Autor: Nezavisne novine

Info
20.01.2019.
08:50
Vojvoda od Edinburga viđen je kako vozi novi "Lend Rover" dva dana nakon što je učestvovao u nezgodi na putu u blizini Sandringema u Norfolku.
  • @Joca

    20.01.2019 14:12
    Tvoj komentar s razumom mnogo veze nema. To kad covek postaje odgovoran je dogovoreno da bude18 jer pre toga sazreva, stvar je u postanku coveka od bebe preko deteta, i to je zaokruzena prosecna brojka. Jednom kad postane odgovoran, takav ostaje do smrti i ne prestaje biti odgovoran za svoje postupke dok je ziv, jer starost nije isto sto i bolest. Da se ja pitam, kad je voznja u pitanju, lekarski bi bili obavezni na svakih 10 godina za sve gradjane, jer propadanje i odsustvo odgovornosti je individualno i vezano za pojedinacnog coveka, a ne godine.
  • Perica

    20.01.2019 11:04
    problem lako resiv
    Uvesti nove odredbe u zakon, ko je uhvacen da telefonira,pusi,pod dejstvom droga i alkohola mora ici na vanredni lekarki pregled svakih sest meseci i tako jedino moze da produzi dozvolu.
    Povratnicima u saobrcajni prekrsaj oduzeti dozvolu za stalno. Ove grupe vozaca staviti u visoko rizicnu grupu za osiguranje i drasticno povecati cenu polise.
    Nisam siguran, da Engleski princ ne pripada jednoj od navedenih gupa.
  • Joca

    20.01.2019 10:55
    Razum
    Mlad covek postaje punoletan i odgovoran za svoje postupke u svojoj dobi kad je to zakon definisao. Zasto zakon nije definisano kada covek prestaje da bude samostalno odgovoran za svoje postupke. Kvaltet zivota se podigao, samim tim se produzio zivotni vek ali mnogi nisu spremni da tako dugo budu samostalni i drustveno odgovorni. Ovo krivicno delo Engleskog princa, dokazuje da je u visoko uredjenom i visoko demokratskom drustvu , novac i moc pojedinca iznad zakona.
  • pa

    20.01.2019 10:27
    Nedostaje najvazniji podatak, a to je ko je bio krivac za tu nesrecu. Naravno da ima ljudi od 90 godina koji voze bolje od nekih upola mladjih, zato se i procenjuje svaki covek pojedinacno. Kod nas se od 65 ide na redovnu procenu. Mnogo je veci problem sto se mnogi od njih sistematski ne pregledaju od 18. kad dobiju dozvolu sve do 65. Ako uzmemo u obzir da je broj ozbiljnih alkoholicara u srednjim godinama oko 10-15% ukupnog stanovnistva, plus jos toliko rekreativnih pijanaca koji su jos opasniji, jasno vam je koliko najopasnijih vozaca ide ulicama slobodno sve do 65. Najmanji problem su ono malo penzionera koji su svakako prosli preglede i paze bas zato sto znaju da nisu sposobnosti kao nekad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna