Autor: Tanjug

Info
15.10.2018.
09:02
Oko 45.000 doktorskih disertacija čuva se u univerzitetskim bibliotekama u Srbiji, ali nema preciznih podataka koliko ih je tačno, piše "Politika".
  • Rođa

    15.10.2018 13:08
    Postoji više vrsta radova, a samo iz jedne vrste može proizaći doktorat. Iz naučnog rada. Po rangu je niži stručni rad, a onda dolazi pregledni rad, kao najniža kategorija (od ove tri i po ovoj podeli). I tu je caka. GRO OVIH NOVI TEZA PO DEFINICIJI SU - PREGLEDNI RADOVI!
    Drugim rečima, nađete tri studije, elaborata ili neka rada iz neke oblasti, i "opišete" šta su to drugi pisali o toj problematici (i to je pregledni rad). A onda vam to, ako je dovoljno dugačko (stotinjak strana, za razliku od klasičnog preglednog rada na 7-8 str.), neko tamo debelo naplati i ubaci vas u "doktore nauka"...
    I kada otvorimo takav rad, možemo samo da se smejemo glupostima koje pročitamo i vidimo tamo!
    I svima je jasno da je pred nama obično govedo, jedino to govedo misli da je neko i nešto. Sredina iz koje je, smeje mu se jer ga zna ko strau paru, a doktori nauka (oni stvarni) ga nikada ne prihvataju, jer im je jasno gde je njegovo mesto u struci i nauci.
    Obično govedo jeste kupilo diplomu, pa i doktora nauka, ali nije kupilo znanje. Ono se ne kupuje! Ono se dugo i teško namiče...
  • Nervirach

    15.10.2018 09:07
    A kod komsiluka zbog prepidsane disertacije menjaju clana vlade. Nigde nije bolje nego kod nas. Al samo za olos i prevarante.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna