Autor: Novosti", uNovosti

Info
12.12.2018.
20:00 > 01:34
Samo je osmoro korisnika koji su bili na listi čekanja za gerontološki centar smešteno u privatne objekte za stare uz subvenciju države, a broj socijalnih radnika ili njihova nedovoljna angažovanost dovodi se u vezu sa tim pitanjem.
  • CSR

    16.12.2018 18:05
    Muka mi je od konstantnog prozivanja soc. radnika i blaćenja ove profesije. Svakome je dato za pravo da piše svašta, a da se pre toga detaljno ne upozna sa problematikom. Listu čekanja prave domovi i dato im je za pravo da biraju korisnike. Svaki dom ima stručni tim koji odlučuje o prijemu korisnika. Liste čekanja su duge i soc. radnici nemaju uticaja na brzinu prijema. Nije tačna informacija da je smeštaj u svim privatnim domovima 500 eura. Konkretno u domu "Trem" u mestu Donji Dušnik kod Gadžinom Hana je od 300 eura za pokretne korisnike, pa do 450 eura za nepokretne. Uslovi su izuzetni i ovo nije reklama jer sam se lično uverila. Problem je kod ostalih domova što veliki broj njih nema licencu za rad. Državu bi jeftinije koštalo da je osposobila veliki broj motela koji zvrje prazni ili su u njima otvoreni privatni centri za migrante. Ovako se neko dobro ugrađuje.
  • ex chapman

    14.12.2018 11:01
    deda Duća
    a pokojni deda Duća je skoro godinu dana bio u Vrnjačkoj Banji o trošku FZO, upravo zbog nerada i javašluka u administraciji! kad su ga konačno "primetili" hteli su da ga izbace, ne da ga smeste u neki dom, nego da ga bukvalno pošalju onakvog kući, samog na salaš, gde bi verovatno umro isti dan. onda je moja sestra otišla da ga uzme pa ga je smestila u privatni dom. bio je tamo tri meseca (ja sam poslao pare za razliku) dok mu nisu našli mesto u Molu. pokoj mu duši, bio je duša od čoveka! za one koji su se zapitali, sin jedinac mu je poginuo na Kosovu '99
  • Milana

    13.12.2018 11:11
    Prvo proveriti
    Ovo je etiketiranje jedne profesije a da nema nikakve veze sa iznesenim podacima. Procedura za smeštaj postoji svakako i dalja realizacija zavisi od same ustanove (Doma).
    Mnogi ljudi u Srbiji ne mogu da plate cenu smeštaja ni u državnim Domovima a kamoli u privatnim. Da ne govorimo o dodatnim troškovima koji su već pomenuti u prethodnom komentaru.
    Moj je utisak da postoji velika sprega interesa države i privatnih domova pa bolje to istražite. Svi ti domovi su nastali kao alternativa državnim da bi navodno pružili bolji kvalitet a kada očigledno nisu mogli da popune kapacitet onda se angažovala država da pomogne. Treba biti vrlo oprezan u prenošenju ovakvih vesti.
  • Socijalni radnik

    13.12.2018 06:36
    Nerazumevanje problema
    Apsolutno nije racno da su za ovakvu problematiku krivi socijalni radnici, vec je sustina problema sadrzana u poslednjoj recenici. Drzava subvencionise do iznosa od 35 000 dinara, dok je smestaj i privatnim domovima oko 500 evra, a to obuhvata samo smestaj,negu i hranu. Tome takodje treba dodati dodatne troskove npr. pelene, lekove, analize i mnogo drugih stvari, koje kostaju i koje privatni domovi sigurno nece sami placati, a o cemu se radi govori i cinjenica da je od preko 200 domova, ugovor potisalo samo 40, jer se ne ispalti imati korosnika koji placa duplo nizu cenu. Inace bio je dogovor sa drzavom da subvencija iznosi 45000, cime bi situacija bila drugacija, ali dogovor i drzava ne moze se naci u istoj recenici. Za ovo je direktno krivo ministartvo i nadlezni ministar i niko drugi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna