Autor: Beta

Info
21.08.2018.
14:09 > 14:09
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da država razmatra vraćanje obaveznog vojnog roka za muškarce, za dve do tri godine.
  • Tata Ikun

    22.08.2018 21:53
    @Steva i Vlada
    Mentalnih problema, bar zvanično, još nemam. A nemam problem ni sa ljudima koji ne znaju da razumeju pročitano. Pucanje "atomske" se nije odnosilo na našu državu. I vidi, velika je šansa da vojni rok neće biti uveden, zato budi cool, svoj strah ne moraš da ispoljavaš vređanjem. Ja ne bih imao problem ni tvoju porodicu da štitim ako ti zapališ preko, a neko od njih ostane.
    Za Vladu, hvala na komplimentu. U Boga verujem, a na vojsku se ne "ložim", čak suprotno. Mislim da bi je trebali ukinuti svuda na svetu. Ne idu Gospod i oružje zajedno.
  • Vlada

    22.08.2018 20:01
    @Tata Ikun

    Za budale je uvek karakteristično da se podjednako lože na 'Boga' i armiju.
  • Ex vojnik

    22.08.2018 00:20
    Ja ovde nigde ne vidim da pise da ce decu slati u rat. Ovde pise da je moguce sluzenje vojnog roka, a ne da ce nam decu slati u rat.i treba da vrate iz vise razloga.
    Nisam za to da traje godinu dana kao nekada, to je previse, nema potrebe.Za obuku je dovoljno 3 do 6 meseci u zavisnisti od roda.
    Svako treba da zna osnovne stvari za nedaj Boze. To ne znaci da ce sutra biti rat i da ce odma vasu decu poslati da ratuju.Gluposti.
    Pre se i u skolama ucilo, pa imali ste predmete ONO I DSZ. Na kraju vojska danas nije ni blizu kao u vreme stare Jugoslavije. Niti ima autoriteta kao sto je nekada bilo. Isto kao i u skolama sto nastavnici nisu ni blizu kao sto su pre bili pre.Tako da i da vrate to bi bila smejurija od vojske ni priblizno kako je pamtimo moja generacija, nasi ocevi i dedovi.
    I kao sto vidite nikome nista ne fali.
    Moji roditelji nisu kukali kao vi jaaaaoooo neeedam sina u rat. Prvo Tito i njegov sin pa onda moj. Zato nam i jesu deca debili jer se vi kao roditelji tako ponasate.
  • @021

    22.08.2018 00:13
    Starije generacije je vojska dovodila u red. I? Cvrc. Pogledaj samo kakvu nakaradnu državu sopstvenom zaslugom upravo te generacije ostavljaju ovim mlađim i razmaženim u zaveštanje.
  • 021

    21.08.2018 22:23
    Ja sam ZA,da ova nesposobna, razmazena omladina nauci bar krevet namestati...Spavaju do 14h,nisu sposobni ni za sta,ne postuju autoritete.....Da,vojska bi ih u red dovela..
  • PENZIONER

    21.08.2018 21:45
    JA BIH ONAJ ROK OD TRI MESECA
    Ali obavezno da Služim u nekoj Banji!
  • Steva

    21.08.2018 21:26
    @Tata Ikun
    Da li si realan? Ako pukne atomka negde u blizini, ti ces zastititi porodicu ako budes ovde, bar u prvom udaru??? Zastitices je puskom??? Da li cujes sebe? Eno ti vest da profesionalni vojnici beze iz te iste vojske zbog rasula i nemastine a ti bi u tu istu dobrovoljno??? Koji je tvoj mentalni problem?
  • trla baba lan

    21.08.2018 20:48
    vojska bez države
    Da se sve i odvija po scenariju ovih histeričara i apokaliptičara koji u svojim komentarima predviđaju rat bez imalo ustručavanja, obavezni vojni rok bi nam taman pomogao kao što nam je i devedesetih pomogao. No, dobro, izgleda da smo svojim glupilom osudili sebe da večno budemo istorijski ponavljači.
  • Vojvodjanin

    21.08.2018 20:34
    Paranoja i projekcija
    Dovoljno je samo pomenuti neke teme i ljudska bica u Srbiji (to nisu gradjani, niti ce ikad biti, inace se nista od ovog ne bi desavalo) iz sebe izbace ceo repertoar trauma, paranoju, raznorazne projekcije. Ovde je ostalo vrlo malo normalnih.
    Ostavimo sad po strani sto ogroman broj skolovanih oficira napusta ili je vec napustio VS. Ostavimo po strani katastrofalne promasaje u razvoju naoruzanja koji bi prilicili Monti Pajtonu da nisu tragicni. Hajde da pricamo o uslovljenim reakcijama koje na povrsinu izbacuje svako pominjanje vojnog roka.
    Pored paranoicnih katastroficara obuzetih manijom velicine kojim svaki dan tek sto nije poceo Treci svetski rat i koji uvek smatraju da su bas oni toliko bitni da ce svi da nisane bas njih, pored pravoslavnih fanatika ciji narativi neopisivo podsecaju na muslimanske ektremiste, pored rusofila caristickog, sovjetskog i putinistickog tipa, daleko su mi najsmesniji oni koji tvrde da "mi rat nikad nismo hteli, nego nam se, eto, desava".
    Oni su potpuno u pravu. Prvi srpski ustanak su izveli Marsovci, rat 1878 su zapoceli Jupiteriajnci, Venerijanci su ratovali s Bugarskom. Balkanske ratove su vodila bica sa planete X. Mi nemamo nista s tim.
    "Mladu Bosnu" su za atentat na Ferdinanda obucavali Neptunijanci, Plutonijanci su vikali "Bolje rat nego pakt, bolje grob nego rob", a jedan Klingonac je na Gazimestanu izjavio "oruzane bitke nisu iskljucene". Mi smo uvek hteli mir... nakon sto dobijemo po nosu.
  • dijasporac

    21.08.2018 19:59
    Uzgred, godinu dana koje su mi uzeli u pocivsoj JNA nikako ne mogu ni sebi ni njima da oprostim, umesto da sam krenuo sa faksom sedeo sam u nekoj vukoyebini u hercegovackom kamenjaru, drncao i uljio pusku, ribao klozete, slusao predavanja o bratstvu i jedinstvu, Titu i SKJ, provodio vreme sa budalama skupljenim od Triglava do Vardara... nepovratno izgubljena godina u najlepsem dobu zivota a za veliko nista.
    Ko danas zeli svom detetu tako nesto nije sam sa sobom, kratko i jasno.
  • dijasporac

    21.08.2018 19:51
    Sto se lozite, sta je ispunjeno od onog sto vam je Gospodar Vucic obecavao ili najavljivao. Njega treba posmatrati kao nekog ko nije u stanju da bilo sta smisleno uradi, sva desavanja su plod necijeg tudjeg rada ili, jos cesce, teskih slucajnosti. Zato sledeci put mrdnite guze iz stolica, ostavite se tastatura i telefona pa na glasacko mesto i izglasajte da vam on ne bude vise Tatko.
  • SM

    21.08.2018 19:50
    Ko je uopste spomenuo RAT i da ce da vas m salju decu u rat.
    Prica se o sluzenju vojnog roka. Jel vi muskarcine niste sluzili isti? Upoznali tamo drugove do groba, postali od decaka momci, LJUDI?
    Jel vas nisu sa ponosom pratili ocevi i dedovi, pravili ispracaje?!
    Sta nesecate se?
    O kakvom vi ratu pricate?
    Treba da vas sramota...ovamo se busate u prsa i dizete tri prsta...e moji veliki Srbi..a kad neko spomene vojsku bezanija i sakrivanje u misije rupe.
  • Gulag

    21.08.2018 19:49
    @Tata Ikun

    Bolje i nemacko robovanje nego ruska gubernija .
  • Tata Ikun

    21.08.2018 19:35
    @Steva i istomišljenici
    Shvatite vi koji bi da bežite. Kada pukne neće vas spasiti ni Nemačka, ni Britanija, ni Amerika. Pre će vas tamo spucati u neki logor, a postoji i velika verovatnoća da će nuklearke pre da lete u te zemlje nego kod nas, bar u prvom udaru.
    A ovde, onaj koji ne pobegne imaće možda priliku, ne da ratuje za Vučića ili nekog njegovog smrada, nego da bi zaštitio svoje dete, ženu i svoje stare roditelje.
    Što se tiče vojnog roka, možda i ne mora. Ali da jedno mesec dana ideš u kasarnu kao na posao, da te nauče bar kako se drži puška i pištolj i šta je komanda u slučaju potrebe, ne bi nikom škodilo. A i državu bi koštalo samo jedan doručak po glavi na dan. Bolje nego da te sendviče dele botovima.
  • dovla

    21.08.2018 18:51
    moze
    Citam na drugom portalu komentar od neke botice kako treba uvesti vojni rok jer su muskarci mnogo kilavi blablabla te rekoh nije los predlog ako ce zene uporedu da idu na sestomesecni kurs domacinstva o trosku drzave naravno
  • Limun

    21.08.2018 17:47
    oće biti rata
    Mi ne želimo rat i nadamo se da ga neće biti ali nismo ga želeli ni 1914 a još manje 1941 pa nam se desi. Nismo želeli ni rat 99 pa nam se desio. Ko je odgovoran? Pitanje totalno nebitno poginulim i stradalim. U svakom slučaju shvatite RATA ĆE BITI za 5 ili 10 ili 20 godina ko zna kad a tada je važno da imamo bar neku obuku jer su nas dosta vodili na pogubljenja. Dobro će svakom doći da zna osnovne stvari o oružju, komandama, odgovornosti da ne ginemo ko muve bez glave. Ko se bude uzdao u politiku i druge prvi će stradati i ta na kućnom pragu.
    Sve ovo navedeno nam se nekoliko puta već događalo i bilo bi vreme da nešto naučuimo. Jedini period kad se nismo nikog bojali i kad smo nešto vojno značili je bio onda kad se redovno išlo u vojsku i svi bili spremni i obučeni.
  • Steva

    21.08.2018 17:06
    Ova drzava pocinje ozbiljno da me plasi. Kroz sve ovo se provlaci i doza sarkazma, ali opet... Nisu ovakve izjave bas naivne. Ipak cu gledati da napustim ovu drzavu, zbog sigurnosti svoje porodice i sebe.
  • Brus Vilis

    21.08.2018 17:04
    Ne razumem? Jel to predsednik više neće da nas brani, moraćemo sami ubuduće?
  • Titin pionirček

    21.08.2018 15:56
    Nemojte da brinete za decu.
    Ta odluka neće biti doneta.
    Neće biti vremena za nju.
    Pre će krenuti mobilizacija.
    Pre početi Ww3 u kom god oblku bio.
    Pa po volji, ko hoće da senjunači ovde,
    a ko mislo da mu je pametnije da beži na zapad, nek to uradi.
    Ali, Vođine redovne vojske biti neće.
    Imam 56 godina, mobilisaće me, znam sve šta će biti.
    Tako je. Ja sam žešća budala i treba me za Vršac ili Kovin, a vi ste iskusni i sve znate. Čestitam Vam na nauci i poznavanju života.
    Ali, spremite se za rat.
  • svi pod 1 šljivu

    21.08.2018 15:39
    Mislim da će ovo biti ključno da se poveća natalitet i smanji egzodus mladih. Šta ti je vizionarska politika!
  • pacifista

    21.08.2018 15:26
    Hrani sina pa salji u vojsku, MMF se namiriti ne moze...
  • Mile

    21.08.2018 15:23
    Za sve je kriv toma sojer
    Za celu ovu situaciju najviše je kriv BoTa. Da je držao pod kontrolom svoje žute narod ne od njih odustao. Eto sad umesto žutih imamo grdne, al neće valjda doveka.
  • brane

    21.08.2018 15:19
    Pitam se kakva bi bila reakcija Rumuna da ova vest dolazi od njih .
  • komparativno

    21.08.2018 15:09
    za dve najvise tri godine
    ali u istom vremenskom smislu kao sto ce nam za dve najvise tri godine biti bolje ili da cemo kroz dve najvise tri godine u EU
    #pitamzakomsiju
  • Kika Bibić

    21.08.2018 15:03
    Bolesno!
  • Saruman

    21.08.2018 14:59
    Hahaha....kako vas ava avav zaj...va. Skreće temu sa unutrašnjih problema i svakodnevne krađe naroda. Samo pusti buvu u medije oko Kosova, vojske, penzije....i sve vas obrlati da zaboravite na poluprazan tanjir na stolu
  • Лука Лабан

    21.08.2018 14:49
    Historia magistra vitae est
    Ја ћу га служити опет, ако треба и два пута само да видим њихову децу или њих поред мене! Грађанерска је заблуда да неће бити рата! Историја никад не греши а ми сваки пут падамо на том испиту.
  • pajo patak

    21.08.2018 14:36
    finansije ?
    Ili mišljenje Angele Merkel ?
    Da li će njegov sin biti prvi regrut ?
  • Talac

    21.08.2018 14:31
    Ma terajte se vise. Svako civilizacijsko dostignuce ste u stanju da ponistite i pofekalisete se po njemu. Ova tvorevina od zemlje normalnom savremenom coveku samo moze da izazove duboku mucninu i gadjenje, mada je realno, ovde takvih malo ostalo. Srecom pa nema para za ovu budalastinu.
  • Mali Miki

    21.08.2018 14:30
    Prvo Vulin I Vucicev sin!
  • Kiki

    21.08.2018 14:28
    Prvo Vulin, pa mali Danilo, pa tek onda ostali!
  • Jaja

    21.08.2018 14:25
    Nece moje dete da gine zbog njih majmuna... ako treba, neka se odrekne drzavljanstva...
  • S

    21.08.2018 14:20
    Dobra sansa za nas nepostovaoce svinjske hunte! Valjda ce ovo da pokrene "mlade" da glasaju!
  • Grunf

    21.08.2018 14:20
    Pa konacno Vulin I Vucic da sluze vojsku ha ha
  • Nomad

    21.08.2018 14:20
    Preventivno bi ON mogao da sjaši. Moja deca neće ni za koga da ratuju, niti će da idu u rat. Dosta su nam zla naneli takvi picopevci od 90ih naovamo. Pošalji svog sina u rat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna