Autor: radnik.rs

Info
05.11.2018.
19:15 > 21:08
Ministarstvo za rad objavilo je Nacrt zakona o agencijskom zapošljavanju koji predviđa da će svi radnici koji rade preko agencije (na "lizing") ubuduće imati ugovor o radu i iste uslove rada kao zaposleni kod poslodavca, a firma može da iznajmi najviše 30 odsto radne snage od ukupnog broja radnika.
  • Dusan

    06.11.2018 08:23
    ovo
    je zlo!Radio sam u ovakvom sr...nju od agencija,menjaju vas kao gace, stresno je da po...zdis.
    Ko kaze da je ovo dobro resenje je kompletni idiot.
  • riba na suvom

    06.11.2018 06:08
    jednostavno
    prepišite zakon o agencijama iz Nemačke. Prijavljen si kod Agencije, ide ti staž kod iste, u Firmi gde radiš (gde si "iznajmljen") često imaš veću platu nego radnik koji je prijavljen u Firmi, ali nemaš npr otpremninu kada odeš iz Firme a i kada te Firma više ne treba, Agencija ti samo nađe drugu Firmu (oni ti srede razgovor za posao a na tebi je da se pokažeš). Sa Agencijom pregovaraš platu, dane godišnjeg. Kod jedne Firme možeš da radiš (budeš iznajmljen) do 18 meseci u kontinuitetu. Ako si i dalje potreban istoj firmi, moraš da imaš pauzu od 3 meseca (zakon koji se poštuje). Često ta tri meseca ne radiš ništa a dobijaš platu. Desi se takođe da Firma odluči da te preuzme i onda Firma isplati Agenciji nadoknadu od 3 ili 6 tvojih mesečnih bruto plata.
  • Julka

    06.11.2018 01:06
    Škola
    Na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu dobijaju platu 80000 din., a ne dolaze na posao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna