Autor: FoNet

Info
07.08.2018.
18:14 > 22:17
Ista prodavnica, isti proizvod, samo različita zemlja, a cena potpuno drugačija i, skoro po pravilu, u Srbiji uvek viša, piše Kamatica koja je upoređivala cene istih proizvoda u Srbiji i Nemačkoj, gde je prosečna plata četiri puta veća, a neki proizvodi su tri puta jeftiniji nego u Srbiji.
  • Maki

    28.06.2019 10:51
    Nije tako
    Da
  • Uros Slak

    11.08.2018 06:33
    Ljubljanska cesta 112
    Pa nisam lud da radim u Srbiji moj posao za 50.000 dinara kad imam vani 550 eura na dan.
    Nema tog patriotizma i budalastina neke republike ostanimo kuci a reklama onog fol roboticara ja sam ostao tu radim moja familija zivi ovde a pomaze mi...a onda stavili Austrijsku banku koja daje kamate 21% a u Austriji ista banka daje 3.2 do 3.6 % kamatu. Pa ti onda reci koji lopovluk od bande. Da vam kazem kad dizete novac na drugom bankomatu to je u Sloveniji zabranjeno da vam te banke ili vasa uzima bilo sta i vracali su ljudima silne pare naravno.
  • Bestragija

    09.08.2018 13:55
    @K
    ...tacno tako...lud narod sa neverovatnim kompleksima...

    Kuci jedu pastete i leba,pas nema za sta da ih ujede,al zato se paradira u firmiranoj garderobi,kupuju mobilni da ima sta da se tresne i vidi na stolu u kaficima i auta za koje nemaju ni benzin da plate.Smatra se normalnim da ides ulicom sav ponosan na sebe a duzan si i Bogu i Djavolu,kredite vise i ne brojis,sve ce to drugi da plate,sve ce to nekako da se resi...nula odgovornosti,nula samopostovanja...

    E zato su cene takve kakve jesu jer to ima,verovali ili ne i dalje ko tako blesav da plati u zemlji sa sistemom vrednosti "secem usi krpim d*pe" samo da imam da se "pokazem"....

    Zivi bili pa videli @berolina kad se konacno pootvaraju discounteri u SRB koliko ce kao konkurencija ovim okorelim monopolistima u supermarketima uopste oboriti cene...imate citavu armiju Srbendi kojima je ispod cast i "nivoa" kupovati po Lidlovima,Hoferima i sl.Ali ne zato sto kapiraju da su npr.bataci od 1evra cisto hemijski iglama napumpana piletina i brinu toboze o svom zdravlju a ustvari istu takvu kupuju u domacim supermarketima,vec zato da ih neko "ne vidi" da kupuju na mestima gde kupuje sirotinja.Kompleksi su cudo u ovoj Ludaji,daleko smo mi od normalnog sveta u razmisljanjima,stavovima i percepcije stvarnosti u realnom zivotu.

  • dzo

    09.08.2018 13:14
    Zato sto bi SVI da lapaju, pa i tamo bi da se ne lazemo ali ih sprecava zakon.
  • @Djura

    09.08.2018 11:51
    ....
    Kada je u pitanju pismo jednog naroda tu sarkazma nema. Sticem utisak da slabo putujete ili malo gledate. Sve drzave imaju table i ostale natpise samo na svom jeziku i svom pismu ,a mi na do 10 jezickih prevoda? Da li razumete da priblizavanje svacijem dupetu rusi imidz jedne zemlje? Sve treba da je na Ccirilicnom pismu i tacka. To u prevodu znaci da ce otici manje lima i para na odrzavanje putokaza i sl.
  • Dule

    09.08.2018 11:42
    Istina ne u sledecem.
    Usled nedostatka pameti da se od sopsvene snage i resursa napravi nesto,pravi se vestacka atmosfera loseg stanja u kojok imamo subjektivni osecaj nemoci i bede. Terani tim osecajem dobar deo nas mora da ostavlja svoje porodice u srbiji i ide preko grane da zaradjuje za sebe i njih. Kroz to zaradjivanje prifitira drzava odn Beograd,kao i uvek u svim jugoslavijama i srbijama ,zvanican podatak je da imaju oko 2 milijarde evra prihoda od dijaspore odn nas kojih smo zbog po nas lose a opet po njih" dobre " politike napustili nasu divnu srbiju. U Slobinom stilu 90ih umesto kriminalaca koriste nas postene i bogate se. Eto zato je kod nas sve skupo ili skuplje nego u nemackoj. Nase plate ne zavise od ponude i traznje nego od politicke volje gospodara AVava. On moze da ustane jedno jutro i kaze da je od danas sat rad u srbiji od 5 do 10 eura i kraj. Procice i ovo zlo kad tada,bice Vojvodina republika!
  • zozon

    08.08.2018 16:39
    pa jednostavno
    Zato što se tako lako peru pare,udariš astronomske cene pa ako neka ovca dođe dobrodošla,nema magacina,zaliha,odpisa itd jedan radnik sa minimalcom i biznis cveta
  • berolina

    08.08.2018 10:07
    potrosaci uporedjuju
    kroz normalnu ponudu, kao i kroz akcione cene, sta trenutno (na nedeljnom nivou) imaju Aldi, Lidl, Edeka, Rewe, Kaufland i ostali lanci. udruzenja potrosaca uporedjuju SVE proizvode i samim tim se zna koje jeftiniji, a koje skuplji. nemacka ima veoma gustu mrezu supermarkt- i discounter-filijala. obicno su tri-cetiri razlicita discounter na jednom mestu u gradu...na razmaku od 2-3 kilometra su obicno svi zastupljeni. konkurencija je veoma velika i NEMA mesta bolesnim spekulacijama!!! kvalitet i kontinuitet ponude su vazni za krajnjeg potrosaca. svakog momenta se da uporediti na portalu za potrosace (Vergleich.org), koje su trenutne cene (voca, mesa, povrce,) KONKURENCIJA je jedan faktor, potraznja za proizvodom drugi, "modni trend" treci, godisnje doba cetvrti faktor...muzika, svetlo, dekoracija, mirisi u supermaarketu "zavode" na neplaniranu kupovinu.
  • Jednostavno

    08.08.2018 06:23
    Znamo
    Zato što se ovde vodi specijalni rat protiv naroda.
    Ali, neće vam uspeti.
    Za one koji ne znaju.... specijalni rat vam je kada ništa nije slučajno i kada ništa ne prati ekonomske i druge zakonitosti, već se dogodi ili vlada propiše da mora tako.
    A ko joj to naredi...
  • Ljuba Tesla

    08.08.2018 05:52
    Pa zato što
    Je burek kod makedonca bolji nego kod Đorđevića.
  • sale

    08.08.2018 01:34
    Mali je promet a veliki su troskovi , ustvari drzava svake godine izmisli neke nove namete.
  • @ G

    07.08.2018 23:38
    Upravo tako. Evo primera moje ulice. U mojoj ulici ima 63 kućna broja tj. 63 objekta. Neki od tih objekata imaju po četiri lokala a neki i po šest, sedam lokala. Jedan objekat ima dvanaest lokala. E sada, u kompletnoj ulici sa 63 kućna broja ima 3 mini marketa, 2 trafike, 6 frizerskih salona, 2 kafića, jedan restoran, 2 dečije igraonice, 3 lokala brze hrane, 3 salona lepote, 2 krojačka salona, 2 salona za kvarcovanje, 3 optičke radnje, 1 servis za računare, 2 servisa za mobilne telefone, 3 radnje sa maskama za mobilne, 2 pekare, oko 13-14 butika sa garderobom i obućom, 2 lokala sa knjigovođama, 2 prodavnice kućne hemije, 1 farbara, . . . .koliko trenutno sada iz glave mogu da se setim. Plus, još svaka bočna ulica koja se uliva u moju ulicu ima po nekoliko frizerskih salona, kafića, mini marketa, brzih hrana, mobilne telegine..... Niko ništa ne proizvodi, svi nešto prodaju, trguju i bave se uslužnim delatnostima. I svako od njih želi da zaradi i da se za veoma kratko vreme obogati. Niko ne želi ni da za 1% spusti cenu i tako da brže obrne kapital. Svima je draže da im u lokal niko ne uđe i da su im magacini dupke puni, da imaju gomilu zarobljenog novca nego da spuste cene i da brže obrnu novac i tako zarade. Skroz čudna situacija.
  • Daleko je

    07.08.2018 22:54
    nemački standard
    /
    07.08.2018 • 21:49
    /
    Zbog ruskog oligarhijskog sistema upravljanja ovom...drzavom


    Ključno. Ključno. Ključno.

    Sistem koji samo favorizuje jačeg. Ne obraća pažnju na pravila ekonomije, pa ni ostalih naučnih disciplina. Samo gleda da onaj najjači uzme ono što on misli da njemu sleduje. Zatim podeli nešto samo onima koji su mu potrebni da to realizuje, a ostali neka se... da ne psujem.

    Mi smo ruska kolonija, i to nema veze sa teorijom zavere. Sa zapadom se radi samo koliko mora, kako ne bi stvari krenule nizbrdo za one kojima se isplati da ova naseljena teritorija postoji.

    A onda tu ima i problem sa stanovništvom, njihovim vaspitanjem, ponašanjem, poštovanjem, logikom, edukacijom i svemu što je potrebno da se živi jedan normalan život. Eno i komšije, one sa kojima se trenutno svađa poglavica ove teritorije (više država), žive bolje od nas bar za jedan nivo, a to je samo iz razloga što nisu ruska teritorija. Idu na zapad, tako da su bolji, iako ih smatram sličnim nama.
  • Dejan

    07.08.2018 22:43
    cene-neunen
    Pronadjite na YT od nadrealista kad ono srbenda-jugoslowen zaradi 1000dm ostane mu toliko, trosi 1500dm gde mu je ostatak on ne zna, tako sa nemcem i ostalima, jedino je kod srblja bilo ostatka koji je neko nadogradjivao ! Sad posle tileta, kroz razne proizvode vracamo tu razliku a zapitajte se odakle i zasto !!!
  • Jova

    07.08.2018 22:20
    To je win-win situacija
  • /

    07.08.2018 21:49
    /
    Zbog ruskog oligarhijskog sistema upravljanja ovom...drzavom
  • Đura

    07.08.2018 21:42
    Latinica je problem.Kada kod nas ćirilica bude imala prednost nad latinicom biće sve jeftinije u Srbiji nego u Nemačkoj.I imaćemo veće plate nego u Nemačkoj.I bićemo lideri ne samo u regionu već i u Evropskoj uniji.
  • Pera

    07.08.2018 21:35
    eto zasto
    Zato sto smo budale..
  • Debil

    07.08.2018 21:08
    Zato sto je Srbija super bogata a Nemacka veoma siromasna .
  • Јово

    07.08.2018 21:04
    Врло једноставно- лоше испреговаран споразум о стабилизацији да ЕУ и увознички лоби.Уживајте у ЕУ и чудите се!
  • retard country

    07.08.2018 21:04
    Zato sto smo mi neprikosnoveni lider regiona .
  • Najbolji

    07.08.2018 21:03
    Zato sto smo motor regiona.
  • Omladinka

    07.08.2018 20:59
    Zato sto je kod nas najbolji kvalitet u regionu a i sire. Nema bolje drzave i naroda. Vidimo se na Instagramu!
  • Gedza

    07.08.2018 20:30
    Zato sto nema jacih od Srbije!
  • G

    07.08.2018 20:25
    Itekako ima ekonomskog opravdanja, samo morate makar malo poznavati temu o kojoj imate pretenziju da govorite. Nemačka je veća zemlja, bogatija i sa raznovrsnom privredom. Srbija je zemlja sa malo stanovnika, neuporedivo siromašnija i sa privredom u kojoj mnogi pokušavaju da se bave trgovinom jer nisu sposobni da se bave nečim drugim. Time dobijamo "dobitnu" kombinaciju - gomila siromašnog stanovništva sa jedne strane koja ne može sebi da priušti da stalno kupuje ili obnavlja istrošene stvari čime ne doprinosi prometu trgovina, i gomila trgovina sa druge strane sa mizernim prometom gde zaradu mogu nadoknaditi jedino visokim cenama robe, pa ni tako. Na to dodamo tržišne monopoliste i ukratko imamo - Srbiju. Ovo međutim nije toliko specifično samo za ovu zemlju, naši porodični prijatelji iz Slovenije redovno idu u Austriju da kupuju stvari, čak i hranu, i kažu nam da to mnogi tamo rade jer su cene neuporedivo niže.
  • Tihi

    07.08.2018 20:01
    Da
    Koliko kosta stan u Nemackoj ili kirija ali ne na kraju grada medju narkomanima kurvama i autoputem ,pametnjakovicu ovde sve dzaba samo izadjes i svi ti daju eure i onda ides trosisss kupujesss i slikas se po facebook ,kakav kretenska izjava !
  • Tokmak

    07.08.2018 20:01
    Razlog
    To je zato što je kod nas nastupilo zlatno doba, a Nemci su još daleko od njega.
  • Poredjenje

    07.08.2018 19:41
    Prodavnica , ducan na cosku Kisacke i Branka Radicevica, sve je skuplje nego u marketima u Beecu. to je profit naucno fantastican. A da ne pricam kako sakupljaci sekundarnih srovina, u tom ducanu , ostave veliki deo zarade na pivo, koje se ispred te radnje pije bez prestanka do 22h ili mozda i kasnije, bez obzira koje je godisnje doba.
  • lolo

    07.08.2018 19:29
    Zato sto prosecan srbski bizmismen nece da radi ako nema 300% zaradu.
  • miki

    07.08.2018 19:01
    Andrej!!!
  • K

    07.08.2018 19:01
    Zato sto smo bu..le, zarina prodavnica u beogradu ima najvecu procentualnu zaradu u evropi, ljudi su istrazivanjem trzista dosli do toga da je srbin ludak koji kad zaradi 30,000 radeci teske gradjevinske poslove u stanju da od prve plate kupi mobilni od 200€ a od druge patike za 150€, da nece koristiti bus ili voz kao miloni u razvijenom svetu, nego ce kupiti polovnjaka za 1500€ i u stalno popravljanje puci jos toliko a da pri tome od drugog redovno pozajmljuje za gorivo, napredniji mecu gas... dok je ovaca bice i shishanja
  • Talac

    07.08.2018 18:46
    Zato odavno nista od garderobe ne kupujem u Srbiji. Samo u Sloveniji.
  • Milojko

    07.08.2018 18:38
    zna se zašto
    Da bi gospodar i bata proslavili uskoro još jednu milijardu. Sve to amenovano iz EU
  • mrk

    07.08.2018 18:37
    ne podrzavam da su stvari za bebe skupe i da se zaradjuje mnogo na njima ali Kamatice duso, nemacka je u EU a mi smo u 3pm. Postoji razlika i u porezima itd. Kako smo birali i glasali, tao nam je. sad cuti i trpi dok moze
  • Даца

    07.08.2018 18:29
    Што се потрошача тиче, немачки реагују на свако поскупљеље и траже оправдање за исто. Ми исправа мало гунђамо али платимо. Зато и треба да буде скупље, могли би дам подигну маржу 500% пре бисмо изумрли него се побунили.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna