Autor: Beta

Info
31.10.2018.
07:41
Grčki tužilac je zatražio osuđujuće presude za svih devet osumnjičenih u slučaju prebijanja na smrt američkog turiste na Zakintosu prošle godine.
  • Logi

    03.11.2018 20:26
    neizbežnost
    Represija države protiv učinilaca krivičnih dela ne treba da se vodi psihologijom rulje i linča. Neizbežnost sankcije je mnogo efikasnija kaznena politika od selektivne i surove represije. Uporedite Norvešku kao državu neizbežnih i blagih kazni i Grčku kao ovde prikazanu državu surove pravde pa recite ko je bliži ostvarenju ideala pravne države. Ovde se ne radi o ubistvu, već krivičnom delu učestvovanja u tuči. Da bi se ovde dokazalo ubistvo, potrebno je da se dokaže umišljaj učesnika u tuči uperen na taj cilj. Onda bi postojao sticaj sa ubistvom. Ko i kako će to da dokaže da su svi učesnici udarali tog momka s namerom da ga ubiju? Srbija mora da zaštiti svoje državljane od surove represije i da isprati krivični postupak kako bi se ispoštovala prava okrivljenih. Oni jesu izvršili i krivično delo i moraju da odgovaraju, ali ne smeju da budu žrtve represije. Doživotna robija za učestvovanje u tuči ne postoji nigde osim u autokratijama. Kada dignete kamen da bacite na nekoga, prvo se zapitajte da li ste kompetentni, a potom i da li ste mirne ruke da ne biste pogodili pogrešnog.
  • neko

    31.10.2018 18:20
    Pravi junaci 7 na jednog. Sad nek se k... u zatvoru do kraja života. Nije im to Srbija da ih puste za 2 godine.
  • Mladen

    31.10.2018 15:22
    Odvalice ih sud. Ocekivano. I treba. Ne znam da li ce uspeti da 'izguraju' dozivotnu, ali ce ih kazniti propisno - mada zaista ne mogu da tvrdim sta je propisno za uzimanje tudjeg zivota. Na zalost, u celom ovom slucaju vidi se nakaradnost naseg drustva i sistema. Ovi momci su produkt drustva u kojem ne postoji odgovornost za izreceno i uradjeno, a o kazni i da ne govorim. Kada rastete u zajednici koja aktivno ili pasivno stimulise nasilje i nasilnike tretira kao 'nestasnu decu' iz kraja, gde je nasilno ponasanje sasvim normalna pojava, gde se svaka nesuglasica resava podizanjem tona, bukom i fizickim sukobom na kraju, u dzavi u kojoj ministar na nacionalnoj televiziji kaze nasilnici ce odgovarati za vrsnjacko nasilje u skoli, "ali morate priznati da tom malom na celu pise maltretiraj me", a predsednik (tada premijer) javno kaze "drzava nema snage da se obracuna sa huliganima", u kojoj Narodna skupstina lici na jeftin reality show, pravosudni sistem izjeda sam sebe, a obrazovanje ne lici ni na sta (cast izuzecima) i ne mozete ni ocekivati da deca izrastaju u osnazene, samosvesne, odgovorne gradjane koji su svesni svog i tudjeg identiteta, umeju da posmatraju svet iz druge perspektive i kriticki razmisle o stvaria koje se desavaju oko njih.
  • pera

    31.10.2018 14:28
    ..
    Trazice Srbija da ovi fini momci, rodoljubi, sluze kaznu u srpskim zatvorima, a onda ce da ih puste.
  • Bane

    31.10.2018 14:07
    Kazna ce nesumnjivo biti visoka .
    Samo pogledate kako se ponasaju deca vec od 10 godina starosti, koliko psuju, pljuju, tuku se itd.. sve vam je jasno ! U mom kraju izmedju zgrada ima copora takvih bitangi , ne postuju nista i nikoga, deru se kao manijaci uvece posle 12 , da li se zapitaju da li mozda neko spava, neko dete mozda. ma jok. Olos na sve strane , 30 godina negativne selekcije i pogresne politike istih njuski koje su sad na vlasti , nepostojanje institucija, sudstva, unistenog skolstva.. Propagira se idiotizam, grand pevaljke nikad vece zvezde.. tuga i jad kome nema kraja , nezaustavljiva spirala, ludila, bahatosti, nevaspitanja ! I nismo za bolje ocigledno.
  • laza

    31.10.2018 13:12
    Budite sad junaci .
  • Boris

    31.10.2018 11:36
    Robija da.
    Doživotna samo za one odgovorne za njegovu smrt. A to su oni što su ga šutali u glavu dok je bio na zemlji bez svesti.

    Ovo je klasičan slučaj treniranje strogoće od strane tužilaštva. Da su ga prebili domaći ne bi bilo govora o smrtoj kazni.
  • RVosha

    31.10.2018 10:33
    Smrdija
    Isli ste devet na jednoga .
    Junaci puni besa i mrznje prema drugoj boji koze .
    Sad ispastajte .
  • fk

    31.10.2018 10:24
    Sad mogu u celiji do mile volje da vicu ovo je srbija i dizu tri prsta.
  • Domaćica

    31.10.2018 10:14
    Bez milosti
    Prosto ne mogu da verujem da sedam mladica prebije jednog i to do smrti...kakav je to bes i pomahnitalost....Sta ima tu da se brani, sta ima tu da se trazi......pre bih ih kaznila sa 40/50godina zatvora, da se nadaju....a kad izadju starci!
  • Jovica

    31.10.2018 10:11
    Van Srbije postoje normalne drzave sa normalnim zakonima .
    Pozdravljam predlog ovog tuzioca .
    Pozivam grcke sudije da malo procesuiraju i kod nas .
    Samo u mom ulazu ih ima desetak zrelih za robiju .
  • PRAVDA

    31.10.2018 08:46
    Nije Uvek Slepa
    Prava kazna,bravo.
    Tako treba da bude.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna