Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

Info
19.09.2018.
09:00 > 08:59
Potrebno je da se poveća odgovornost poslanika u Narodnoj skupštini prema građanima koji su ih izabrali, ali i da svaka vlast od parlamenta traži da bude poslušan, rečeno je juče na debati u okviru akcije "Bus izborne reforme" u Novom Sadu.
  • Pustinjski banderas

    19.09.2018 17:49
    Komsijina krava
    Konacno, dobra pitanja su postavljena. Ocekivano, nema komentara.
    Sta je politicka partija? To nije organizacija za zaposljavanje podobnih, ona treba da reprezentuje interese odredjene drustvene grupe. U ovom pretpolitickom drustvu prozetom mitovima, u kojem nema kriticke misli i javnog mnjenja, to je skoro nemoguce.
    Zasto je vecinski sistem bolji? Zato sto gradjani znaju za koga su glasali. Poslanik/ca mora da bude sa glasacima, da ih slusa i prenosi njihove stavove. Sadasnja garnitura u Banovini je uzasna, ali se ne sme zaboraviti da su Canak i Pajtic dok su bili na vlasti ukinuli kombinovani sistem.
    Kako spreciti manipulacije birackim spiskom? Tako sto ce se glasaci registrovati pred svake izbore. Potvrda o registraciji je i poziv za glasanje. U ozbiljnim zemljama se manipulacije glasovima (bugarski voz i sl.) rigorozno kaznjavaju, ali Srbiji nedostaju nezavisna tela.
    Zao mi je sto A.Jerkov misli da bi u vecinskom sistemu zene bile nedovoljno predstavljene. Zene su vecina u birackom telu, ako se sloze, mi muski mozemo samo da kazemo jedno kolektivno: "Da, draga". Sto se tice manjina, njihove kulturne, verske i druge posebnosti stiti zakon, a osnovni interesi su isti. Srbinu, Madjaru, Slovaku u devastiranoj i opljackanoj Vojvodini creva krce na istom jeziku.
    Sadasnji parlament Srbije je na nivou tzv. Konsultativnih saveta (engl. Shura Council) koji postoje u arapskim monarhijama i samo klimaju glavom na ono sto njihov Vucic, htedoh reci kralj ili emir, odluci.
  • Nesho93

    19.09.2018 17:41
    Ma dajte!
    Koliko je bilo publike, ne računamo novinare?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna