Autor: N1, Beta, 021

Info
05.01.2019.
19:48 > 11:16
Na hiljade građana protestovalo je u Beogradu i još nekoliko gradova u Srbiji po peti put, noseći parole "Jedan od pet miliona", "Stop krvavim košuljama", "Počelo je" i pod drugim parolama.
  • Darko

    13.01.2019 11:03
    Sremac
    Voleo bih da vidim predlog od tih koji organizuju proteste za koga novig da glasam a da nije vec bio u politici i debelo napunio dzepove..pokažite mi jednog od tih što se udaraju u prsa koji je pošten i odgovoran..Sve su to milioneri i manipulatori..Ovi od pre su ojadili narod i državu do gole kože sve su prodali i istopili što se istopiti može i šta se desilo..ništa..ovi sad nastavljaju da se bogate i manipulišu al dosta manje jer i nema više šta..al kad su tako dobri i pošteni što nepohapse one koji su pljačkali pre nih..nema šanse vrana vrani oči nevadi..
    Usvakom slučaju mislim da je sve ovo sa protestima korišćenje naroda u sopstvene svrhe pojedinaca i evo sutra da dodju na vlast sve te što su protestvovali nece ni poznavati a njih par opet pune dzepove..Mislim da su ovi Vucićevi sto puta više uradili od Đilasovih, Borkovih, Dinkičevih i ostalih koji su došli kao postanari a otišli kao multimilioneri..Toliko.
  • ggg

    08.01.2019 10:44
    sve je to lepo, pitanje je za koga glasati- svi su oni isti- pred kamerama se svađaju da ispadne da su njveći neprijatelji a ovamo idu zajedno na letovanja, posećuju se po slavama i praznicima- kućni prijatelji- ja lično imam problem ZA KOGA GLASATI?
  • Goxns

    07.01.2019 18:52
    Hm
    Sjasi kurta da uzjasi murta. I tako u krug a ti narode ...
  • novosađanka

    07.01.2019 16:08
    Bila sam u BGD i šetala. Bilo je fantastično. Čekam građane Novog Sada da nastavim da šetam.
    "Narodna inicijativa " nije novosadska priča to su neke mutivode koje bi da ulove u mutnom , za sebe lično.
    Treba nam otpor realizovanih, iskrenih i poštenih građana koji žele promenu sistena i život dostojan čoveka.
  • Mastodont

    06.01.2019 12:50
    Protesti zaostalih ludaka kao što je "Narodna inicijativa" nemaju nikakve veze s opštim protestima protiv vlasti.
  • vladimir

    06.01.2019 11:15
    ja samo hocu da kazem da smena vlasti preko ulice nama niakada nije donelo nista dobro, i samo nas je slabilo kao narod i drzavu, dok su neprijatelji i lazni prijatelji likovali.a veliki broj vas to nikako da shvati. meni se cini da ce uskoro izbori, a ja u takozvanoj opoziciji nevidim coveka za koga bih glasao. a da glasam protiv aktuelne vlasti zarad emocija necu.
    hocu da glasam za opoziciju ali pod mojim uslovima, a to su :
    da znam ko je vodja opozicije ime i prezime
    da znam njegovu biografiju , da ne bih vise slusao ko je koliki lopov
    i da doticni ima adekvatan ekonomsko politicki plan i program
    ako ta tri uslova nisu ispenjena, moj glas nece dobiti.
    pametnome dosta.
  • Posmatrač

    06.01.2019 11:13
    "Zašto sebe nazivaš posmatračem, kada imaš aktivnu ulogu u svemu ovome što se dešava po ceni sendviča i sokića?"...

    Ma kakva aktivna uloga - samo se čudim jadnim epizodnim partijskim aktivistima, koji dobrovoljno idu na 'ladnoću da bi "njihova" (a u stvari nečija) politička opcija dobila jedno i po mesto u nekoj skupštini.

    Šta vi anonimni i beznačajni mitingaši imate od toga? Šta mi imamo od toga?
  • hm

    06.01.2019 11:12
    Za sve vas sto mislite da nesto radite svojim protestima - ne radite nista. Najvise su me u zivotu nervirali ljudi koji vecito nesto petljaju sto pametan covek vidi da nece imati nikakvog rezultata, tek da bi se osecali dobro sto kao nesto rade, a na potpuno odsustvo bilo kakvog rezultata kazu - eto mi smo bar pokusali. Niste, vi ste samo mlatili u prazno pazeci da se mnogo ne umorite, ako je od pocetka bilo jasno da ne stvarate nista. Isto je i ovo. Protesti su besmisleni jer nece dati nikakav rezultat, on umire od smeha dok gleda, dace vam izbore koje ce opet i jednako namestiti kao i prosle. Znaci vase "bar smo pokusali" mozete da bacite u djubre odmah i da trosite svoje vreme na nesto drugo, bolje i nista nego ovo. Gospodin je sad u poziciji sa koje nece otici u miru i bez nasilja i krvi i stradalih, i ko nije toga svestan jako je glup. Ko nije spreman na to, neka seta ako nema pametnija posla, ali nek ne laze sebe da nesto radi, i nek ne proziva one koji rade neku slicnu nekorisnu radnju subotom poslepodne, kao sto je gledanje filmova i sl.
  • maki

    06.01.2019 10:34
    pametniji
    Sve nas razumem i svima nam je teško....Pravog vođu za proteste još nismo pronašli.
    Ono što mene brine je to što smo svi MI pametniji od njih al nikako da se resetujemo.
    Treba mirno i sa njihovom taktikom " zavadi pa vladaj " izaći na proteste....Sa transparentima koji nisu vulgarni a imaju jasnu poruku..Ne treba nikog vređetati jer će oni to odma iskoristiti u svoju korist a mi ćemo ispasti šaka nepismenih i vulgarnih građana koji su izašli na ulice da remete javni red i mir...
    Nesmeta nama ni sneg,kiša ...sunce. Mi samo moramo prvo znati šta tačno hoćemo i onda nam ništa nije teško. Moramo prvo poslušati svoj glas , svoje srce i krenuti da tražimo novi put za nas i našu decu....
  • Vladimir

    06.01.2019 09:59
    @armagedon
    Ja sam visoko obrazovan covek koji radi dva legalna posla koja nemaji veze sa politikom. Ozenjen otac jednog deteta. I muka mi je od pausalnih neargumentovanih komentara, i zato necu da cutim nikome ovde, narocito ne besposlicarima kojima je svako kriv za njegovu situaciju, i nedozrelim klincima sa nickom armagedon.
    ko hoce da lupeta bez argumenata dobice moj odgovor uvek
  • @Posmatrač

    06.01.2019 09:22
    A ti sedi uz sendvič
    Zašto sebe nazivaš posmatračem, kada imaš aktivnu ulogu u svemu ovome što se dešava po ceni sendviča i sokića? Racionalnost normalnog čoveka se svodi na računicu koja kaže imam od čega da živim (bez partijske knjižice), školovao sam se za to, mogu da idem gde hoću u beli svet, a da me niko ne pljuje jer sam iz Srbije,, mogu da kažem šta mislim, a da me niko ne hapsi i mogu da uštekam, jer sam vredan, sposoban i znam. Ako je tvoja racionalnost svedena na sendvič i sokić - počni da razmišljaš o tome kako ćeš uskoro bez toga biti "racionalan". Suština šetnje po hladnoći (ili vrućini) je iskazivanje nezadovoljstva tvojim vođom i kupovinom ljudi, uz ponižavanje koje doživljavate, a o kom ćutite.
  • Армаггедон

    06.01.2019 09:18
    за владу будалу.
    Хахахаха,свака част владо како си погодио.И ти се ту уклапаш,разлика је само што ти немаш ни мишљење.
  • Posmatrač

    06.01.2019 08:18
    Zašto se ovde kritikuje pasivnost? To je racionalnost, jer - niko ozbiljan nije spreman da izađe po hladnoći i mitinguje za politikante koji ne mogu da dobiju na izborima.
  • SMV

    06.01.2019 08:12
    Vladimire, dva komentara bila su dovoljna da nestane tvoja lažna smirenost i "politika bez emocija" i da ispliva na površinu radikal.
    Nisi ni po čemu poseban, koliko god mislio da jesi. Ti si jedan običan naprednista.
  • pizza parce

    06.01.2019 07:56
    Prosecan hladno proracunat i stameni Novosadjanin i dalje sedi u toploj fotelji , jede narucenu picu i razmislja kako da kupi audi ne li bi izazvao zavist kod komsija .
  • NS

    06.01.2019 06:02
    Vojvodina zaslužuje
    Za Novi Sad je velika sramota pasivnost koju pokazuje decenijama. Niti smo u stanju da organizujemo šetnju, niti smo u stanju da se izborimo za naš dinar! Sve moj do mojega ovde i na valsti u i opoziciji - palamude i ništa ne rade, sem što svoje džepove pune i međusobno dele naše pare. Nama, u Vojvodinim treba neko ko će zaista voditi računa o dobrobiti Vojvodine ,a takvih sada nema. Ne zna se ko je veći se*ator - Čanak, Odžić ili neki drugo "revolucionar" i republikanac.
    Ali sam za šetnju obavezno - samo da ovi odu, što pre (a ni žuti nam ne trebaju ponovo).
  • nsdanas

    06.01.2019 04:57
    da krenem u šetnju odakle??
    Ispred "prisajednjinenog" spomenika vrlo bitnog kralja, sa sve natpisima o pederima i lezbejkama!? Pa samo mesto okupljanja govori o "organizatorima" sve!! Toliko su glupi da ih je u startu odalo! Ako ima gorih od velikog vođe i njegovoh poltrona, onda su to ovi. Moji dragi sugrađani, današnji šetači, ovo je bio pokušaj zloupotrebe sveopšte iskrene želje za izlaskom iz mraka. Ja s ovima šetam samo da ih ispratim u zatvor! Navalite botovi, slobodno...
  • Zbunjeni Ligaš

    06.01.2019 00:59
    LSV=SNS podsetnik
    Dragi sugrađani, malo podsećanje: LSV nije izdala nikakvo saopštenje u vezi sa ovim protestima, učestvuje u vlasti u gradu i podržava SNS. Dakle Liga NIJE opoziciona stranka iako u pokrajni ne učestvuje u vlasti; Liga podržava AV a "odbornici" odnosno LSV botovi u skupštini grada glasaju za sve što SNS predloži. Toliko od mene.
  • @Boba

    05.01.2019 23:37
    Ne postoje ovi, oni, prethodni, vec samo oni koji obecavaju (lazu) jedno, a rade drugo i oni koji to (zbog pritiska ulice) ne smeju.
    Dakle prvo ovima da vidimo ledja, pa da vidimo ko ce biti novi pa onda ako treba i njih da oteramo odmah (na prvu naznaku da se prave pametni i da misle da mogu da rade sta hoce kad dodju na vlast)
  • Gox

    05.01.2019 23:27
    Izbori
    Dzabe protesti. Strateski se spremajte za.izbore to je jedina sansa. Protesti nece dati rezultata.
  • Vladimir

    05.01.2019 23:23
    @armagedon i covek bez posla
    Bas mi je zao sto ne znate nista o zivotu, i sto na svojim, a ni na tudjim greskama ne znate da ucite. , e bas zbog toga ti imas ime armagedon, a ti si besposlicar . Jer za drugo i niste osim da lupate neke bezvezne komentare i da tvitujete .
    I ja cu vam uvek odgovoriti, i to samo zato sto za politiku imate emocije, a za bitnije stvari u zivotu nemate. Mogu da se opkladim da vas je samo ponela neka bezvezna masa , jer ocigledno argumente nemate na licnom nivou protiv ove vlade., vec samo ponavljate argumente nekog djičasa, jeremica, i politicki potpuno diletantnih obradovica i jankovica
    A biti besposlicar danas kad je ogromna ponuda poslova na trzistu rada, samo govori o tebi kakav si:
    NEMAS POSAO
    NEMAS STAN
    NEMAS DEVOJKU
    Ali zato imas misljenje !!!!!
  • Milena sa Limana

    05.01.2019 23:08
    Balzakova
    Vlast ovoliki broj gradjana nije ocekivala i to je apsolutno jasno, gradjani su se probudili. Pa ovoliko sveta seta ulicama na -2 stepena, zamislite sta ce biti u Aprilu i Maju. Ove godine si gotov Vucicu i svi glodari i krpelji poput Informer Vucicevica, Zeljka Mitrovica, Sarape, Djuke Molera, Lava Pajkica koji su vredjali i ponizavali inteligenciju gradjana Srbije. Pamtice narod ovu vlast, bicete svi u misijim rupama!
  • Djura

    05.01.2019 23:01
    Da vas
    Da vas se skupilo uz ovih 10 jos 27 koko ste komentarisali za Novi sad bi to bila ozbiljna brojka.
  • Čovek bez posla

    05.01.2019 22:46
    @Vladimir
    Izvini, da li zbog snega imaš problem sa primanjem teksta koji treba da ostaviš kao komentar? Čoveče, ovih par rečenica mantre ostavljaš ovde kao komentar na svaku vest koja ima veze sa političkom stvarnošću.
  • Pravi Opalim te g...

    05.01.2019 22:46
    Cudite se Novom Sadu? Ja ne. Odabrani su dovuceni ovamo. Radi sluzba. Samo Rusija ima goru opoziciju.
  • Kralj

    05.01.2019 22:36
    Znamo mi a znaju i oni kako su pre 70 godina dosli na vlast . Tako ce i otici, sve ostalo je igrarija i prazna setnja. To je ta ista bagra od onomad.
  • Pavle

    05.01.2019 22:35
    Captcha test
    Naišao da vidim treba li još uvek da njakam semafore automobile i busove 5 minuta da pokažem da li sam robot ili nisam. A kad sam već tu, moj komentar je da vladar stvarno nema razloga da se brine ispod 5 miliona miroljubivih protestanata.
  • Армаггедон

    05.01.2019 22:30
    За Владимира
    Пошто на политику гледаш хладне главе заслужио си и сендвич а и сок по избору.Браво,ушао си у конкуренцију за најимбецилнији коментар.Умало да заборавим,јави се у странку добио си и бесплатну карту за биоскоп.
  • @SMV

    05.01.2019 22:23
    ne ZA vec PROTIV
    Ovi protesti nisu za vracanje (tj. postavljanje) nekih vec za skidanje ovih.
  • Žitelj

    05.01.2019 22:20
    Sreća pa su Borkovi limanci drugari vrli zakrčili novosadske ulice u znak podrške prijatelju... Hehehe...
  • Novosađanka

    05.01.2019 22:02
    Ovo večeras nisu bili ljudi koji žele dobro Novom Sadu. Vidimo se uskoro, bez sramotnih transparenata o lezbejkama i pederima, jer oni nisu krivi što nam je ovako. A svi znamo ko jeste.
    Zna se kome narod treba da stane na rep! Jedva čekamo!
  • /

    05.01.2019 21:58
    /
    ja sam za proteste na kojima bi im vratili za jogurt .zmetom

    @razmazene lenstine
    tacno tako.
    spekulanti. da su hteli l razglasiti bi po mrezama kao onda za rtv

    istrgovace novi sad dverima-kao i uvek
  • Hm

    05.01.2019 21:51
    Išla sam na proteste u Beograd i isti ljudi s novosadskog protesta koji su organizatori su se pojavljivali na protestima u Beogradu ali kako - prošle nedelje stali su ispred kolone da ne može da se nastavi šetnja, policija ih je pomerala, uvek stoje sa strane i provociraju ljude. U NS je u toku očigledan pokušaj da se diskredituju protesti od strane vlasti a ovo su njihovi saradnici. U Bgd su doživljeni kao provokatori od strane svih, a Novosađani treba da šetaju s njima? Problem je što će se po svemu sudeći Novi Sad iskoristiti da se na neki način diskredituju protesti. Sličnih pokušaja je bilo i na protestima Protiv diktature kada su članovi/saradnici SNS navijači probali da nagovore okupljene da protesti budu nasilni, a kasnije je dokazano da su isti saradnici SNS ekipe. Novosađani nisu lenji, jednostavno umeju da saberu 2 i 2. Bravo!
  • Boba

    05.01.2019 21:48
    ns
    Netrebaju nama ni ovi, ni prethodni . Hocemo svoje ljude .Beogradske bagre mi pun kofer. Dok dodju na vlast, razmisljaju sta ima da se drpi u Vojvodini. Dokle ?
  • Nemam više ime

    05.01.2019 21:46
    E pa Novi Sad je stvarno naj gori.Skupilo se nekoliko ludaka.Bruka.
  • Tomek

    05.01.2019 21:41
    Laznjaci
    Protest u Novom Sadu organizovali lazni opozicionari tj.saboteri i zato niko pametan nije ni dosao.Vidimo se na pravom protestu!
  • Terazijski Crnogorac

    05.01.2019 21:15
    Zemlja gruva.
    Cuo sam za neki protest u Novom Sadu za danas u 17h ali niko nije znao o cemu se radi. Uglavnom ljudi su raspolozeni a i ja takodje za gradjanski protest kakav je u BG-u. Uz neke mane koje se uvek mogu naci protesti u BG-u izgledaju pristojno. Ne zelim da gledam transparente o pederima i lezbejkama. Vazni su transparenti koji ukazuju na kriminalni rezim Aleksandra Vucica, Dacica, Vulina i dr. Nebojse Stefanovica.
  • Politika

    05.01.2019 21:14
    nešto će se promeniti kada ulicama bude odjekivalo "dole vlada, dole vučić" i ništa više!
    sve ostalo ima veze sa tim!
  • trtmrtsmrt

    05.01.2019 21:12
    Ko su...
    ...ovi ludaci u Novom Sadu?
  • Krk u brk

    05.01.2019 21:07
    Idemo narode, došlo je vreme.

    Ali ovog put da se odradi posao kako treba!
  • Garava

    05.01.2019 21:05
    Ko zadnji izađe........
    Mi ne želimo izbore, mi želimo da on mirno ode sa vlasti. Poznato je svima kako se na izborina manipuliše glasovima i paketima. E paketića više nema, deda mraz otišao iz Srbije.
  • NS

    05.01.2019 21:04
    Novosadjani, vreme je!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • :)

    05.01.2019 20:51
    Шетамо и даље....
    ... атмосфера је максимлно позитивна...
    Идемо, до победе....
  • MarkoNs

    05.01.2019 20:43
    Narodna Inicijativa
    Narodna Inicijativa za potpuni ugođaj danas je falio samo Miša Vacić da dođe da im govori na skupu.

    Novosađani - Narodna inicijativa je sramota Novog Sada jedna prevara, sve što oni rade rade u korist Vučiča - to vam je nova TREĆA SRBIJA koju pamtimo po mnogim "lepim" stvarima.

    Bravo Novosađani što ste ovim pacijentima pokazali ko su i šta su.
  • dupla ljuta

    05.01.2019 20:37
    bravo za sobodne ljude!
  • SMV

    05.01.2019 20:36
    Važno je da ovi odu, ali je još važnije da se oni ne vrate. Jer, još bi mogli da vrate pokradene plate i penzije, kao što su vratili deviznu štednju kad su prošli put bili na vlasti...
  • Mila

    05.01.2019 20:27
    Novi Sade, stidi se!Što bi rekao Džoni Štulić Šerbedžiji-kazandžije.. Žalosno..
  • Vladimir

    05.01.2019 20:06
    Nikad vise
    Najveci problem ovih ljudi sto setaju, je to sto previse emotivno dozivljavaju politiku, i emotivno se odnose prema predsedniku. Ja na politiku gledam hladne glave, i merim da li je učinjeno dovoljno, i da li je moglo vise.
    Kad uporedim vlast snsa, i prethodne vlasti sa dsom na celu, mislim da je sns za drzavu i narod mnogo vise i bolje radio.
    Budite realni i iskreni pa kazite da li sam u pravu.
    Posle 5og oktobra ne podrzavam neargumentovane proteste vodjene emocijama, i samo zbog toga sto ja ne volim nekog politicara.
    Narocito vise ne dopustam da mi bivsi politicari, koji su imali svoj politicki pik, ispiraju mozak losim argumentima.
  • znao sam !!!

    05.01.2019 20:01
    Po dobrom starom običaju, novosadjani su samo aktivni za tastaturom. Bruka i sramota koliko nas je malo bilo.
  • Biljka

    05.01.2019 19:59
    Duznik
    Resetuj Srbiju su SNS lebari. Pravi opozicioni skup ce biti 25.01.
  • V

    05.01.2019 19:55
    Gluposti
  • razmazene lenstine

    05.01.2019 19:55
    Jeste ovde vejao sneg ali opet, nekoliko desetina je sramota. Gotovani cekaju uspesan kraj protesta da se prikljuce i onda posle hvale kako su i oni doprineli

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna