Autor: Tanjug

Info
14.06.2018.
22:30 > 19:45
Hiljade francuskih penzionera izašlo je na ulice, protestujući protiv povećanja poreza na penzije.
  • Zaposleni

    15.06.2018 19:27
    @Penzioner
    To sve što plaćate vi, plaćamo i mi ( doprinose, dažbine za stanove), a plaćamo i poreze na svoje zarade i doprinose za vaše penzije, jer mi svoje penzije iz praznog PIO Fonda (koji ste vi ispraznili i dalje ga praznite) nećemo dočekati
    Platite porez na svoje penzije Krajnje je vreme. .Srazmerno "zasluženoj" visini.
    PS Mi dodatno plaćamo i rate kredita za stanove koje smo kupili po PRAVOJ ceni, nije nam pružena mogućnost da ih otkupimo iz državne svojine za tepsiju ribe.
  • Penzioner

    15.06.2018 17:30
    ZA He he he
    Mi smo svoje platili, otplatili i preplatili. Sta jos trazite od nas. Od svoje plate smo uplacivali u fond za penzije da nam ne bi neko neinformisan kao vi tvrdio da nas izdrzava. I sve dazbine pride redovno placali. Kad je dosao red da nam isplacuju penzije proporcionalno nasim uplatama u taj fond stalno nam prebacujete da VI nas izdrzavate i VI vnama placate penziju. Ma kako vas nije sramota? Napamet pricate. Da li bi sad mi koji smo vas izdrzavali, lecili i skolovali trebalo da trazimo da nam vratite sve sto smo ulozili u vas. Ne trosite reci bdava, raspitajte se kako je funkcionisao penzioni zakon pa onda pisite komenatare. Sigurno imate nekog u blizini ko je penzioner...Ne poznavanje Zakona (i neobavestenost) nioga ne opradava
  • He he he

    15.06.2018 16:11
    Poreze ne plaćaju....
    Platite poreze na svoje penzije srazmerno svojim primanjima. U čemu je problem?
    I mi plaćamo poreze na zaradu i plus obavezne doprinose na naše zarade -za vaše penzije, jer dok mi dodjemo na red , penzije će ukinti.

  • Poreze ne plaćaju

    15.06.2018 13:20
    a penziju primaju
    Dok smo radili i uplacivali u penzioni fond, svako prema svojim primanjima, i tako su nam i penzije odredjuvane, i za to smo placali porez. I vas, sto smatrate da smo mi penzioneri glavni teret ovog drustva i drzave, smo placali i zdravstveno i besplatno skolovanje i od nasih prihoda se uplacivalo za stambene fondove...Bilo je jos mnogo izdvajanja a vi, novokomponovani, pojma nemate sta smo vam mi sve isfinansirali. Samo znate da nas kritikujete i kao da potajno prizeljkujete da nas ima sve manje i manje. Nismo mi krivi sto smo zivi ali bi vi mogli da promenete odnos prema nama. I da se edukujete kako su nam obracunaane penzije. Nista nama ne pada sa neba. Svaki dinar i plate a samim tim i penzije je posteno zaradjen i obracunat po tada vazecim zakonima. Zar ocekujete da neko ko je imao niska primanja i izdvajao manje u penzioni fond sada treba da dobije maksimalu penziju? Gde to ima? Uvek je bilo razlike i u radnim mestima i u platama a to dovodi i do razlike u penzijama. Omalozavate Tita i socijalizam ali sa dve ruke glasate za uravnilovku koja je bila u to vreme... Ne mozete imati i ovce i novce.
  • Poreze ne plaćaju

    15.06.2018 11:38
    a penziju primaju
    Zašto naši pezosi sa penzijama preko 25.000 dinara, ne plaćaju porez na penzije?
    Mnogi rade za 25.000 dinara i plaćaju 10% porez na zaradu.
    Pezosi primaju mnogo veće penzije od 25.000 dinara, nikakav porez na penziju ne plaćaju
  • Boro Čorbo

    15.06.2018 01:56
    Nemojte se povlačiti pred siledžijama koji se šire jer ne nailaze na otpor. Pričajte svima da je najveći problem što zemljom ponovo upravljaju ljudi čija je politika već rezultirala genocidom. Stanite u odbranu svojih sugradjana, bez davanja na važnosti onima čije ime ne zaslužuje da bude pomenuto. Posebno je interesantan problem karaktera tih 600.000 ljudi, koji ne vide problem sa članstvom u stranci čije vodjstvo nije odgovaralo za politiku koja je rezultirala genocidom. Svaki dan i na svaki način protest mora trajati, dok se ne razmontira obaveštajni aparat koji centralistički žari i pali ovim prostorima još iz vremena Crne ruke.
  • cuclica

    15.06.2018 00:17
    A kod nas niko ne izlazi na ulice.. Ni mladi. Kakvi smo.
  • Dragan

    14.06.2018 23:30
    Alex
    Kaze Alex da ne moze zakon da se menja sa ulice. Msm nije u redu francuzi. Samo treba da se povinujete politcarima, mafiji i lopovima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna