Autor: Beta

Info
23.05.2018.
16:32 > 16:54
Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić ukazao je danas da državnim budžetom za ovu godinu nije odredjeno dovoljno sredstava za tu instituciju, te da ako se ne nadje rešenje problema neće moći svim zaposlenima da isplati plate i da će možda morati da razmišlja i o otpuštanjima.
  • Мунгос

    24.05.2018 23:39
    Ако је неко пажљиво пратио развој дискусије, могао је да примети постојање тролова. Пошто троли нису Александрови, чији су, питам се?
  • teror u

    24.05.2018 16:23
    smrdistanu
    Ali zato ima dovoljno novca za Jorgobanku i njene salteruse .
  • Мунгос

    24.05.2018 09:11
    @ Progress Bar,
    Твој Шабић и 100 људи око њега су једне од много пијавица које ово јадно друштво издржава и храни на своју велику штету. Запрепастили смо се, да је један Шабић, па нека, али још 100 око њега? Хајде кажи шта раде сем што мутаво „скрећу“ пажњу на пљачку, па и то селективно.
    Шабић је те привилегије да музе народ 18 година стекао зато што је у име Европских вредности и ДОС издао Вука Обрадовића, шефа своје партије, оптуживши га да је сексуално силовао своју секретарицу. Као да је Вук Обрадовић био неки Трамп.
    Једино би Шабић могао сада да буде признат за пионира Сорошеве методе дестабилизације јавих личности помоћу оптужби за сексуално узнемиравање од пре n година. Ово са „скретањем“ пажње је само дим, пара и претварање ветра у звечећу валуту.
    Иначе, знам шта су Европске вредности: То су заиста вредности, које помоћу локалних магараца, све вредности из неке државе пренесу у Европу и наравно ту оне добију праву вредност – европску.
  • Progress Bar

    23.05.2018 23:18
    Mungose ti da znaš šta su evropske vrednosti ne bi ostavljao glupe komentare.

    Ovi tvoji radikali, lažne demokrate i ostala patriJoCka klika su 30 godina na vlasti i nemaju sa čime da se pohvale svojim učinkom.

    Čak i pored toga što Šabić godinama skreće pažnju na korupciju, pljačku i razne malverzacije vi patriJote niste u stanju da se rešite kukolja među svojim redovim koji nanose neviđenu štetu svome narodu. Čak se dolazi do zaključka da se takve prljave rabote bodre i podržavaju od strane takvih kao ti, dijasporac, zoxx i ostala ispodprosečnost koja se pojavljuje u komentarima.

    Ej, 30 godina biti nesposoban da pored onolikog potencijala dovedeš državu u stanje kolapsa partijskim kriminalom je jedino čime možete da se kitite. Da ne zalazim u redove i gužve po stranim ambasadama koje su direktna posledica vašed delanja.

    Pokri se ušima i zavuci se u pukotinu iz koje si se izmigoljio. Dovoljno smo izloženi medijskim trovanjem tvoga nesposobnog gospodara. Stvarno nam ne trebaju tvoja jalova blebetanja.


  • Banovina

    23.05.2018 22:24
    @ dijasporac
    U zgradi Banovine u NS platu prima 5.000 ljudi.
    Neverovatno, ali istinito. SLOVIMA: PET HILJADA LJUDI.

  • Leleeeeeee

    23.05.2018 22:21
    Baš me zanima koliko MILIONA svakog MESECA iz budžeta pojede ovih 94 zaposlenih na ime svojih bruto plata?
    Samo Šabićeva plata je oko 450.000 bruto za jedan mesec.

  • Nik

    23.05.2018 19:44
    Razaranje države
    Nastavlja se uporno uništavanje države kao tekovine civilizacije, sa svim dosadašnjim demokratskim dostignućima. Još uvek mi nije jasno kuda vodi ovakav način vladanja, ali izgleda da je u pitanju dugoročan plan preoblikovanja Srbije u despotiju. Sada vladajućima ne smeta Ombudsman, iako ima istu platu kao što je imao i Janković, ali ih ovaj ne žulja ukazivanjima na nepravilnosti i zloupotrebe. U Skupštini je isto tako na delu obesmišljavanje samog postojanja te institucije (vladajući podnose amandmane kojima hvale sopstvene zakone i rad Vlade, a kad potroše vreme za diskusiju, posle i ne glasaju za sopstvene amandmane. Samo da se ne bi čula reč kritike od strane opozicije).
  • Мунгос

    23.05.2018 19:37
    94 запослених у „повереништву за информације“. Машала. Срећа да је информациона технологија напредовала, иначе ови јадни људи би се убили од посла.
    А тек колико има у канцеларији омбудушмана?
    А у агенцијама, Управницима зграда, Комитетима за саобраћај, НВО удружењима,
    Нотарима, ……….
    Све то треба нахранити.
    Ако, тако нам и треба, хоћемо Европске вредности.
  • nepravdaaaaa

    23.05.2018 19:21
    Kalimero zaštitnik kokošinjca.
  • dijasporac

    23.05.2018 18:55
    @trololo
    Poverenik ne twituje samo, eno ga pise i blog na B92 u radno vreme kad ima vremena izmedju skupstinskih i diplomatskih partija (ruckova, zabava). Ja sam mu svojevremeno prvo dopisom, pa zatim preko tog bloga (kao tu se i "znamo"), ukazivao na neke nepravilnosti u radu tadasnje gradske uprave, nista nije preduzeo, niti me je njegova kancelarija obavestila o bilo cemu. Jos 2012 sam zakljucio da je to sharlatan slican tadasnjem zastitniku gradjana, postavljen tu samo da se ispune zahtevi EU da i u Srbiji postoje te funkcije.
  • trololo

    23.05.2018 17:58
    trololo
    mozda ce gospodin sada vise raditi, a manje tvitovati?
  • dijasporac

    23.05.2018 17:13
    Sine, 94 zaposlena po sistematizaciji u Sabicevoj kancelariji... koliko onda tek radi u nekom ministarstvu? Pa se onda cufdimo sto nam drzavni aparat jede toliko novca i sto ima 600-700 hiljada zaposlenih na budzetu, vise nego ikad a u vreme informacionih tehnologija.
  • Realno

    23.05.2018 17:00
    Otpuštaj sav višak zaposlenih.
    Nek vrli pravnici otvore advokatske kancelarije i zarade platu braneći obespravljene pred sudovima i državnim organima i plus u budžet uplate poreze i doprinose.
    Ljudska prava ne brane se saopštenjima za javnost.
    Usput, neto plata g-dina Šabića je 300.000 dinara svakog meseca iz budžeta ,a kao fol je nezavistan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna