Autor: Beta

Info
02.01.2019.
20:27
Štrajkački odbor Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) saopštio je danas da je od Vlade Srbije ponovo zatražio da u dnevni red uvrsti razmatranje njihovih problema i zahteva, kao i da su uputili dopis Savetu za zaštitu prava dece kako bi ukazali na diskriminaciju i gaženje prava dece zaposlenih koji štrajkuju, jer kako su naveli nisu dobili isplate za novogodišnje paketiće.
  • Djole

    03.01.2019 16:12
    Bahati
    E posto je sindikat podneo prijavu savetu za prava deteta direktor se uprpio pa kaze sledece nisu im sluzbe dostavile tabele kome treba da se uplati. Ali se malo zajebao jer sluzbe ne salju same te tabele te tabele se iz beograda salju svim sluzbama pa onda sluzbe dobiju rok do kad da ih vrate popunjene a on je tabele poslao samo sluzbama koje nisu u strajku sto se vrlo lako moze utvrditi vidi se na emailu kojim sluzbama je slato sto mogu potvrdizi i nacelnici sluzbi. E sad si se zajebo bahati vreme ti je isteklo ima da letis odatle dosta nam je takvih.
  • Drveni advokat

    03.01.2019 11:22
    @lol
    "Nije obaveza, već dobra volja."
    - Zaboravio si samo jednu činjenicu - PREMA SVIMA JEDNAKO.
    Osnosno, ne možeš u jednom preduzeću nekom da daš i iskažeš dobru volju, a nekome da ne daš. Inače je to direktno kršenje ustava, segregacija ljudi.
    O tome mi ovde pričamo.
    Ako je hteo da se igra kažnjavanja, nije smeo nikom da deli paketiće.
  • Slobodan

    03.01.2019 10:22
    Šta država radi ... a šta vidi
    ZAPOSLENI znaju vrlo dobro šta nevalja u RGZ-u, ko šta radi i koliko ko od zaposlenih zna posao i ko je predan poslu ... ko i kako zarađuje LD... itd. Na šalteru možete da saznate i više informacija vezano za rad RGZ i zaposlenima u RGZ .... ako Vam je uopšte stalo do rada i discipline koju tražite od najnižih struktura zaposlenih ....
  • Dak

    03.01.2019 09:44
    Nisu to bre paketici nego pare za paketice !Ko hoce naravno da ce kupiti paketic za dete a paketice dobijaju i od sindikata .Treba svima otkaz i dovesti ljude sa biroa - bolje ce raditi svoj posao.
  • lol

    03.01.2019 09:28
    Naravno da je to jako ruzno od strane poslodavca tj direktora ali po zakonu dodela sredstava za paketice nije obaveza poslodavca vec dobra volja.
  • Gogi

    03.01.2019 07:59
    A meni kasni plata 15 meseci:(....E j...m te Srbijo!!!!
  • Mile

    03.01.2019 07:51
    Samo se bunite i jogunite
    Hoćete vi protiv ES EN ESA, pa osetićete posledice BESA :D

  • /

    03.01.2019 06:11
    Jos samo kada bi radili svoj p
    Ja cekam vise od dve godine na resenje od njih. Treba da udare pecat na jedan papir!
    Kada god zovem ili odem uvek su ne zainteresovani, nekulturni i briga ih za svoj posao. Sramota!
  • Djole

    03.01.2019 05:37
    Bahati direktor
    Pa je ne verujem sta citam pa ovog coveka hitno u zatvor dozivotni i ne pustati ga nikako. I takvo zlo od coveka nam vodi drzavnu instituciju ajde Vucicu reaguj sklanjaj ga odatle dok nije napravio vecu glupost.
  • Roditelj

    02.01.2019 22:48
    Dve jednostavne činjenice
    1. Štrajk je potpuno zakonito sredstvo i po Zakonu o radu i po UStavu Srbije.
    2. Sva deca imaju jednaka prava, i po UNICEFU i po UStavu Srbije.

    Prema tome labava vlada Srbije očigledno vrši teško delo protiv naroda, radnika i dece Srbije.
    Ili ukratko - protiv određenih porodica.
    Eto, to je vlada koju imamo i koja smatra da poseduje ne samo teritoriju i preduzeća Srbije već i tela građana.
  • sramota

    02.01.2019 22:39
    Sramota je što direktor jedne tako velike firme i firme od značaja za ovu državu leči neke svoje komplekse i frustracije na zaposlene. Namerni potez oduzimanja paketića svoj toj dečici, tog istog direktora, govori samo kakav je on čovek pre svega !!!! Dno dna !!!!
  • cluffes

    02.01.2019 22:39
    Onda bi bilo pravilno da ko strajkuje i ako dodje do povecanja plata da samo oni dobiju povecanje a oni sto su dobili paketice neka uzivaju!
  • Djole

    02.01.2019 22:15
    Bahati direktor
    Pa ovog direktora treba proterati iz zemlje. Da li je ovo moguce covek ovo radi mobinguje radnike ne daje deci paketice za novu godinu iako je to odluka vlade da se dodeli po2000 din znaci radi direktno protiv svog poslodavca pa gde je sad predsednik i premijer da stanu ovom bahatom coveku na put.
  • Logi

    02.01.2019 21:46
    koji je ovo jezik
    Pokrenuta je krivična prijava, pokrenut je zahtev za inspekcijski nadzor... Mislim da bi dobro došlo malo više stila. Elem, ne bi bilo loše da je sindikat naglasio da se pokloni za Novu godinu ne smatraju zaradom u smislu Zakona o radu pa onda ne bi mogli da budu isključeni primenom Zakona o štrajku - koji kaže da štrajkači imaju sva osnovna prava iz radnog odnosa, osim prava na ZARADU. Naravno, sami bog zna koja su to osnovna prava, ali nećemo detaljisati. Možda je neko pogrešno protumačio ovu odredbu pa sa zaradom zaustavio i paketiće. Opet, stvar je stila da li će neko na moguću grešku u tumačenju propisa reagovati tako što će je nazvati anti-civilizacijskim postupkom ili će zatražiti objašnjenje. Na kraju, nadam da je u pitanju samo greška, tj. da niko nije svesno deci uskratio novogodišnju radost. Sad će Božić i prilika da se to ispravi, deca bar praštaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna