Autor: Beta

Info
02.01.2019.
11:26 > 12:28
Građani koji legalno poseduju vatreno oružje moraju stare oružne listove da zamene novim biometrijskim ispravama do 5. marta ove godine, jer tada ističe trogodišnji rok dat Zakonom o oružju i municiji čija je primena počela u martu 2016.
  • Jovan

    05.01.2019 22:19
    Lekarski
    Lekarski pregled ne mora biti od 3-6 hiljada
    Stadion soping centar - 2 hiljade, kome treba
    Pozdrav
  • Morgensen

    03.01.2019 07:57
    Nesto malo o lekarskim pregledima:Jasno je da treba ptegled neuropshijatra,psihologa,oftalmologa,ORL,ali zasto bre labaratorija,zasto EKG, ceo internisticki nalaz.Da li treba nalaz stomatologa,ginekologa....
    Pare su u pitanju!Potvrda od osnovnog suda,pa jos i od viseg niste kriminalac ili ratni zlocinac i da ne nabrajam dalje.Dakle sve se radi na tome da oruzje uvede u sive tokove,pa da se nabavlja kod raznih trgovaca oruzjem kao sto je recimo tatica doktora policije.Napredna i prosperitetna Srbija velikog vodje.




  • Nikola

    03.01.2019 00:25
    Sramota
    Da pozdravim sve i da navedem nesto bitno. Da niko ne moze dobiti oruzje tj da mu ostane posle 45g posedovanja ako mu je bilo ko u porodici ili na adresi stanovanja imao problem sa zakonom. Ne znam kako ce resiti gde zive u dvorisnim stanovima ili zgradama gde ima pravih kriminalaca.Naravoucenije bog te dovoljno kazni da posteno odhranis dete i ako ga ulica uzme a ti si nemocan jer nemas kome se obratiti kazni te i drzava oduzimanjem. Ili ti je kojim slucajem psihijatrijski slucaj isto ti se hvata. Lovaca je bilo 136000 u Srbiji da su bili pametni osnovali bi stranku i bilo bi ih 1.500.000 jer svako ima ukucane i rodbinu a kada je to neko u sali rekao odmah je izasao zakon da se sve to smanji i razoruza. Bili bi najveca politicka stranka. Da li znate da je lovcima zabranjen podmladak i bilo kakav kontakt sa osobama koji nisu lovci. Smesno je jer da bi neko naucio i zavoleo fudbal mora od malena da se uci a naravno lovci ne smeju po zakonu. A gde su svi ostali gradjani koji imaju oruzje pored lovaca. Malo je sto smo podigli Crvenu Zastavu kupovinom oruzja a potom placali uredno drzavi Jugoslaviji pa Srbiji i Crnoj Gori pa sad Velikoj Srbiji uh kako je ovo sve bljutavo i degutantno da niko ne moze da stane na stranu postenom narodu. Bilo ko moze udariti glavom u zid pozvati policiju i kraj nikad vise nema oruzja niti kad se dokaze nema jako je to tuzno jakoooo. Ne mogu pisati vise ima puno primera i niko da nas zastiti.
  • Mile

    02.01.2019 21:38
    rezervni sastav
    Ako ne mogu lekarski da prodjem i nisam podoban za oruzje,nisam podoban ni za rezervni sastav. Odmah podnosim zahtev za ispis ako odbiju sledi tuzba. Na dalje sa drzavom cu razgovarati jedino preko ADVOKATA, jer sam za nju ja jednak gradjanin kao svaki onaj sa pedeset krivicnih prijava i onaj sto je izasao sa visegodisnje robije.
  • Joca

    02.01.2019 20:53
    rodoljub
    Oruzje sam nabavio za licnu bezbednost, namete do sada vise decenija sam placao i vlado se casno i posteno.Ovaj potez drzave me ponizava, razoruzava i cini nesigurnim. Novca da to platim nemam a onda oruzje moram da predam. Iz ovoga se da videti da mene ne ugrozavaju Siptari,Hrvati,kriminalci ili neko drugi, mene ugrozava moja drzava neodgovornim i nezasitim ponasanjem. Ocigledno je da se i po oruzju delimo na podobne i nepodobne.
  • Još jedan od

    02.01.2019 19:26
    Ovako mu to biva, rođo...
    Nakon svih provera i dokaza, MUP i dalje zadržava pravo da vam odbije preregistraciju.
    Sve ovo zajedno znači da je neko veoma hteo da udovolji Evropi i razoruža pošten narod.
    Pošten, to znači da je, tvrdim - preko 90% držaoca oružja bilo mirno, nikad nikom naudilo, i tri puta se susprezalo u svakom sukobu - da mu to oružje ne bi oduzeli.
    Sada, na sav glas trube po medijima kako je takav Zakon dobar - jer je regulisao onih 2-3% koji jesu bili problematični i nikada oružje nisu trebali dobiti.
    No, takve ništa neće sprečiti da nabave ilegalno - te i dalje budu opasnost.
    Čak mislim da će ga dileri upravo ovih koji su zakon donosili i prodavati iz gepeka automobila.
    Nama, koji smo uvređeni i nismo imali volje da tancujemo kako nam sistem svira - ostaje sloboda da sada možemo izaći na bilo koje ulične demonstracije, udariti bilo koga pa i nesretnog policajca koji je tamo dnevnice radi - jer nemamo više čega da se bojimo.
    A to znači, kada sam bio uznemiravan u 2 noću i pozvao policiju jer me je komšija uznemiravač napao u rođenom stanu - sledeći put mogu dograbiti komšiju i pokazati mu svoje - jer više nemam oružje i nemam čega da se bojim.

    Još jednom je u takozvanoj državi narušeno pravo građana na odbranu.
  • dijasporac

    02.01.2019 18:16
    Nekako sam odrzavao veze sa Srbijom, imam licnu kartu, pasos (nisam siguran koliko jos vrede), vozacka mi je istekla (imam onu staru kao knjizica) a eto, nisam znao i da moram da menjam oruzani list za pistolj koji je negde zakopan u roditeljskoj kuci, cak i da mi preti kazna za to. I sto je najbolje, sem sto treba da cekam u MUPu, moram da vadim i potvrde da sam neosudjivan, da odem na lekarske preglede, potvrde da sam platio poreze i sl. administrativne gluposti koje u svakoj normalnoj drzavi drzavni sluzbenici provere jednik klikom u bazi podataka na osnovu JMBG. Dodjem u Srbiji na 2 godine na po 2-3 nedelje i da ga provedem po sudovima, MUPovima, domovima zdravlja da bi udovoljio srpskoj administraciji... nece moci, i mene su slomili - odreci cu se svega 'ladno, kad mi majka ode na onaj svet tesko da cu imati razloga da i dolazim u Srbiju. Drzava ti ubije nostalgiju za rodnom grudom.
  • RR

    02.01.2019 15:17
    Zdravstveni
    Na osnovu kojih zdravstvenih kritetijuma.se donosi sud o sposobnosti , da li je to nalik sposobnosti za voznju ili su izradjeni posebni upotnici, ko ih sprovodi, da li su oni koji ispituju sposobnost osposobljeni za taj posao i ko ih je obucio. Jer to se na Medicinskom fakultetu ne uci.
  • Pera kojot

    02.01.2019 14:47
    @razoruzani
    Da se nadovezem na (ne)povezanost sistema. Ako ste jedan komad oruzja nabavili i prijavili u jednom gradu, a nakon toga presli u NS i nabavili drugi komad, u sistemu u NS nema informacije o prvom oruzju. Morate ih ubedjivati i pokazivati da imate jos nesto legalno, osim onoga sto oni imaju evidentirano.
  • Odlicno

    02.01.2019 13:29
    Znaci da ako ne prodjem na lekarskom za drzanje oruzja, nisam onda ni za vojsku sposoban.
  • Razoružani

    02.01.2019 13:25
    Samo činjenice
    Još samo 4 potvrde ste zaboravili da navedete:
    - Potvrdu Višeg suda u Beogradu da se ne vodi krivični postupak (lično podnošenje)
    - Potvrdu Privrednog suda u Beogradu da se ne vodi krivični postupak (lično)
    - Potvrdu Osnovnog suda u Novom Sadu da se ne vodi krivični postupak (lično)
    - Potvrdu MUP-a u Novom Sadu da se ne vodi krivični postupak (lično podnošenje)
    (p.s. MUP u Novom Sadu nema povezane računare, jer iz iste zgrade uzimate potvrdu i u istoj zgradi dostavljate potvrdu)

    Moje lično mišljenje je da se razoružanje naroda vrši u svrhu prodaje tog oružja van zemlje, koje neko uzima iz MUP-a radi "uništavanja". Nabavka je besplatna.

    Takođe, ne zaboravimo da svako ko obavi i ne prođe lekarski pregled ulazi u bazu podataka - i da nakon toga više NIKO NE MOŽE DA GA NAORUŽAVA.
    Ni u mobilizaciji, jer ukoliko to učini preuzima odgovornost na sebe što je dao oružje čoveku - koji ga po lekarima ne sme ni držati, a kamoli nositi.

    Ovakve su posledice novog Zakona o oružju.
    Drugim rečima - svako ko ima 6000 za lekarski, može izbeći naoružavanje prilikom pokušaja mobilizacije.
    Zašto sam napisao pokušaja, videćete kada do toga dođe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna