Autor: N1

Info
31.10.2018.
11:28
Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić rekao je za N1 da je potrebno pokrenuti novi dijalog o Kosovu, sa većim stepenom tolerancije, koji ne bi bio javan, i u kojem bi Akademija dala stručnu i naučnu podršku, dok bi političku odluku trebalo da donesu institucije političkog sistema.
  • Milan Miličić, 21201

    02.11.2018 00:01
    Milan Miličić, 21201 Rumenka
    Ako rasprava, odnosno dijalog ne bude otvoren za javnost, zaključak će sigurno biti saopšten javno. Ozbiljni poznavaoci teme KiM, kao i učesnika u raspravi, zatim kakvi su Srbiji pregovarački limiti nametnuti sa “Zapada” znaju kako će odluka izgledati. Neozbiljno je napadati Predsednika SANU, jer On, ako ne mnogo više, bar toliko zna, u smislu šta je moguće, šta je nemoguće i šta je optimalno rešenje. Predsednik Vučeć najbolje zna koliko dugo to pitanje može stajati otvoreno na dosadašnji način. Posledice tog stanja se nagomilavaju na obe pregovaračke strane. Odluka mora biti realistična i neće biti idilična za obe strane. Toliko zna i Predsednik SANU što javnosti nije nepoznato. Šta stvara tu čak i vulgarnu nervozu u komentarima???!!!
  • Nestalo mi goriva

    31.10.2018 18:44
    #Prle
    Da je ovo ozbiljna zemlja, ti bi komentarisao samo takmicenja u izjedanju jaja...
  • V

    31.10.2018 18:14
    @Петровград
    nije ratovala Engleska, nego UK i nije u pitanju jedno ostrvo, nego arhipelag, no nebitno.
    Ustav se može i promeniti, a kao drugo, ako je svojevremeno Sloba mogao državnim udarom ukinuti Kosovo (i ne samo Kosovo), nema preteranog razloga sad odjednom se pridržavati pravila kao pijan plota. Realnost je realnost.
    Kosovo je otišlo.
    Vi što ga kao ne date, prvi biste bili protiv toga da vam Kosovar bude predsednik ili premijer, a kad bi 2 miliona Albanaca složno glasali, to bi bila realnost Srbije.

    @Prle
    Pod tim "instuticije kao SANU", verovatno podrazumevate ulogu ove ozloglašene institucije početkom 90ih, kada je bila idejni tvorac ratova i sveg zla u bivšoj SFRJ. Ono čime se SANU bavila nije bila ni nauka i umetnost.
  • Prle

    31.10.2018 15:33
    Ahaha
    Da je ovo ozbiljna drzava ovaj Ne bi bio ni portir a Ne predsednik institucije kao SANU! Uzas sta je ovo!
  • Posmatrač

    31.10.2018 14:49
    Umesto da se traži rešenje problema - i to rešenja koje će da nam obezbedi opstanak i razvoj, čak i minorni politički faktori (navijači pojedinih stranačkih opcija) se bave sami sobom i strankama za koje navijaju. Ovde nije slučajno naglašen pojam "stranački", a ne "politički", jer ovde nema politike, već samo tzv. "strančarenja".

    Jedino nesrećna manjina, koju niko i ne sluša, jer neće da strančari, ima iskrenu potrebu da se ovo reši i da se bavi drugim stvarima, kao i sav ostali civilizovani svet.
  • Петровград

    31.10.2018 14:34
    Roki

    Нисте превише интелигентни. Тачно је, многи политичари екслоатишу питање Косова које превазилази дневнополитичке расправе, али узмимо пример Енглеске која је на другој страни света ратовала за једно острво које има више стоке од људи. А овде је реч о међународном праву и Уставу једне земље. Неће ти бити ''боље'' са или без Косова, нити ћете Запад више ценити ако се истог одрекнеш (као да те неко пита). И даље ћеш остати сужањ и кмет у глави.
  • Roki

    31.10.2018 13:44
    aaaaa
    Dosta mi je brate tog Kosova. Ako mozete pordajte ga. Ako ne mozete, neka ti ljudi dodju ovamo i zavrsavajte to sranje.
  • sto da ne

    31.10.2018 13:35
    sve za vlasti i pare
    U nedostatku (i pretrpljanim porazima od) spoljnih neprijatelja, paraziti bi mogli da naprave neki mali interni gradjanski rat
  • Петровград

    31.10.2018 12:12
    Много негативан тип. Биће да није читао старе кинеске филозофе и мислиоце. А и млого личних мишљења дајеш, бата Коле, за једну такву озбиљну функцију.
  • Serbia

    31.10.2018 11:52
    is
    Dystopian World
  • Ko da više

    31.10.2018 11:42
    Zavadi pa vladaj! Prastari koncept vladavine za većinu vladara, jer mali je broj onih kroz istoriju, koji su imali konkretne ciljeve vladavine, a na korist svih, kao i poštovanja reda i zakona.
    Unazad......ohohoooj.... kod nas se tako vladalo, jer su se na vlasti smenjivali isti, predatori i razarači sopstvene države i naroda, koji su samo grabili i otimali, pa ko ponudi više - njemu se priklanjaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna