Autor: Beta, Blic

Info
09.01.2019.
11:16
Srbija bi mogla da postane većinski vlasnik Komercijalne banke, tako što bi svoj udeo u toj banci povećala isplatom ostalih akcionara, uprkos tome što je Vlada Srbije sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) dogovorila da se oglasi prodaja banke, piše "Blic".
  • dijasporac

    09.01.2019 17:01
    @Zahvalni Vojvodjan
    Sine, na kojim si ti drogama, autonomaskim, strasno.
    Da li si se zapitao kako mozer banka iz Hrvatske da konkuruise za kredite EU koji se realizuju na teritoriji te drzave i EU a ne na teritoriji neke druge drzave, u ovom slucaju Srbije - tako to ide u regulativi EU a ne onako kako prica carsija po Ujvideku i ono sto sire ljudi ciji su interesi propali u mutljavini sa Tesla bankom (Pajtic i ekipica iz DS-a i njihovi tajkuni).

    U jednoj recenici kazes da u svakoj banci koja je pod patronatom drzave, samim tim i u Tesli i Metalsu, postoje nezakonitosti, muljanje, pljuvanje pa nije logicno da su zatvorili i Metals. Zato je sine Srbija tu gde jeste, ima se opravdanaj za svoje muvatore ma kako oni krsili zakon i ma kako unistavali taj grad i drzavu, jer, zaboga nasi su a nisu iz mrskog Beograda.

    Uostalom, 021 je (Lazic, a ko bi drugi) pisao o slucaju Metals banke vise puta i detaljno objasnio kako je isla kradja vredna 200 miliona eura, kako su se "nasi vojvodjanski" tajkuni i politicari iz vojvodjanskog DS-a obogatili na nasim novcima. Ali cisto sumnjam da to tebe interesuje, ti si utuvio Pajticevu pricu kad su mu oduzeli instrument kojim je finansirao svoju vlast u Vojvodini, tebe ne interesuje istina.

    Uzgred, moj otac je jedan od malih akcionara Metalsa kome je propalo 50 hiljada eura zbog muljacina DS-ove ekipe. Taj novac je zavrsio u dzepovima tajkuna bliskih i politicarima u samom DS-u. I to im nikad necu oprostiti, kao ni Milosevicu '90-te.
  • Zivan

    09.01.2019 14:56
    Još su sveže uspomene kako su okončala Agrobanka i još neke državne banke, zato privatizovati i Komercijalnu banku i to iznošenjem akcija na domaćem tržište, kako bi i građani mogli kupovati...
  • Sve se zna

    09.01.2019 13:42
    Zahvalni Vojvođan
    Sasvim sigurno će Komercijalna banka ostati pod državom.
    Naime, ne sme se dozvoliti da javnost sazna pod kojim su uslovima političari i miljenici vlasti ove i prošlih - dobijali kredite.
    Za ugovore sa 0% kamate niko ne sme da sazna.
    Naravno, krediti se podižu na više decenija.
    Kada su ubijali Metals banku, jedini razlog je bio taj jer bi Vojvodina nezavismo dobijala kredite od EU, preko Tesla banke iz Hrvatske, koju je osnovala Metals banka.
    A što bi donelo Vojvodini finansijsku nezavisnost.
    Svo pljuvanje, nezakonitost i ostalo što su nakačili postoji u svakoj banci koja je pod patronatom države.
    Da joj ne pominjem ime.
    Ali, te beogradske spletke nećete saznati.
    Hvala "iskrenoj i nesebičnoj" braći preko Save što su nas sprečili da dobijamo EU kredite,
    putem pečata Tesla banke.
    Ovo su stvari koje vam nisu rekli, baš kao u marketing reklamama.
    Važno je samo ono - što se NE KAŽE.
  • Gvozden

    09.01.2019 12:53
    Prisustvo i rad stranih banaka ništa nije dobro donelo kako gradjanima tako i privredi u Repubilici Srbiji. Nerealno visoke kamete., skupi krediti, ogromni prikriveni troškovi i provizije prilikom realizacije i transkakcija, doveli su do gašenja privrede , prezaduženosti stanovništva i enormnih profita koje strane banke iznose potpuno legalno kao profit iz ove osiromašene zemlje. Bez jake domaće banke, pogotovo neke razvojne banke,koja bi plasirala jeftin novac, povoljne kredite, privredi a i stanovništvu, nema ni boljitka u ovoj zemlji. Apsolutni sam skeptik da će nam " mentori " dozvoliti ovakav luksuz....
  • Nikola

    09.01.2019 11:27
    Moz'da bude
    Ako drzava stvarno postane vecinski vlasnik Komercijalne, partijski kadrovi (prvenstveno oni iz G17) mogu da odahnu. Ali ako ih kupi neka strana banka, bice svasta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna