Autor: Tanjug

Info
31.10.2018.
07:24
Statua "Velika Srbija" koja je postavljena prethodnog vikenda na kružnom toku u Užicu, biće svečano otkrivena danas, 31. oktobra, na Dan oslobođenja Užica u Prvom svetskom ratu.
  • Logi

    01.11.2018 20:38
    @Komifo
    Na istom tom srpskom jeziku se znaci navoda pišu ovako: "..." kao što se na kraj rečenice stavlja tačka. Ako već detaljišete, budite dosledni pa pravilno pišite. Vipera jeste reč i na srpskom jeziku. Možda ste čuli za Afričku viperu, možda za Raselovu viperu. U stvari reklo bi se da niste. Što se tiče Prizrena, lekcije o teritoriji, suverenitetu i međunarodnom javnom pravu u celini ne prihvatam na ovakvom mestu, a Vama savetujem da pročitate šta je na tu temu izjavljivao profesor Milenko Kreća. Neki su ga nazivali izdajnikom, ali ono što niko ne može da mu spori su stručnost i stolica u MSP. On je vrlo jednostavno objasnio da nacionalne manjine nemaju pravo na samoopredeljenje, za razliku od naroda (ovde bih dodao - osim u procesu dekolonizacije koja je sada već prošlost). Nadam se da razlikujete nacionalne manjine od naroda kao pravne kategorije. Ako njemu ne verujete, pročitajte nešto od Smilje Avramov koja nas je nažalost nedavno napustila. Možda tada shvatite da pravo nisu naslovi u novinama, mnjenje kao ni stavovi nekih zemalja. Da to jesu izvori prava, pregovora, ubeđivanja, pritisaka i buke oko Kosova odavno više ne bi bilo. Pročitajte par uvodnih stranica bilo kog udžbenika iz MJP pa ćete i Vi naučiti koji su to izvori ovog prava. Tek nakon toga, dođite ovde da držite lekcije iz srpskog jezika i MJP, naravno zarad opšteg dobra i informisanosti.
  • Komifo

    01.11.2018 17:41
    @Logi

    Srbija do Prizrena više ne dobacuje, a 'vipera' na srpskom nije reč
  • Logi

    01.11.2018 00:10
    istina
    Vajar koji je dao ovoj zemlji prelep spomenik u Kruševcu sigurno jeste dobar izbor za model spomenika u Užicu. Što se tiče naziva, adekvatan je, Srbija jeste velika, od Horgoša do Prizrena se dugo putuje. Ako je nekome to malo, neskroman je. Mada, verujem da naziv više cilja na veličinu u ratovima i pobedama. Možda i u nauci, kulturi, sportu. Kako ko shvati. Zlurad jezik svakako shvatati neće, već će palacati kao vipera.
  • Sremac

    31.10.2018 13:21
    Mora da su domovi zdravlja i bolnice u Uzicu sredjeni pod konac kao i ostala lokalna infrastruktura kada se dizu ovakvi spomenici. Verujem da mala privreda i fabrike rade punom parom kada jedno Uzice moze sebi da priusti spomenik velike srbije znaci nema nezaposlenih i zivotni standard je na zavidnom nivou.

    Ko ono bese na vlasti u Uzicu?

  • Koriolan

    31.10.2018 11:13
    Ima i smešnije
    Od patološkog, onostranog mita, utopijske budalaštine o vlastitoj veličini Srbije i svega NAŠEG - najkul je ipak iskreno verovanje (i hvalisanje) Srba u svoje neodoljive ljubavničke veštine. Niti imamo veliku državu - imaćemo još manju, niti smo ljubavnici velikog stila, niti smo iskreni vernici (mi samo upražnjavamo pojavne oblike religije)... Rečju, mnogo smo smešni. Moj surdepač Simeun živeo je u srcu Bačke 1711. Oba roditelja iz dva susedna sela. Srbin sam, ali vojvođanski. I to mi je dovoljno za tri života.
  • Nišlija

    31.10.2018 11:04
    Novi Sad zaslužuje jedan ovakav spomenik.
  • ZLObodan m.

    31.10.2018 10:46
    ajde kad vec nema nista od velike srbije da bar imamo statuu .
  • Kokakole

    31.10.2018 10:44
    Od Velike Srbije smo stigli do daj šta daš Srbije.
    Volim kada dominiramo. Bukvalno sirotinji srbovanje zameni obrok dnevno.
  • brane

    31.10.2018 10:37
    Posle svih sunovrata , poraza , izgubljenih bitaka , ovde se jos sanja o Velikoj Srbiji ???
    Mi smo zaista narod za posmatranje .
  • Комша

    31.10.2018 10:29
    Србофоби и неуки малициозни људи не капирају да су и наши преци из Војводине ишли ка овој идеји, свих Срба у једној слободној држави без Аустријских, Мађарских или Турских окова. Ко у овоме види оног кловна Шешеља није за боље од ријалитија.
    Ово је био један идеал, циљ који смо имали као народ. Који данас имамо циљ као народ? Никакав. Лутамо као овце са злим пастиром на челу...
  • Lemonhead

    31.10.2018 10:26
    Srbija bez mladih koji odoše negde drugde. Srbija krezubih priglupih, neobrazovanih i naivnih ljudi. Srbija matorih i radno nesposobnih. Opustošena pljačkom, korupcijom i nepotizmom kao vrlinom. Bez zagarantovanih ljudskih i medijskih sloboda. Gde ostaneš bez posla ako ne odes na miting vlasti ili prijavis korupciju. Zemlja poniženih i ugnjetenih. Prazna velika Srbija.
  • +384

    31.10.2018 10:12
    Na državnoj televiziji Dobričine seoske mudroserije, na trgovima "Velika Srbija" sa zastavom Kraljevine Jugoslavije (dakle, po Srbijancima je to isto), slavi se neka crkvenjačka nelegitimna i nelegalna skupština koja je navodno izrazila želju tadašnje TREĆINE stanovništva Vojvodine, na Trgu Republike kralj koji sa Vojvodinom veze nije imao, kralj koji je na postavljen od strane sile (Rusije) i to putem ubistva legalnog kralja, kralj čija je vojna tajna služba ubila prestolonaslednika susedne države... Nije ni čudo što su svi pobegli od Srbijanaca. Osim...
  • megalomanija

    31.10.2018 10:00
    Oduvek me je fascinirala zelja ljudi da od ove male beznacajne parije naprave nekakvu imaginarnu nebesku drzavu .
  • Užička Republika

    31.10.2018 09:49
    Ova država je piš na kvadrat. Ne interesuje ništa što se dešava u njenim nepoznatim i rastegljivim granicama. Država koju mogu da poštujem je nestala, ali to ne znači da ne postoji. Živim za trenutak kada ćemo da recikliramo ovo đubre i ponovo napravimo jedan života vredan sistem.
  • Марко Ступар

    31.10.2018 09:40
    Какав отужни дефетизам, црвено бандитство и што је још тужније, глупост на наседање. Као прво, ово није велика Србија идеје радикала, као друго, идеја велика Србија је легитимна идеја Велике Британије и слично, ради се о концепту, а као врхунац и треће, ради се о томе да систем-да не кажемо властодршци пошто целокупан систем, па и у руску Цркву, камоли нашу одавно добрим делом, наравно да контролишу од разних масона, преко уплива језуита и слично-тек на крају и ово жалосно буквално схватамо или као тоталну теорију завере да је то ето тако па је тако и као задатост пошто "је увек тако било", па чему оволико посипање пепелом, ако и јесте наше сада грактање на све, именујте целу превару! Систем ложи и једну, и другу историоманску страну, од враћања споменика титу у истом том Ужицу до овог, иако сам монархиста, мада би било сулудо рећи да је ово нормално. Свакако већа, мада свакако и не нека Карловац, Огулин, Карлобаг и Вировитица велика Србија! Али ништа од тога док је толико Срба који се српства стиде, или на другој страни јеретичара етнофилетиста којима је то све на свету!
  • fcv

    31.10.2018 09:00
    I onda nisu velikosrpske aspiracije...
  • Михајло

    31.10.2018 08:58
    Аустроугари читајте Пупина и биће вам јасно ...
  • Tika

    31.10.2018 08:51
    Sve samo da ostanu na vlasti.
  • Limanoid

    31.10.2018 08:47
    Smeta nam mapa velike Albanije? Smeta nam kada neko kaže da je rat u bivšoj Jugi počeo zato što su beogradske vlasti htele veliku Srbiju? Evo, sada imamo konačno spomenik neuspelim osvajačkim ambicijama i ljudskoj gluposti. Čestitam nam.
  • Arthur Gordon Pym

    31.10.2018 08:19
    Ja ne znam ko je ovde lud... jel mi vraćamo monarhiju a da ja to ne znam? Jel Srbija republika?
  • Gusztav

    31.10.2018 08:12
    I onda mi neko kaze: "Nismo mi hteli veliku Srbiju, samo smo se branili"
  • Milica

    31.10.2018 07:57
    Ruglo
    Zadnjih 50godina dan oslobodjenja Uzica je 24septembar! I sad dosli nazadnjaci da prekraraju istiriju! Ovo ruglo od spomenika je kao ona stvar zabodena uzicanima u obraz!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna