Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Info
23.12.2018.
11:21 > 11:36
Predstavljanje analize o rodnim stereotipima i rodno zasnovanom nasilju na Međunarodni dan solidarnosti 20. decembra prošao je u znaku incidenta državnog sekretara Darka Stanića, koji je uspeo da prema koleginici iskaže upravo ono što je bila tema konferencije za medije.
  • Калуђер

    24.12.2018 12:28
    У кухињу II
    "Podaci su, blago rečeno, zabrinjavajući. Čak 76 odsto ispitanih devojaka smatra da je žena potpuno ostvarena samo ako postane majka"
    Благо речено вас треба забранити ко у Русији ... стрпљен спашен.
  • The Lalosh

    24.12.2018 00:42
    Tuđe...
    Lako je ovima što podržavaju ovakvo ponašanje državnog sekretara da se sprdaju i da opravdavaju.

    Šta ćemo da se u toj situaciji našla nečija supruga, ćerka, sestra ili majka? Obično ti koji pričaju masne viceve, dobacuju nepristojno ili vaćare, kada im se desi da nekog njihovog bliskog tako spopadnu hoće da ih biju, kolju i ko zna šta još.

    Licumuri...
  • Pokojni Čika Franja

    23.12.2018 15:28
    Neumesno
    E, nazdravlje! Da nije žalosno, bilo bi smešno! Kakav pajtonovski skeč mi živimo, dođe mi da od muke plačem i smejem se; no - tad shvatim da ovo nije skeč i da, ako bih se smejao, smejao bih se sopstvenoj nesreći i nesreći svih državljana naše zemlje, bez razlike... sram vas bilo! Ovo vaspitanom čoveku ne pristoji - imate li i zrnca poštovanja i smernosti, g.državni sekretare!?!? Hoćete li ikad shvatiti da predstavljate državu - ako se tako rđavo vladate, kakvu sliku svetu o nama šaljete? Državu, da bi napredovala, treba da vode najodličniji i najplemenitiji duhovi, koji nesebično misle na sve građane - i na one koji su ih birali, ali i na one koji nisu (dokle više ta večita podela - postoje li neki veći i viši ciljevi od partije, partijske kase i njenih poslušnika - ljudi bi trebali da su svi jednaki, a ne jednakiji), a ne treba da je vodi, osmeliću se reći, nevaspitan i prost svet - kakvi smo, da smo, smatram da smo, ipak, zaslužili bolje...

    I dozovite se pameti, jer niste više mali - ako vas ko kritikuje, ne kritikuje vas iz zlobe - ako neko istinski kritikuje, znak je da mu je stalo da se stvari poboljšaju. Zato, najzad, ta mrska nam i često dosadna kritika, mora da postoji... onaj ko ju svesno ugasi, samom sebi je odmogao, jer gasi i moralni vodič kako da se ponaša i kako, konačno, da se postane bolji čovek ili, ukratko, čovek...
  • miki

    23.12.2018 14:30
    u kuhinju
    Ovo drustvo i ode do djavola zbog ovih zapadnih instrumenata za uništavanje porodice - svih moralnih - tradicionalnih patrijarhalnih načela.
    Vidi se i po reagovanju na komentare. Feministkinje, pederi, pedofili...
  • Zadnjica

    23.12.2018 13:39
    Iznenađena sam, a i uvređena!
  • Posmatrač

    23.12.2018 12:48
    Odavde slede dva zaključka, najmanje:
    a) državni sekretar je samo čovek sa normalnim nagonima i
    b) koleginicina zadnjica ispunjava bitne estetske kriterijume osobe opisane pod a).

    Pirtanje: da je državni sekretar udario kolegu po zadnjici, da li bi to naišlo na odobravanje pomenute NVO "Atina"? Ili bi se javila neka NVO "Sparta" da drami?
  • BulevarEvrope

    23.12.2018 12:40
    radiklani feminizam najbolje ide uz ekstremnu mizogeniju. musko bez zenskog ne ide, pardon tj obrnuto.
    drustvo je dovedeno skoro do unistenja sa politickom parcelacijom te jos samo fali i rodna separacija (iz koje opet proizilazi polna neutralnost, homoseksualnost, travestija itd. itd.). to sto neko potice iz disfunkcionalne familije preciznije odnosno to sto ima problem s' majkom i/ili ocem neznaci da drustvo treba da se remodeluje na osnovu toga.
    konstantno forisranje tih tzv. zenskih prava je kontraproduktivno jer zena upravo tako se predstavlja kao neki pobunjeni sexualni objekat.
    Zdrava nuklearna familija treba da ostane osnovna celija drustva i ka tome treba da se tezi a ne neke novokomponovane drustvenodestruktivne horde.
    I naravno stop svim vidovima nasilja (a ne samo pojedinacnim).

  • NSrdjan

    23.12.2018 12:14
    "Čak 76 odsto ispitanih devojaka smatra da je žena potpuno ostvarena samo ako postane majka..."

    Tacno, 100%.
  • Zikina sarenica

    23.12.2018 11:47
    Kakva drzava takvi i ministri .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna