Info
07.02.2011.
07:59 > 19:04
Veteran iz brojnih borbi, od Hrvatske do Kosova, policajac Zoran Tmušić izvršio je samoubistvo u nedelju u svom stanu na Novom Beogradu.
  • Andjeo slomljenih krila

    16.02.2011 23:02
    Svi mi gresimo , ponekad covek iz najbolje namere uzini najgore .Ne sudi da ti ne bi sudili ! A posto ste mi vi tako posteni i dobri pitajte tu majku jadnicu cije je 4 dete sa kojim je pobegla glavom bez obzira od pokojnika , kada se saznalo d anije njegovo ... a da kod vas u Ns je sasvim ok da vam ko stigne prca zene a vi ponosno nosite rogove more mrs papucari jedni !!!!!
  • Helena

    08.02.2011 18:01
    gospodu koja brane idiota koji treba da se sto puta prevrne u grobu neka ih bude sram i neka ne pricaju nesto sto ne znaju
    jedan od njegovih sinova je dosao sa iscasenom rukom u skolu jer ga je otac isprebijao kao sto je i kcerku i drugog sina maltretirao
    deca su ga slusala umesto da su ga davno vec ubila
  • Teodosije

    08.02.2011 03:08
    Kakav je to tzv.veteran? To je obican ludjak!!!!!
  • 07.02.2011 22:23
    Nije taj video rov. Oslobađao nesrpske kuće od njihovih vlasnika, novca, zlata i televizora.

  • sale novosadjanin

    07.02.2011 22:02
    meni je
    zao njegove dece.
    nadam se da ce naci put i postati cestiti i dobri ljudi.
  • Saputnik

    07.02.2011 18:13
    Ratni veteran... to verovatno treba da asocira na čast i poštenje, a meni on liči na majstora za belu tehniku.
  • Georg

    07.02.2011 17:12
    Ma kakav ratni veteran? Srbija nije učestvovala u tim ratovima, samo su odavde išle pljačkaške ekipe.
  • jjlark

    07.02.2011 17:12
    @sramota...
    Moze ti da kazes o Djindjicu sta hoces, tvoje pravo.

    Isto kao sto nemas vecih dokaza da je covek bio umno bolestan cim je onako mucio i zlostavljao decu.

    Prihvatio ti to ili ne...
  • Ja i opet ja

    07.02.2011 17:00
    Ok, koliko ljudi izvrsi samoubistvo svake godine? Po cemu je ovaj zasluzio vise paznje nego bilo koji drugi ratni "veteran"? Po cemu je njegova smrt udarna vest pa zasluzuje toliku medijsku paznju?
    Ranjen na ratistu? Ok, kao i hiljade drugih. Invalid, i takvih ima nazalost. Vazna je licnost jer je isao na mitinge? Jaka stvar. Slobodni smo da radimo sta hocemo a to podrazumeva i mitinge.

    Poznat je po tome sto je maltretirao maloletnu decu, nista vise od toga. Da ih nije mucio i maltretirao, bio bi samo jos jedno lice u gomili drugih, ovako ostaje psiopata koji je svoje frustracije lecio tako sto je uplitao decu. To je SRAMOTA, i svi vi koji kazete da nije, niste nista bolji od njega.
  • Lalla

    07.02.2011 15:30
    nepoznanica
    ..."VELIKA JE NEPOZNANICA STA GA JE NAVELO NA TO....."
    U Sriji status veterana Zakonski nije regulisana,tacnije u Srbiji VETERANI NEPOSTOJE!!!
    Posto u Srbiji nije bilo rata,izuzev bombardovanja,i Srbija nije ucestvovala u ratovima u kojim je ucestvovala od Hrvatske,preko BiH ido Kosova!!!!!!
    U Srbiji postoji izmedju 400 000 i 800 000 veterana;brojke sa kojima se barata....
    PTSP kao Vijetnamski sindrom ili Balkanski sindrom je zdravstveno egzistirao sest godina nakon zavrsetka ratova na prostoru Balkana!!
    U Americi dijagnosticira i dan danas kao posledica Vijetnamskog rata!!!
    Posto nema veterana,broj suicida je apsolutno nepoznat!!!!
    Broj suicida americkih vojnika ucesnika u pustinjskim ratovima je sto posto i vise, od broja poginulih!!!!
    Treba jos detalja.....
  • Trivun

    07.02.2011 15:22
    Kakvi komentari...
    Kakvi lesinarski komentari samoubistva.
  • sramota...

    07.02.2011 14:47
    Sramota je šta pišete za pokojnika...

    Kad bih ja sad napisao na primer da je Đinđić bio prvi premijer mafije, i da se njegov blagotvorni uticaj na srpsku privredu i standard i dan danas ogleda u tome kako mu žena žari i pali sa Viktorijom dok im država u tome pogoduje, te da je sreća da mu nije dano vremena da napravi još više štete vi biste garant posejali mnogo negativnih komentara ne obazirući koliko ste malopre popljuvali čoveka...
  • velja

    07.02.2011 14:06
    ubio se poznati srpski ratni veteran
    Olosi jedni sram da vas bude sto iole lose pisete o coveku.
  • velja

    07.02.2011 14:03
    ubio se ratni veteran
    Neka mu je laka zemlja bio je covek i ostao do kraja posten.
  • pacifista

    07.02.2011 13:29
    Taj "čovek" je upropastio sopstvenu decu, a država ih nije zaštitila jer je bio udbaš. Napravio je od njih militantne verske fanatike, male srBske hamasovce, upropastio im detinjstvo i nepopravljivo degenirisao ličnosti. To mu je veći greh od toga što je dobrovoljno ubijao na ratištu. Da ga je taj zadnji ubio umesto pretvorio u invalida, sada bi to dvoje dece i njihova majka imali srećne živote. Ovako, mučio ih je jedan bolesnik kojem ih nikad nije trebalo dodeliti!
  • ?

    07.02.2011 13:13
    Svi ste vi veci olos od pokojnika i veci ratni zlocinci,ali u miru,zuti olosu,steta sto zivite,a Radovan je za vas ideal,ali nemate petlju da pisnete ili vam je veci ideal Tudjman,Taci,Izedbegovi,...licite na njih i vecinu u vlasti
  • 07.02.2011 12:45
    Jel bio na listi trazenih...
  • Šteta

    07.02.2011 12:38
    Mislite da nije savest? Možda ne znate šta je to. Jedan dan u rovu i nikada ti više savest nije čista! U kom god rovu da si bio.
    A decu mu je trebalo oduzeti davno. Zlotvor jedan, nije slao decu u Petnicu nego na mitinge podrške ratnim zločincima.
    Pa da za dobijenja dece ne treba izdavati dozvole? Posle mnogo psiho testova.
  • 07.02.2011 12:35
    ala ovde ima iskompleksiranih i isfrustriranih ko da sam dosao na neku kliniku, izgleda da ovaj radio pored informativne ima i medicinsku funkciju
  • ?

    07.02.2011 12:34
    Sram vas bilo za pokvarene komentare,gde ste bili kada je tom coveku bila potrebna pomoc.Stidite se.
  • novosadjanin

    07.02.2011 12:26
    bravo
    @ Zoran021

    odličan komentar, ne bih ništa menjao.
  • @Anonimus

    07.02.2011 11:42
    Ološu...
  • sc

    07.02.2011 11:33
    @anonimus
    Sva sreca pa je tebi i takvima kao ti, ovo jedino mesto za lecenje svojih frustracija i kompleksa. Sakriven iza monitora i prejak na tastaturi.
  • Zoran021

    07.02.2011 11:10
    idiot
    To je onaj idiot koji je decu oblačio u vojne uniforme i predvodio demonstracije tzv. patriota u BG.A proradila je savest ako je nju uopšte imao!
  • 07.02.2011 11:09
    dobra vest za decu i majku
    http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=09&dd=03&nav_category=11&nav_id=316877

    Politička zloupotreba dece

    Izvor: B92

    Beograd -- Decu Ane Tmušić njihov otac i dalje politički zloupotrebljava na mitinzima nacionalističkih organizacija, iako postoje sudske presude.

    Ani Tmušić, uprkos sudskoj presudi i preporukama socijalnih službi, bivši muž već sedam godina ne dozvoljava da viđa decu. Najteže joj je što su njena deca politički zloupotrebljena jer ih otac redovno vodi na proteste desničarskih i ultranacionalističkih organizacija u znak podrške Radovanu Karadžiću.

    Podsećamo, deca bračnog para Tmušić prvi put su se u javnosti pojavila na sahrani Slobodana Miloševića, na kojoj su ispred odra bivšeg jugoslovenskog predsednika salutirala odevena u vojničke uniforme.

    Letnji raspust, za razliku od svojih vršnjaka, deca porodice Tmušić provela su na protestima u znak podrške Radovanu Karadžiću.

    Odeveni u vojničke uniforme, s fantomkama na glavama, ovi mališani su, u pratnji oca Zorana, redovni posetioci svih okupljanja ultranacionalističkih organizacija na kojima se čak uzvikuju i reči mržnje upućene političarima.

    Već sedam godina Ana Tmušić prelistava porodični album sa slikama svoje dece. Koliko su porasla njena deca, može da sazna samo gledajući ih ponekad na televiziji.

    Prvi put su se u javnosti pojavili pre dve godine u vojničkim uniformama ispred odra Slobodana Miloševića. Tu sliku preneli su svi domaći i strani mediji.

    “Meni nije bilo iznenađujuće da sam ih videla tamo, ali pojavljivanje dece tamo u trenucima nasilja, na okupljanjima takve vrste, puno me potreslo“, kaže Tmušićeva.

    Nakon što se razvela od ratnog veterana i bivšeg policajca iz Peći Zorana Tmušića, on joj je zabranio svaki kontakt sa decom.

    Ana kaže da je pristala da decu na čuvanje poveri bivšem suprugu jer nije želela, kako objašnjava, da ih dodatno opterećuje selidbom u Kragujevac, gde živi posle razvoda.

    Međutim, i pored odluke suda, za sedam godina nijednom ih nije videla.

    “Imala sam privremenu meru Centra za socijalni rad i Četvrtog opštinskog suda da dođu u centar jednom mesečno gde se nisu nikada pojavila. Ja sam posle iks pokušaja odustala“, kaže Ana Tmušić.

    Poslednjih dana, odrastanje svoje dece može da prati i na njihovom internet sajtu.

    Uz muzičku podlogu “Zbogom, prvi nerođeni sine“, nezvaničnu himnu nekadašnje Jedinice za specijalne operacije, na sajt su, pored diploma i medalja s raznih takmičenja, postavljene i slike Anine dece u uniformama.

    Njihov otac, kao uspomenu, sačuvao je i fotografije svoje dece s bivšim komandantom Žandarmerije Goranom Radosavljevićem Gurijem, bratom haškog optuženika Lukom Karadžićem, kao i s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, Zoranom Alimpićem, patrijarhom Pavlom i književnicom Erikom Jong.

    Centralno mesto na sajtu ima slika na kojoj je bivši ministar policije Dušan Mihajlović s Aninom decom odevenom u uniforme, ali i isečak iz novina iz maja 2004. na kojoj, opet odeveni u uniforme, povodom Dana policije Tmušići demonstriraju svoje vojničke sposobnosti - rasklapaju puške i pokazuju karate udarce.

    “Mislim da nije mesto deci tamo, nijednom detetu nije mesto. Nebitno što su moja deca, nijendom detetu nije mesto tamo“, smatra njihova majka.

    U Centru za socijalni rad Novi Beograd kažu da znaju za ovaj slučaj porodice Tmušić i da im je poznato da Zoran svoju maloletnu decu vodi na političke skupove.

    Ipak, napominju da su se deca sama izjasnila da žele da žive sa ocem i da su, iako je njihov stručni tim procenio da Zoran Tmušić na njih vrši pritisak, oni u ovom slučaju nemoćni.

    “Deca su instruisana i teško je proceniti šta je tu istina, ali sud je doneo odluku da se deca dodele njemu i to je konačna odluka suda. To da ih otac instruiše nije primetio samo Centar, već svaki građanin koji je gledao televiziju, ali centar tu ništa ne može“, kaže gradski sekretar za socijalni rad Vanja Govorko.

    I dok u Centru savetuju Anu Tmušić da podnese žalbu sudu jer joj bivši suprug i pored presude ne dozvoljava da vidi decu, ona kaže da ne zna da je presuda postala pravosnažna i da je o mogućnosti na žalbu niko od nadležnih nije obavestio.

    Dečji psiholog Nada Korać za B92 kaže da odgovornost za ovakvo ponašanje dece snosi otac koji ih, ne razmišljajući o njihovom interesu, čak dovodi u fizičku opasnost.

    “Iz njihovog ponašanja se vidi da je to politička promocija oca i njegovih ideja. Ova deca su bila izložena opasnosti kao učesnici demonstracija koje su bile nasilne. I sam organizator i onaj koji ih je doveo na demonstracije mora da bude svestan da ih dovodi u fizičku opasnost“, objašnjava Koraćeva.

    Ona kaže da je u ovom slučaju i država odgovorna jer nijedna od nadležnih institucija do sada ni jednom nije reagovala na pojavljivanje dece u javnosti odevene u vojničke uniforme.

    Inače, u Četvrtom opštinskom sudu, pred kojim su se Ana i Zoran razveli i rešavali pitanje starateljstva nad decom, rečeno je za B92 da je, što se njih tiče, slučaj završen kao i da detalje presude, zbog maloletnika koji su uključeni u predmet, ne mogu da iznose u javnost.
  • Rasa sa salasa

    07.02.2011 10:53
    Ajd u kladu...
    ...da je prethodnog dana bio na mitingu...
    Ono sto nisu uspeli kursumi na ratistima sirom bivse nase, ekipa energetskih vampira ispred skupstine jeste.
  • ako, ako

    07.02.2011 10:44
    Konačno će deca moći da viđaju majku.

    Ovaj zlikovac ode u pakao kod Slobice.
  • Mama

    07.02.2011 10:35
    Hm?
    Ako se dobro secam price od pre par godina, kad je vodio sitnu decu na razne mitinge, majka te dece je rekla da joj je muz odveo decu i ne da ni da ih vidi... Meni je dece zao.
  • beat

    07.02.2011 09:27
    nemoj tako
    tebi stvarno nije lako u glavi,kada tako olako optužuješ.jedan dan u rovu i ne bi lupetao,ili si nesposoban pa nisi ni za vojsku
  • 07.02.2011 08:37
    mozda griza savest, ako je nije imao se sada iznedrila...i eto nije sebi mogao da oprosti toliko unistenih zivota nevinih ljudi....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna