Autor: Beta

Info
06.12.2018.
19:23
Nemački ambasador u Prištini Kristijan Helt kritikovao je danas performans studenata u severnom delu Kosovske Mitrovice pod nazivom "Kosovošvic", navodeći da se položaj Srba na Kosovu ne može porediti sa stradanjima Srba i drugih naroda Balkana tokom nacističke okupacije u Drugom svetskom ratu.
  • ex chapman

    07.12.2018 11:55
    Nacisti...
    a kada pričaju o nemačkim zločinima iz Drugog svetskog rata, uvek će reći "nacisti", "nacistička Nemačka", "Hitlerova Nemačka" - kao da je to neka druga država, neki drugi narod. kao kad bi se o Srbiji do 2000. govorili samo kao o "SPSovskoj Srbiji" ili "Miloševićevoj Srbiji" - uvek uz neki prefiks kojim se naglašava da to zapravo nije bila Srbija i Srbi, već neki nama strani ljudi sa kojima mi nikakve veze nismo imali! sve je to Milišević i njegovi. a oni su svi netragom nestali, kao i svi oni koji su glasali za njih. mi "današnji Srbi" nemamo veze sa tim, niti smo šta znali. stvarno sramota šta su oni radili! i sve krišom od nas! ali nije pristojno da nam sad to spominjete kad mi veze sa tim nemamo. itd. isl.
    kad to ponoviš dovoljno puta i sam počinješ da veruješ. moć autosugestije!
    eto otprilike tako izgleda odnos prosečnog Nemca prema NEMAČKIM zločinima! to nije suočavanje sa prošlošću, već ograđivanje od prošlosti!
    zaključak: ako želite da izazovete sažaljenje Nemaca - nemojte ih podsećati na Aušvic!
  • ex chapman

    07.12.2018 11:28
    Aušvic
    ne vole Švabe da ih se podseća na Aušvic. kao su se "suočili sa prošlošću" a svi su se pravili kao da nikad nisu čuli za konc logore! kao nacisti su to sve radili tajno. a zapravo nije bilo ništa tajno - to je bila otvorena državna politika, uzakonjena u njihov pravni sistem i u nju uključen ceo državni aparat! svi su znali! znao je moj deda iz NS, a znali su i nepismeni seljaci iz sela po Srbiji s kojima je bio u jedinici, pa kad su dopali zarobljeništva skrivali su identiet jednog druga, Jevrejina iz Beograda, jer su znali kako će završiti ako ga otkriju! dakle ako je znao Isa iz nekog sela kod Valjeva, kako to da nije znao "Hans iz Berlina"? i danas se prave ludi, zapravo vade se na "ludog Hitlera", izmišljaju kako je on mrzeo Jevreje zato što je bio lud, a ne zato što je to bilo mišljenje većeg dela nemačke nacije! Hitler je izabran na demokratskim izborima između ostalog i zahvaljujući tome što je obećao Nemcima da će konačno rešiti "jevrejsko pitanje"! javno je o tome govorio i pisao i masovno su mu aplaudirali! a posle "nismo znali"!
    dakle ne vole Nemci da im se menogo maše pred nosom Aušvicom...
  • Nemanja

    06.12.2018 22:36
    Može mu se da tako govori. Njegova zemlja se suočila sa svojim zločinima, ova šugava banana država ih još slavi.
  • Zoki021

    06.12.2018 22:20
    botovi
    Botovi na zadatku. Cene su jeftinije na Kosovu nego kod nas ,a radnje su pune. A ovi samo troše dragoceno vreme! Uvek mogu da se presele i da studiraju bilo gde u zemlji.
  • Logi

    06.12.2018 22:06
    samo konstatujem
    I ja bih bio zajedljiv da me domovina pošalje da budem ambasador u nepostojećoj državi. Ta mu misija dođe kao ronilačka ekspedicija u Sahari. Bez uvrede, samo konstatujem.
  • HOREYA

    06.12.2018 21:30
    Ko o čemu - vojnik o skraćenju
    Ovo je najbolja potvrda da su studenti pogodili u sam centar teme. Pa kom se kako sviđa.
  • baš

    06.12.2018 21:00
    A mogli su da pitaju roditelje pod kakvim su uslovima živeli i studirali studenti Albanci tokom devedesetih...
  • The Lalosh

    06.12.2018 20:32
    Našao se ko će...
    ... da im drži lekciju o svojoj sramnoj istoriji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna