Autor: Politika

Info
19.08.2018.
13:59 > 16:32
Šest hiljada građana Srbije trenutno čeka odluku suda o odšteti zbog sporosti sudova, na osnovu Zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku.
  • Pl@vi Andje0

    19.08.2018 21:28
    Jooooj Sudstvo
    Samo vas molim da je pisete o sudovima jer je to jedna velika problematima u ovoj drzavi.Sudovi su veoma spori,cesto korumpirani,sudije vise postuju sudsku praksu nego sam zakon.Donose presude na osnovu licnih misljenja a ne dokaza koji su izvedeni tokom dokaznog postupka.Ne usvajaju se izjave svedoka ocevidaca u doata slucajeva ker se smatraju pristrasnim...Nase sudstvo je jedna velika nula,cak mislim da je i u minusu.Sudstvom i brzinom njihovih odluka bilo u parnicnom,krivicnom,prekrsajnom postupkunije zadovoljan niko.Razumem da bi trebalo smanjiti broj ljudi u zatvorima ali za razumna dela gde nisu bili ugrozeni zivoti ljudi.Drzava najvise novca gubi zbog sudova,presuda a kasnije zalbi i svega drugog.Potrebno je napraviti ozbiljnu reformu u sudstvu,ali ozbiljnu i posvetiti se maksimalno da bude zakon isti za sve.Uglavnom se mamini i tatini sinovi oslobadjaju ili dobijaju izuzetno male kazne za dela gde su ugrozili ili cak oduzeli zivote,dok bi obican gradjanin za ista ta dela dobijao nenormalno (u odnosu na njih) veliku kaznu (u skladu sa zakonom)...
  • He he he

    19.08.2018 19:32
    @ Brus Vilis
    Šta 500-600 stranica dnevno?
    Većina sudskih predmeta ima UKUPNO manje od toga!
    Retki su sudski predmeti sa preko 500-600 stranica.
    Svaki sudija ima i stručnog saradnika da umesto njega čita obimne spise i piše presude.
    Sudije samo vode ročište ili pretres ( najviše dva dnevno,ako se ne odloži,a odlaže seeeeee). Ostatak radnog dana su na kafici.
    Prošetaj do SPENSA u radno vreme, pa proveri.
  • Brus Vilis

    19.08.2018 17:09
    Kontam, ako On može dnevno da čita 500-600 stranica mogu i giospoda u mantijama.
  • Restitutko

    19.08.2018 16:37
    Ne znate vi ništa, gospodo.
    Kada postoji interes vlasti, da preko vaše imovine realizuju evropska sredstva
    ... i stave šapu na njih... sudije vas zovu same i sve rešavaju brže od pravljenja neskafe.
    Neko reče, da Čistilište izgleda upravo ovako, da Srbija tome i služi.
    Da se pokaže ko je kakav.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna