Autor: Tanjug

Info
31.10.2018.
08:07
Infrastruktura železnice Srbije objavila je snimke sa sigurnosnih kamera na putnim prelazima širom zemlje na kojima je zabeleženo nebezbedno i bahato ponašanje učesnika u drumskom saobraćaju, u situacijama kada su rampe spuštene i nailazi voz.
  • TM

    31.10.2018 22:04
    @Nikola
    Apel na vozace da postuju saobracajne propise, jer se pruzni prelaz moze pokvariti, ali su svejedno vozaci duzni da stanu, pogledaju, pa tek onda nastave.
    Zna se sta je andrejin krst na obezbedjenom putnom prelazu i zna se sta se po saobracajnim propisima u tom slucaju radi cak i ako branici ili polubranici nisu spusteni.
    Na neobezbedjenim putnim prelazima stoji znak stop, koji valjda tek niko ne mora da objasnjava vozacima. Cak ni onima sa kupljenom vozackom...
  • Đorđe

    31.10.2018 17:07
    Budalaštine
    Jedno je rizično ponašanje kada je rampa spuštena ali kada voza nema i po 45 minuta, sasvim je normalna rekacija proći... Prelazi preko pruga su napravljeni tako da se voz može uočiti i sa velike daljine. Uvek treba biti oprezan, naravno. Moje iskustvo na prelazu preko pruge u Kraljevcima tj između Kraljevaca i Rume: spusti se rampa. Ama baš ikakvo pružno vozilo nije tuda prošlo punih 30 minuta. Stvori se pozamašna kolona. Rešim da prođem. To i učinim, sasvim bezbedno. Nakon prelaska stanem sa strane puta i čekam. Ni u narednih 15 minuta ništa. Onda sam rešio da nastavim svojim putem. Čemu spuštena rampa ako pružnog vozila nema? Prvo regulišite rampe i železnički saobraćaj pa onda komentarišite ponašanje vozača Srbije. Ovi koji vozilima i rukama namerno lome rampe su posebna priča... Kategoriju za osudu predstavljaju oni učesnici u saobraćaju koji svesno pokušavaju da prođu preko zatvorenog prelaza preko pruge u neposrednoj blizini pružnog vozila i onda doživljavaju blizak susret s istim.
    Treba uvek biti na oprezu i razmišljati, ne srljati!
  • Antirusofil

    31.10.2018 10:43
    I onda se cudimo sto u jednom danu pogine jedanaest ljudi .
  • The Lalosh

    31.10.2018 10:40
    @ nikola
    Tako kako računaju, tako i prođu.

    Upravo je poenta ovog teksta da se ništa ne "računa", već da se poštuje signalizacija.

    To što je rampa podignuta ne znači da ne treba poštovati postavljenje znake.

    Dokle god vozači budu "računali" imaćemo nesreće, a na grobovima će pisati: Računao je, ali se preračunao.
  • Slagalica

    31.10.2018 09:55
    Stravicno.
    Kakav je ovo narod ?
  • Nikola

    31.10.2018 08:36
    Apel na zeleznice da te svoje branike i polubranike spustaju na mestima gde su vec postavljeni ili neka ih uklone. Ovako vozaci nailaze na pruzni prelaz, vide podignut branik i racunaju da mogu da prodju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna