?

    Kao što ne treba biti profesionalac psiholog, pa zaključiti da je stabilna porodična zajednica bolja za razvoj deteta od porodice u kojoj su odnosi problematični, tako je jasno da su mama i tata bolji za dete, od samo mame ili samo tate ili dve mame ili dvojica tata. Zašto promoteri usvajanja dece od strane istopolnih parova... uglavnom ističu tezu da homoseksualci sigurno bolje vaspitavaju decu od alkoholičara, prostitutki, narko dilera i osoba sklonih nasilju?
  • AERODRUM

    05.05.2018 22:03
    Tri praseta i vuk
    Finansista, vazduPLOHOV , aeroDRUM i ostala elita ce resiti to sa premijerom na nivou. Na njihovom nivou. Ministri na nivou.
  • Sever Srbije

    05.05.2018 19:53
    JovaNS
    Pa bolide rezerva ne kaci, sta se nerviras tebe nece niko!
  • dado

    05.05.2018 19:32
    Ova vlast je samo odraz kolektivne svesti ovog naroda, sto se da I iscitati iz komentara.. Uzalud sviraci...sve po zasluzi...
  • JovaNS

    05.05.2018 19:21
    @Nervirach
    Druže, ne kontaš. Svi mogu biti pozvani na vojnu vežbu ili vežbu civilne zaštite. Oni koji nisu u evidenciji (u 99% slučajeva osobe ženskog pola) će po novom zakonu biti uvedeni u tu evidenciju, kao rezervni sastav. Znači, svi od 18 do 60 godina starosti. Imaš jedan spisak svih gradjana sa kojim možeš da radiš šta ti volja. Klasičan diktatorski potez.

    Poenta, po mom ličnom mišljenju, celog tog zakona, jeste da svakom mogu da nakače neko krivično delo, u ovom slučaju, neispunjavanje vojne obaveze. Evo hipotetički ali sasvim moguć primer:

    Ja, ti i hiljadu drugih hoćemo da organizujemo neki protest, recimo protiv rušenja parka da bi se napravio parking. Zakažemo ga za nedelju dana od danas, u sledeću subotu. Koristimo fejsbuk za organizovanje, zato što je brz i lak. Neko samo pokupi sva naša imena s event-a, plus imena svih koji su lajkovali dogadjaj, šerovali ga i slično. Recimo da ta brojka naraste na oko 2000 ljudi. Tri dana pre dogadjaja, u utorak, svih 2000 dobija poziv na vojnu vežbu, koja eto, sasvim slučajno, počinje u petak,dan pre našeg zakazanog protesta. Pa se ti nemoj odazvati tom pozivu. Što se zakona tiče, sve je jasno. Imamo baš dobru vladavinu prava.

    Najstrašnije od svega? Ovo se već desilo jednom. Kada je bio protest sindikata vojske i policije, dobar deo članova je dobio pozive za vežbu od 3 dana eto baš pred sam protest.

    Drugi efekat ovoga: svi što su otišli iz Srbije zato što imaju problem s načinom na koji ovi vladaju više ne smeju da se vrate.
  • White Power

    05.05.2018 19:19
    Teska srca
    Celavi udbas je ovaj put u pravu.
    Pederastija je poslednja stvar koja moze spasiti drzavu koja tone u sveopstem haosu.
  • Futog

    05.05.2018 18:58
    Www
    Naprednjaci pa vi ste je izabrali!
  • marko stankov

    05.05.2018 18:45
    Rialiti ministrice
    Puna podrska Ani. A sta reci o ove dve ministarke koje lice vise na starlete nego na ministarke... Pokvarene, bolesno ambiciozne, preletaci, rialiti Srbija....
  • ...

    05.05.2018 18:43
    Mi smo siromasni
    Da je ovde standard normalan i da ljudi normalno zaradjuju svi bi danas bili na izletu sa porodicu, niko ne bi citao ove vesti. Ali nas standard je mizerija. Da li je neko ustedeo 100eur u poslednja 3 meseca? 33 mesecno?
  • Još jednom da

    05.05.2018 18:32
    Još jednom da kažemo. Tenkovi, puške i bajoneti u centru grada su poželjni, a bojanke za decu, edukacija, ljubav, porodica i saradnja sa susednom državom su satanizovani. Porodica je trnovit put pun brige, ljubavi, podrške, požrtvovanja i zajedništva. Ako neka porodica odstupa od popularnog oblika iz filmova, ne znači da nije stvarna. Ako je nekoga odgajila baba, tetka, komšija, brat, sestra, hranitelji, usvojitelji, dobri samarićanin, vučica, dve mame ili dve tate, ne značh da ta osoba nema porodicu. Ako želite porodične vrednosti, onda ih prihvatite, jer mama, tata, bata, seka i kuca u velikoj kući sa dvorištem nisu vrednosti. Samo su jedna od opcija.
    (Premijerka i bivši premijer su samo pajaci i tužno je što se njihova imena koriste za ovakvu temu)
  • Perica

    05.05.2018 18:28
    Strasno je
    Strasno je to sto su slikovnice iz Hrvatske.
    To je pod broj jedan .
    E sad sadrzaj i nije mogao biti bolji kad se vidi odakle dolaze pod broj dva
    a pd tri trebalo bi biti pod jedan OSTAVKA ZA SVE PA I PREDSEDNIKA NAPREDNJAKA

    OVO JE BAS DNO DNA
  • Milica

    05.05.2018 18:04
    Za Muski Roditelj
    Postavani muski roditelju, imam Bogu hvala dvoje dece, oba pola!
    A ovde ste Vi promasili temu, po mom skromnom misljenju
    Sve najbolje
  • Mery

    05.05.2018 17:45
    Ministar Popovic je izneo stav sa kojim se slazem. A premijerka vredja mene kao gradjanina koji nju placa...svojim stavom. Svaka prica ima dve strane. Posto u Srbiji po zakonu istopolni parovi ne mogu da usvajaju decu, a prirodno ih ne mogu dobiti forsiranje ove price nema svrhu. Koja se to deca stite? I koliko ih je u Srbiji? Rado bih zastitila svoje dete od takvih bolaenih prica
  • Nervirach

    05.05.2018 17:35
    A kome cete vi cirilicne slikovnice da utrapite? I sta rece, ja sa 50 godina OPET na vojnu ,,vezbu'' a ovi sto lupetaju o nicim izazvanom bombardovanju nista? Ah da, ja sam ovdasnji.
  • Sever Srbije

    05.05.2018 17:23
    Terješkova
    Bravo! Podrzavam vecinsku Srbiju!
  • tim

    05.05.2018 17:18
    Tako nam i treba kad sno vlast prepustili ološu koji se bavi sobom a ne narodom.
    Ovo je indikator da tako u svađi i prepucavanju funkcioniše Vlada i po drugim pitanjima, bez uvažavanja, dostojanstva i timskog rada.
    Oni nas neće dovesti do boljeg života.
  • Terješkova

    05.05.2018 17:09
    Može da bude natprosečno pametan, lep, poslušan, vaspitan....kad čujem reč LGB svrstavam ga u bolesnike i jednostavno mi se gade,,,sad bi još od malih nogu da uče decu da je to normalno...2 mame...2 tate... pa da svi idemo u Honduras,,,,,ali ja imam četvoro i vaspitavam ih da i oni imaju bar po toliko.....,,još nas ima normalnih a nadam se da će se i mnogi lgb izlečiti!!
  • Neoplantius

    05.05.2018 17:07
    Nasilnik
    Večiti argument gej parova je famozni otac nasilnik. Ispade da nema nasilnika među gej populacijom. Hetero i homo nije podela na nasilnike i fine kako gej lobi želi prezentovati. Za osudu je nasilnik, ali on predstavlja sebe kao pojedinca, a ne hetero ili homo tabor.
  • popa

    05.05.2018 15:52
    "da nam u trenutku kada se borimo na sve načine da podržimo rađanje, iz Hrvatske uvoze gej slikovnice, da se to pod nitno mora zaustaviti"

    vi ste bre najveće zlo, udruženi pljačkaški poduhvat! u trenutku kada se gradjani bore za goli opstanak i zbog toga nemamo ni dece i dok nam mladi odlaze zbog toga vi nas trpate sa svojim glupostima, gadostima i otimate nam sve. sram vas bre bilo ojadjivači srbije, želim vam da sebi i deci na lekove utrošite sve što ste oteli i proneverili!
  • Serbus

    05.05.2018 15:49
    Ako ovo prodje znaci moze da prodje sve i to je i poenta svega ovoga da se probije led i da se usvaja sve sto je potrebno tamo nekim mocnicima a za lgbt prava ih bas briga nazalost, to im sluzi samo kao trojanski konj..dajte ljudima da disu i vise sigurnosti i onda ajde da vidimo sve ostalo i prava lgbt i sve drugo sto treba da postoji u jednom demokratskom drustvu..
  • JovaNS

    05.05.2018 15:37
    Naravno
    Samo se ti narode zamajavaj glupostima. A dok se mi svi zamajavamo slikovnicama, oni po hitnom postupku donose gomilu vojnih zakona. Sad će vas Jova da informiše šta piše u tim zakonima, zato što se moj dobar drug koji već par godina živi u Nemačkoj našao na udaru istih, bukvalno pre nedelju dana.

    A piše sledeće: bilo da ste odslužili vojsku pod oružjem, civilno ili nikad niste služili (tj. u rezernom sastavu ste), svi gradjani Srbije koji su u vojnoj evidenciji i zdravi su, obavezni da se odazovu pozivu na vojnu vežbu. Ovi što su su u rezervnom sastavu će umesto vojne vežbe da odradjuju vežbu civilne zaštite. Pozivanje na vojne vežbe može da traje do 120(!) dana godišnje, s tim da jedna vežba ne može da traje duže od 30 dana. Ranije je postojalo pravilo da moraju da te obaveste 40 dana pre vojne vežbe. Sada tog pravila nema. Ne postoji pravo na žalbu. Ne odazivanje na poziv je krivično delo za koje mogu da te uhapse.

    Obaveza gradjanina je da se odaziva na pozive (tj. da bude u rezervnom sastavu) do svoje 60-te (!) godine života. S tim što prestankom tvoje obaveze se ne poništava krivično delo koje si počinio ne odazivanjem. Na primeru mog druga iz Nemačke: Lik par godina živi i radi u Nemačkoj, prošle nedelje je dobio poziv da mora da odradi vojnu vežbu od 15 dana. Ako se ne odazove, čini krivično delo. Koje ne zastareva. Tako da čak i ako se vrati kao deda od preko 60 godina u Srbiju da ovde umre, mogu da ga uhapse na aerodromu. To važi za sve.

    E to nam se sprema.
  • Karlos Nagoja

    05.05.2018 15:36
    Puna podrska Popovicu, coveku koji govori kako misli 80% normalne Srbije. Nikoga nije vredjao samo izneo svoj stav. A taj deo koji se zalaze za ljudska prava prvo mu je vredjala porodicu i njega... o cemu mi dalje da pricamo.
  • Muški roditelj

    05.05.2018 15:15
    @Milica
    Draga milice, imate li vi dece?
    Roditeljstvo je puno više od prostog fizičkog čina začeća i rođenja deteta. Roditeljstvo je prenošenje pravih vrednosti svome detetu koje će ga voditi kroz život i pomoći mu da samostalno donosi ispravne odluke.
    Ako neko hoće da mi kaže da će deca bolje odrastati uz nekog nasilnika i/ili alkoholičara samo zato što je on tata umesto uz neki homoseksualni (muški ili ženski) par i da će znati šta je pravi sistem vrednosti nikad mu neću poverovati.
    Ranije sam živeo blizu nasilnika koji je tukao ženu (bio sam klinac, bila mi frka nešto da kažem). Već se tada video u kojem pravcu idu dečaci (postajali su tata). Homoseksualni parovi se u većini slučajeva vole i sa te strane znaju šta su prave vrednosti.
  • Mimi orO

    05.05.2018 14:30
    Popovic preletac isto kao i Mihajlovicka
    Nasli nekom da palamudjaju
    Ana nije starleta to muci Zoranu i Jadranku sta vas briga sta ko radi u krevetu
  • Milica

    05.05.2018 14:26
    Sto se politike tice.... Ne bih nista komentarisala, a sto se tice slikovnice ne bih je tumacila maloj deci!
    Nije prirodno, a ne znam ni kako bih objasnila da neko moze da ima istopolne roditelje!!!!
    Jer i ne moze, pobogu zna se kako nastaju deca.
    Nemam nista protiv sta ce ko da radi u svoja 4 zida, ali pustimo decu.... I ne treba im nametati nesto sto je ne prirodno!
    A ako neko postane gej kada odraste, ok!
    Sta sad?
  • Mile

    05.05.2018 14:04
    Podele u vladi nisu nastale zbog velikog broja samoubistava u Srbiji zbog ekstremnog siromaštva već na pitanjima seksualne orijentacije. Zaista nam dobro ide da nas je sve sramota.
  • @JS

    05.05.2018 13:59
    Ima gomila razloga zašto bi ona trebalo da ponudi ostavku, ali ovo nije jedan od njih.
  • Borivoje

    05.05.2018 13:52
    Apsurdno mi je kad gospođica Brnabić kaže da svi zajedno treba da guramo napred. Stvarnost je totalno demantuje. Sve pozicije u društvu zauzeo je nesposobni i kriminogeni partijski talog koji samo vidi svoje interese. I otima. To je jedino što se dešava. Sve ostalo je marketing koji treba da prikrije ovu bednu stvarnost.Ova nejednakost partijskih džibera i nas ostalih je glavna u društvu, ove oko kojih se svađaju me ne dotiču.
  • pera

    05.05.2018 13:16
    ovo je vrh autonomije vlade:
    "Premijerka je ponudila ostavku predsedniku Aleksandru Vučiću koji je, kako saznaje list, odgovorio da to ne dolazi u obzir."
  • Neoplantius

    05.05.2018 13:01
    Ostavka
    Ako stvarno misli ozbiljno sa gej deklarisanjem mora dati ostavku. Ali i tako je niko ozbiljno nikada shvatao nije.
  • marko stankov

    05.05.2018 12:49
    Ana je prvi put dobro reagovalno i nezavisno kako treba kao premijerka. A sto reci o Nenadu Popovicu, on bi da decu uci mrznji lopovluku kradji i ostalim "balkanskim vestinama". Nije se oglasio povodom slucajeva "svetih otaca" Pahomija vranjskog i onog pokvarenjaka Vasilija zvornicko-tuzlanskog. Deca treba od malena da uce o razlicitostima i postovanju istih i tako cemo dobiti normalne opustene i ljude bez predrasuda a ne kriminalce koji seku stabla po parkovima.
  • JS

    05.05.2018 12:49
    Premijer(ka) ponudi ostavku a mi ne prihvatimo? Svasta...
  • orao

    05.05.2018 12:21
    Patka lansirana iz naprednjaćke kuhinje, kako bi zadovoljili birački telo ali i mentore iz EU, na koju se lakoverni primaju.
  • Boza Bogdanovic, Bor

    05.05.2018 12:20
    EU ili Rusija
    Sve ministre, njihove pomocnike i drzavne sekretare u Srbiji treba podeliti u nekoliko kategorija:
    Neki se javno zalazu za sto brzi ulazak u EU i tako stvarno misle. Oni se bar trude, sa vise ili manje uspeha, da pomognu preds. Vlade, gospodji Brnabic. Kurs dinara je pravi primer, itd. Da sto pre izadjemo iz ekonomskog ambisa, u koji su nas doveli nesposobni kadrovi u Srbiji u poslednjih nekoliko decenija.
    Neki se javno zalazu za sto brzi ulazak u EU, zato sto je to zvanican stav Preds. Srbije i Preds. Vlade, ali im to ne odgovara. Ministar Nenad Popovic spada u tu kategoriju pritajenog sabotera, a mogao bih navesti jos 10-ak imena u sadasnjoj i u prosloj Vladi.
    Neki nisu rascistili sa samim sobom. Hteli bi „i jare i pare“. Da nas EU pomaze donacijama i otvaranjem hiljada novih radnih mesta, a da ih mi ogovaramo na svakom koraku. Usput, spomenu Titovu politiku, a zaborave da Varsavski Ugovor odavno ne postoji.
    Seselj, Dveri i ostali, bar se javno zalazu da se posvadjamo sa EU i okrenemo Rusiji, a Kosovo im je samo opravdanje. Jednostavno receno, vode politiku Mire Markovic i njenih tajkuna, kojima odgovaraju javasluk, neoporezovano poslovanje i sverc. Javno kazu, ono sto pojedini ministri, pomocnici i drzavni sekretari ne smeju.
    Boza Bogdanovic, Bor
  • Talac

    05.05.2018 12:12
    Opa, premijerka najzad dobila napad licnosti. Potpuno je u pravu - svi mi (vaki i naki) izdrzavamo tu vladu. Tako na primer, mene ne zanima sta ministarka Joksimovic radi u svoja 4 zida ali dok je ja placam, duzna je da radi ono za sta je placena - da nas "EU integrise", a ne da ovako primitivno iz nje progovara njeno p(a)rvo JA - urednica "Velike Srbije".
  • Marko

    05.05.2018 12:11
    Brnabićka je u pravu ali šta je očekivala? Ušla si, ženo, u vladu moralnih pigmeja i neznalica da bi mogli da te koriste za pink washing i mašu s tobom kao gej zastavicom u fazonu "eto vidite kako smo napredni" a u glavama i dalje mućak koji neretko zasmrdi. Trebala si dati ostavku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna