Autor: Danas

Info
05.05.2018.
17:43 > 17:53
U skoro svim najznačajnijim stranim kompanijama koje su od 2011. godine stigle u Niš i dočekane izdašnim državnim subvencijama namenjenim zapošljavanju novih radnika, sindikati nisu poželjni, a u nekim od njih radnici koji žele da ih osnuju, dobijaju otkaz, kažu za Danas sindikalni lideri u ovom gradu.
  • DDORovac

    07.05.2018 06:08
    za Super kartica
    Nema problema više za mene, našao sam drugi posao i napustio kompaniju. Pre će biti da si ti u toj povlašćenoj manjini čim toliko braniš rukovodstvo,i kriješ se iza tako uspešnog projekta Super kartica. Više bi ti pristajao pseudonim Brza pomoć, za neupućene to je jedan propali projekat nadobudnog menadžmenta.
  • Super kartica

    06.05.2018 17:00
    Za ddorovca
    U čemu je onda problem, što ne osnuješ sindikat i pokušaš da privučeš zaposlene... garant i ti spadaš u povlašćene sa malo manjim primanjima nego ostali pa si kivan...ili se i ti bojiš?
  • DDORovac

    06.05.2018 08:53
    za Super kartica
    Super kartica znam šta pričam. Svi članovi poslušnog sindikata su povlašćeni. Rade šta hoće ne sme niko da ih pipne, ni neposredni rukovodioci. Znači oni odrede sebi šta će raditi i koliko i kad. Rasporedjeni su na radna mesta bez potrebne kvalifikacije, Upravo zbog tog toplog obroka i regresa po 1 dinar mesečno. To su u kolektivnom ugovoru izglasali. Svaki sledeći kolektivni koji se potpiše je lošiji za radnike. I tako od 2008. kad su preuzeli strani "investitori". Platu nisu povećavali osim poslušnim članovima sindikata.
    Super kartica, jeste ima drugi sindikat simboličnog naziva "Feniks" isto tako i simboličnog članstva. Strah je uteran radnicima. Pojedini izvršni direktori sprovode ličnu torturu nad radnicima viču galame ponižavaju. U svojoj zemlji ne bi bili ni portiri u nekada uglednoj osiguravajućoj kompaniji kao što je DDOR Novi Sad.
  • zadrugari

    06.05.2018 08:28
    Prodati smo u belo roblje a naše stare gazde su odavno isplaćene za svoju "robu" koju su nudili na svetskom tržištu. Ostaje da se dirinči za hranu do smrti ako nas u tome ne omete neki eventualni rat. Narod koji je tako lako i bez otpora pristao da ga prodaju kao stoku verovatno ništa bolje nije ni zaslužio.
  • Lola

    06.05.2018 07:50
    @nis bot
    Mozda nisi bot ali si kreten!
  • Nisam bot

    06.05.2018 00:13
    Neradnici
    Bagro neradnička, dobili ste posao, pa bi sad da lelemudate i gledate kako da zavrnete poslodavca, e pa neće da mogne. Sve privartizovati, a radno vreme 60 sati nedeljno, ima da radite!
  • borislion

    05.05.2018 21:26
    Banke
    Sva sreca pa su strane Banke pune sindikata.
  • Super kartica

    05.05.2018 21:24
    Za ddorovca
    Nisu članovi sindikata zaštićeni nego rukovodioci sindikata... Što ne kažeš da u ddor-u postoji drugi sindikat koji nije reprezentativan a kome ne smete da pristupite jer se bojite... Taj drugi sindikat sam imao prilike da upoznam i ljude koji ga vode... Što ne kažeš da su ti topli obrok i regres po 1dinar mesečno...
  • Milos Pugelj

    05.05.2018 20:51
    Ilirska 13
    Pa kad cujem nekoga da pljuje preko Tita uhvatio bi ga u moje ruke...sad ste dobili CIA i USA sta je uradila od kako je Tito umro sve su unistili. Zamisli bivsi komandant Americkih vojnih vlasnik rudnika na Kosovu? Ma hajde tata mu dao pare da kupi.
  • dado

    05.05.2018 19:24
    Nesto mi se vrti po glavi... "Glasali ste, uzivajte"....
  • DDORovac

    05.05.2018 18:43
    sindikat
    Ništa čudno. U stranim firmama gde je postojao sindikat pre dolaska novih vlasnika još gora je situacija. Potkupljen sindikat za male ustupke izglasa kolektivni ugovor naravno na štetu radnika. Bolje da ga nema nego ovakav. Članovi sindikata su zaštićeni kao beli medvedi, niko im ništa ne može, čuvaju ih dok izvršavaju naloge.
  • beznađe

    05.05.2018 18:28
    Firme koje ova vlast dovede da nešto rade u Srbiji dolaze zbog subvencija koje im se plaćaju iz budžeta, ne plaćaju porez, izvuku profit i za par godina odu.
    Sindikalno udruživanje je za njih nedopustivo i nikada neće dozvoliti jer su zaposleni za njih bezimena obespravljena radna snaga.
    Vučič ih korisi za slikanje plaća ih jer ako to ne uradi odoše oni u Nigeriju, tamo su radnici još jeftiniji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna