Autor: topličkevesti.rs

Info
07.07.2018.
11:54 > 11:54
Bojanu Krstiću iz Podine kod Žitorađe policajci su napisali kaznu zbog toga što se nepravilno peške kretao kolovozom.
  • miša

    10.07.2018 10:57
    Neodgovoran
    Šta tu nije jasno? Čovek se kretao pogrešnom stranom , gde je ugrozio svoj vlastiti život , a i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju. Pešake i te kako treba kažnjavati isto kao i vozače . Većina pešaka sje pogrešno shvatila te neke svoje prednosti u saobraćaju , pa srljaju kao muve bez glave. Kad se nešto desi , onda kuku lele! Samo kazne i onda se svi tako lepo , kulturno i odgovorno ponašaju. Ovo treba da važi za sve učesnike u saobraćaju, KAZNA I samo KAZNA , ali za sve i sve se veoma brzo i lako dovede u red.
  • /

    09.07.2018 14:36
    /
    e dvolicnog naroda
    ovde ste za kaznjavanje pesaka a tamo se zgrazavate na zadrzavanje vozaca koji nije hteo da plati kaznu u roku
  • mrk

    09.07.2018 13:29
    ti i ne smes da se kreces desnom stranom puta, nego levom. znaci ides u susret vozilima da bi mogao da ih vidis i izbegnes ako skrenu sa puta i krenu prema tebi. tako je po zakonu. ako ides u smeru kretanja vozila, ne vidis situaciju iza sebe i nemas priliku da reagujes. sta ti nije jasno? kradi milione pa te niko nece dirati...
  • Jakov

    09.07.2018 12:03
    @Živković
    Lako ćemo za nas Novosađane, nama je lako objasniti. Šta ćemo sa ostalim stanovnicima Novog Sada, a sad ih već ima dosta? Nikako da odu.
  • Neša

    09.07.2018 07:56
    Ah
    Na Goli otok s njim! Ah, da, nema ga. Kako god, najstrože ga kazniti, zbog njega nam tako loše ide.
  • Živković

    09.07.2018 07:03
    Molim Novosađane da hodaju desnom stranom trotoara i da prelaze pešački prelaz sa desne strane. I da me ne češu laktovima kad se mimoilazimo.
  • Boba

    08.07.2018 13:13
    NS
    A , jel ste zalili cvece u kolima ? 50 % upola ako....bla bla bla...
  • Nesha

    08.07.2018 11:02
    @lokalac

    Bravo za komentar .
    A sta tek reci pad padne kisa i prolaznici namerno ne sklanjaju kisobrane prilikom mimoilazenja tako da vam one zbice ulaze direktno u oci .
  • lokalac

    08.07.2018 08:30
    Trebalo bi kažnjavati i one koji idu levom stranom trotoara. Zbog kojih moramo ili da se sudaramo, ili da igramo igru "ko će se skloniti kome" ili da vozimo slalom po trotoarima. A one što se njih troje-četvoro rašire kao oslobodilačka vojska Novog Sada i zauzmu ceo trotoar, kažnjavati, ali za nasilničko ponašanje.
  • Cocco

    07.07.2018 21:51
    @Gojko
    Zakon bezbednosti saobraćaja na putevima, Član 93 jasan je:
    "Ukoliko se pešak kreće po kolovozu na putu van naselja, mora da se kreće što bliže levoj ivici kolovoza u smeru kretanja, na način kojim ne ometa ili ne sprečava saobraćaj vozila."
    Nepoznavanje Takona, odnosno nečije neznanje odredbi Zakona, ne spačavaju ga kazne.
  • Marinko

    07.07.2018 19:35
    Drvar
    Mi smo u Drvaru 1982 u prvom razredu osnovne škole od učiteljice na jednom zanimljvom času naučili da se obavezno pješke krećeš lijevom stranom putem koji nema staze za pješake. Prosto, tako je mnogo manja šansa da ćeš stradati odnosno vidiš auto koji ti dolazi u susret s strane na kojoj si.
    Kazna u ovom slučaju gore je regularna i potrebna a ne ulazim u dalje rasprave, a što se ne sankcioniše ovo i ono itd...
  • Wee

    07.07.2018 19:34
    Bravo policijo,bravo drzavo ! ..bi ovaj glupi narod, bolje i nismo ni zasluzili kada mozemo da vas trpimo! Bas sam srecan !
  • dzems bond

    07.07.2018 19:32
    Moja komsinica se kretala levom stranom kolovoza nesavestan vozac preticao drugo vozilo i ubio je. Da se kretala desnom - nepropisnom stranom bila bi ziva. E sad budi pametan...
  • Gojko

    07.07.2018 18:04
    Pesak
    Ne nasedajte svi koji ste pesaci, nemaju osnova da vas kazne jer niste duzni nista da znate o saobracajnim propisima.
  • Dejan

    07.07.2018 17:47
    servusi
    Srbi su ocigledno zaboravili sta je stvarna funkcija saobracaja ! Ocesnici saobracaja su svi koji izadju na ulicu ! Put-kolovoz je predvidjen za kretanje motornih vozila a ne za skejtere, koturaljke-rosule, pesake, zapregu. To smo ucili iz tehnickog obrazovanja u osnovnoj skoli ! E sad posto smo mi drustvo u rasulu, normalno nam je da trubimo u naseljenom mestu, parkiramo na sred trake, dajemo mito policajcima a kad predjemo granicu onda smo kao bubice, vozimo sve po propisima !! Koliko je samo godina trebalo da naucimo da vezujemo pojas, jos ucimo da vozimo u kruznom toku, da imamo obaveznu opremu (zimske-letnje gume), osiguranje i ostalo... Naslov ovog teksta je katastrofalan, reakcija jos gora i neko naravno sve to cita da vidi u kojoj smo fazi i dal smo za normalno drustvo ili EU !!!!
  • bananarama

    07.07.2018 17:42
    Ovde je najveća fora što ga policija uopšte ne bi kaznila za ovaj prekršaj da im pretpostavljeni nije lično naredio. Ako ste primetili, saobraćajna policija skoro nikada ništa me predizima dok im neko ne naredi. Tako na primer, kod pozorišta masa ljudi prelazi na crveno, stoji saobraćajac malo dalje, sve to posmatra i nikog ne kažnjava. Onda dođu ona tri dana pojačane kontrole pešaka i sve odreda kažnjavaju, ali samo ta tri dana. U principu, retko, retko, retko kada će saobracajac samoinicijativno zaustavljati vozila i proveravati da li je vozač u alkoholisanim stanju a ima sva ovlašćenja da to uradi kad god hoće. Onda dođe neki međunarodni dan bezbednosti saobraćaja kada zaustavljaju sve živo i kroz prozor vam odmah u usta gurnu da duvati balon. Na Bulevaru na desetine automobila stoji parkirano u desnoj traci, usporavaju saobraćaj, stvaraju se gužve. Policija prolazi pored, i sami upadnu u gužvu i umesto da uključi rotaciju i natera vozača da se skloni, oni sede u kolima i pate kao i svi ostali učesnici u saobraćaju. Onda im neko naredi da počiste desnu traku i čim neko na sekund stane eto njih, bukvalno pali sa neba i odmah pišu kaznu. To se malo pažljiviim posmatranjem lepo da primetiti. U 99% slučajeva rade isključivo ako im se naredi da na tom i tom mestu, od toliko do toliko sati rade to i to. Tačno u sekund se spakuju u kola i odjezde na drugu lokaciju da tamo od toliko i toliko, do toliko i toliko rade to i to.
  • Marko

    07.07.2018 16:31
    pitanje
    Imam pitanje: jel stopiranje protivzakonito? Moguce da jeste a da ja ne znam. Ako covek stopira, a on je i rekao da se ponadao da ce ga povesti do sela, kako da stopira ako ide levom stranom kolovoza? Znam da po zakonu mora ici levom stranom, al sta ako na primer samo stoji sa desne strane i stopira?
  • Mile

    07.07.2018 15:50
    Ovo malo liči na onaj vic kad čovek vozi bicikl i zaustavi ga nekadašnja policija (milicija). Nakon pregleda bicikla konstatuje da biciklu nedostaju mnoge stvari kao što je truba ili zvono,svetiljka za slučaj noćne vožnje i td. utvrde mu iznos kazne i počinju da mu piše kaznu. Na to se biciklista počne smejati. Policija ga pita zašto se smeje a on im odgovori: koliko će tek platiti moj drug Mika kad naiđe ovuda jer on nema ni bicikl.
  • lepota zivota

    07.07.2018 15:25
    Odlicno .
    Od ovog momenta je sve lepo i fino.
    Mislim da cu odustati od planiranog iseljenja .
  • biciklista

    07.07.2018 15:21
    Bravo narodna milicijo!
    Video sam i jednu babu koja prodaje jaja na za to nepredviđenom mestu... Kriminalci...
    A oni dobru dečicu što parkiraju na trotoaru, na uglu Bulevara i Danila Kiša, nemojte slučajno da dirajte. Oni su vaša budućnost...
    Srećom moja nisu, uspeo sam da nađem posao napolju, više me u ovoj zemlji nepravde videti nećete...
  • Fggbj

    07.07.2018 15:09
    Bože koliko tupavih i lakovernih komentara. U nedođiji gde 2 auta prodju svaka 3 sata pišu kaznu nesrećniku, a u ns gde je 10000% veća šansa za nesrećom nigde nikog. Neću spominjati raskrsnice i semafore. Neću spominjati kad Velikom vođi fali para za podmićivanje, odmah da zeleno svetlo tamo gde se najlakše uzme.
  • wifi

    07.07.2018 14:54
    svi ste u pravu...
    kada se istakne "čovek je išao pogrešnom stranom puta", ali mi se čini da ste prevideli nešto što bi se moglo nazvati upozorenjem. Kazniti, kazniti, kazniti...baš ružno zvuči. Po mom mišljenju za kaznu je podvaljivanje lažnih diploma, koferčići sa novcem, namešteni tenderi, zloupotrebe u raspolaganju državnim novcem...ma ima toga kod nas koliko ti duša želi. Kako bi se reklo riba smrdi od glave , ali se čisti od repa. E, zbog toga mislim da je dobronamerno upozorenje prijateljskim tonom bilo daleko prikladnije ovoj situaciji. Možda vam je promaklo da je po naređenju starešine naplaćena kazna, istina je, vrši se pritisak na sve strukture državnih organa koje vrše bilo koji vid naplate, tako je u poreskoj upravi, tako je u carini, tako je i u opštinskoj upravi. Naplata, naplata i samo naplata. Kako mi se čini izgleda da je naš porast BDP dobrim delom sačinjen od udaranja po narodu mnogo više gde ne treba nego gde treba. Stranačka vojska (svih boja i oblika) pozapošljavana i na teret budžeta mora nekako biti namirena, stoga i ako se nađete u ovakvoj ili sličnoj situaciji, dobro razmislite zbog čega sedite kod kuće na dan izbora. Novac koji država troši je novac svih nas, a ne njihova lična svojina bogom dana. Država treba da služi interesima i dobrobiti svojim građanima, a ne obrnuto. Mogu ja do sutra pisati, pitanje je ko će pročitati i razmisliti...
  • Dozvole za bicikle

    07.07.2018 14:41
    U nedostatku vozila na putu zbog poskupljenja goriva red je na bicikliste i pešake.Inače zakonski korektan postupak jer je išao pogrešnom stranom, a možda je bio i pijan.Mogli su i dubinu šara na patikama da mu provere.
  • Grand Parada

    07.07.2018 14:40
    Kako smo svi revnosni kada je obican gradjanin u pitanju .
    Sta cemo sa onima na vlasti ?
  • Nana

    07.07.2018 14:32
    Ovo nije kazna
    ... vec spasavanje tvog zivota, Krsticu!
    E, moj Krsticu, kakav li si tek kao vozac ??!!
  • Kloks

    07.07.2018 14:32
    @ Istrazivac
    Bas u tome je problem - nismo normalna drzava.
    I necemo postati na ovaj nacin.
    Smrdi na drugom kraju ribe.
  • komsija

    07.07.2018 14:23
    @niko
    "Odlučite se već jednom: da li hoćete pravnu državu ili ne?"

    Hocemo.
    Ali pravnu drzavu koja ce vaziti ZA SVE i u kojoj ce se podjednako kaznjavati kriminalci , direktori lopovi , ubice , politicari , bizMismeni , ...
    a ne da samo obican narod placa kazne .
  • Drum

    07.07.2018 14:15
    Slabo je opisano u tekstu, ali ako je išao baš kolovozom, bez namere da se skloni kada naiđe vozilo i treba.
    Koliko sam samo puta video da pešaci idu kolovozom i to više od metra od ivice i nema nameru da se pomeri. Pa ja ako mi ide i auto u susret moram da kočim na brzinu pešaka. Još je pešak u desnoj krivini koja nije pregledna, time je opasnost još veća.

    Da ne pominjem one fantome koji u pola noći u komplet crnoj odeći idu putem. Zimus sam ih nekoliko izbegao za dlaku.

    Ako mi vozači imamo obavezu da poležmo vozački, vršimo tehnički pregled, registrujemo vozila, mogu i pešaci imati bar obavezu da malo obrate pažnju na svoje ponašanje.
  • LALA

    07.07.2018 14:11
    Zasto policajci ne kaznjavaju sluzbene audije koji voze stotku kroz naselje ?
  • Biciklista

    07.07.2018 13:45
    Korektan postupak postupak policajaca. Treba i u gradovima pooštriti kontrolu i pešaka i biciklista.
  • Nsnn

    07.07.2018 13:24
    Pa postovani gospodine ko Vam je kriv kad vam tata nije vlasnik ugledne televizije, onda mozete i da ubijate decu na pesackom bez posledica, ovako dobijete kaznu sto idete peske
  • Nervirach

    07.07.2018 13:22
    uh, dobro je. Ja pomislio Mitrovicevog sina resilli da kazne.
  • Brus Vilis

    07.07.2018 13:18
    Eto, a da si Malom poklonio 10 hektara državne zemlje prošao bi s opomenom.
  • Osoba M

    07.07.2018 13:14
    Treba ici levom stranom da bi video nadolazeci saobracaj... ali da to vredi 1500, ne vredi
  • Cincibr

    07.07.2018 13:11
    konacno i pesake
    Retko pozdravljam ono sto Policija poslednjih godina cini, jer je mnogo toga nalik samovolji uniformisanih. Ovaj put moram da im cestitam! Konacno su primetili da i pesaci svojim ponasanjem ugrozavaju saobracaj i to vrlo. Cestitke za doslednu primenu Zakona.
  • steva

    07.07.2018 13:08
    treba
    Da smo o njemu čitali u crnoj hronici svi bi nalazili opravdanje što je nekom upropastio život
  • NVV

    07.07.2018 12:43
    Napravio je prekrsaj. Sta hoce? Svi bi neku pravnu drzavu ali da rade sta hoce.
  • pa realno

    07.07.2018 12:43
    Kad sam pre neki dan citala vest o onom mladicu sto je poginuo, bas na ovaj nacin, prva pomisao mi je bila zasto je isao pogresnom stranom puta. Ako nekog moze samo kazna da opameti, onda nije steta.
  • Istraživač

    07.07.2018 12:40
    I? U čemu je problem? Da smo normalna zemlja ovo ne bi ni bila vest.
  • Moram reći

    07.07.2018 12:33
    U pravu su
    Pešaci moraju da se kreću levom stranom puta, u susret vozilu, da vide opasnost.
    Tako kaže zakon.
    Masa je ljudi koja ovo ne poštuje, iza raznih razloga.
    Kako da policija nekog natera?
    Samo ovako, kažnjavanjem.
    Išao si desnom stranom puta.
    Možda nekom i spase život, kad ga oduče od navike.
  • saruman

    07.07.2018 12:32
    Da li ima smisla komentarisati uopšte....ss divizija se nadvila nad nebom Srbije
  • niko

    07.07.2018 12:27
    pravna drzava
    Odlučite se već jednom: da li hoćete pravnu državu ili ne?
  • Pavle

    07.07.2018 12:27
    Predmet saobraćajno vaspitanje
    Ovm pravilu treba učiti decu u školi, kao što su mene. Praktičnije je hodati trakom u kojoj vidiš vozila, nego onom u kojoj si im okrenut leđima.
  • tamnica

    07.07.2018 12:26
    Jos malo pa ce kaznjavati ako danas nisam isao u prodavnicu .
  • Hm

    07.07.2018 12:19
    Potpuno ispravno. Pravila su pravila. I male i velike stvari su važne.
  • Av

    07.07.2018 12:16
    Sta je sokiran, prekirsio je zakon. Pesaci moraju da se krecu levom stranom trake da bi videli kada im vozilio dolazi u susret. Ovde nema greske sto se tice policije. Sada biko bi dobro da kaznjavaju tako i bahate glavesine i krimose a ne samo prost narod
  • :/

    07.07.2018 12:13
    -
    I?
    Svi bi trebali da postuju pravila saobracaja. Svi, bez izuzetka. Vozaci koja pale sva 4 i staju gde hoce, biciklisti koji voze gde hoce i kako hoce, pesaci koji misle da ne ucestvuju u saobracaju. Tek tada mozemo da pocnemo da pricamo o bezbednosti, kulturi i civilizaciji.
    A ne danas kod riblje pijace, svi parkirali gde su hteli, 15 minuta sam cekao da dodje vozac veletabak kombija da skloni kombi da moze kamion da prodje kroz onaj haos, pa tek onda svi mi ostali. Posle toga u kosovskoj kombi stao i upalio sva 4 zmigavca i kada sam mu svirnuo, jos se on breca na mene. Pritom, na sve strane znakovi za zabranjeno zaustavljanje i parkiranje. Indija je nivo za nas.
    Svi kojima je izgovor "neka se sredi prvo ovo ili ono, pa tek onda cu ja da pocnem da postujem pravila saobracaja" i slicno, neka se zapitaju da li je civilizacija krenula od kvantne fizike, napredne medicine i cepanja atoma ili od saobracajne kulture, lepog ponasanja, odlaganja smeca (osnovnih stvari).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna