Autor: Tanjug

Info
22.01.2019.
07:56
Osiguravajuće kuće u Srbiji odlučile su da za šest puta uvećaju iznos godišnje premije osiguranja turističkim agencijama zbog propusta u njihovom radu, a koji su doveli do toga da su putnici prethodnih godina ostajali bez uplaćenog aranžmana.
  • preduzetništvo

    22.01.2019 14:02
    Opšte je poznato kako se posluje sa DOO firmama po Srbiji. Upućeniji znaju za priče iz komentara Tasic 1951. U svrhu "razvoja preduzetništva" smo dobili karikaturu od zakona koji omogućava prevare na sasvim legalan način. Model poslovanja DOO je normalan i postoji svuda u svetu ali su pravila potpuno drugačija nego kod nas. Za likvidnost se garantuje imovinom firme ali se pre svakog posla dodatno polažu avansi, depoziti u novcu ili se dostavljaju bankarske garancije. To važi za svaku firmu pojedinačno bez obzira ko je njen vlasnik i ne postoji mogućnost firma A preko B i C. Ovde su svi zakoni iz sveta prepisani selektivno i samo do mere koji odgovara koruptivnom delovanju.
  • Zoran

    22.01.2019 13:41
    Pokriće
    Polisa mora da pokrije visinu ugovorenih aranžmana i nema logike da ima bilo kakvu vezu sa prometom i posllovnim uspehom agencije. Svrha osiguranja je finansijska zaštita putnika i pokriće iz osiguranja mora biti upravo toliko, da pokrije aranžmane koje su kupili turisti.
  • opalim te g...m

    22.01.2019 12:35
    Eh, da to vazi samo za turisticke organizacije bilo bi dobro. Svi tako posluju. Pazite sada soka za aktiviste, jos pre SNS-a jer to je nacin poslovanja medju nebeskim. Pa se vi bunite i placite sto ste dobili bele listice.
  • 000

    22.01.2019 12:23
    Tasic 1951, hvala na informacijama.
  • marko

    22.01.2019 11:22
    Samo hoću da kažem ljudima koji čitaju da otvore sve komentare i da pročitaju šta je Tasić 1951 napisao. Jako zanimljive informacije.
  • Sinisa

    22.01.2019 11:20
    Logika
    Logika je sledececa ? "Jedan slupa Mercedesa i naplati kasko a ostali koji godinama nisu aktivirali polisu i cuvaju svoj (Posao - klijenta auto), umesto premije i popusta dobiju 6 puta vece osiguranje ?"
    Logika je samo da se velikim omoguci kradja na veliko. A manjim i malim koji su odrzavali porodice od toga i bez zalbi ili bilo kakvih muci radili, da oni to plate...Pa najbolje je da svi uzmu polisu i da "slupaju Mercedes". Pa kao SAB, prosle godine samo objavi da je banktorirao i ostavio duplo veci dug nego sto je polisa pokrivala...A ako sam dobro razumeo, polisu je platio 70.000 din. Dug 600.000 EUR. Cini mi se najpametnije "uloziti" 3.500 euta u polisu i ostaviti putnike da se "dogovore" sa osiguravajucim kucama..Ili jednostavno, na biro za zaposljavanje..
  • teror u

    22.01.2019 11:19
    smrdistanu
    Zbog cega "agencije" u ovoj "drzavi" varaju putnike ?
  • Sladjana Svedska

    22.01.2019 11:10
    I treba svi da odu iz Srbije
    @tasic 1951
    "Nakon 2-3 godina slucaj u fioci nakon 10 godina slucaj zastari i to je to.I onda nakon 5 godina na istom mestu gde je bila lazna travel agencija vidis nice nova zgrada sa 50 novih stanova."
    --
    I na tih 50 stanova od strane dok je zgrada jos u izgradnji od tog istog izvrsnog vlasnika se izvrsi nova prevara sa 10 puta prodatim jednim te istim stanovima i sa tim 10 puta prodatim istim stanova od prevara preko puta u narednoj ulici sledece godine opet nice nova sa zgrada ovoga puta sa 75 novih stanova sa pokradenim parama lakovernog naroda koji u sve veruju kada procita tablu na gradilistu"Stanovi u pretprodaji kvadrat 800 eura kada se zavrse bice 1500 ostalo jos malo..."

    Narod gleda i uziva"VIdi kako nam je lep grad samo se zida ako ako..." a ne shvata da je 99% tih zgrada na krvlju napravljeno i da su ljudi dovedeni u svrsen cin samoubistva zbog zivotne ustedjevine i nedokazive prevare.

    Da i slazem se sa Vama da treba otici iz te jazbine bez obzira koliko volim NS gde sam odrasla i zavrsila osnovnu i srednju skolu.Drzavu i grad Vam vode ultra mega kriminalci klanovski porodicno a Vi im se zahvaljujete na "vodjenju" tako sto ih 25+ godina glasate na izborima za flasu jestivog ulja i dvesta grama kafe.

    To je nemoguce objasniti narodu u Srbiji dok barem pola naroda ne ode iz Srbije i nikada se vise ne vrati.Ona druga polovina koja ostane ce mozda nesto shvatiti ikada za 20 ili 30 godina ako doceka penziju.

  • GerilaC

    22.01.2019 10:23
    Udruženi mafijaški poduhvat
    Je pravo ime za ovo što rade!
    "država" navodno me može da spreči pljačke građana preko lopovskih TA!
    Sa druge strane vreba kartel(opet lopovsko udruživanje) osiguravajućih kuća, koji spremno zajednički "procenju" novi rizik, i to prevaljuju na turističke agencije...
    A agencije na putnike...
    Pljačke nisu zaustavljene, a osiguravajuće kuće se ugradile!
    Ovo zlo se može samo na jedan način ugušiti...
  • unisti sve

    22.01.2019 10:04
    Unisti sve, da ne postoji. Samo da postoji SNS i svi na celu da imaju istetovirano SNS.
  • Sone

    22.01.2019 09:52
    Na udaru ovog povecanja su male agencije koje rade samostalno samo Srbiju a za inostranstvo prodaju aranzmane vecih agencija. To sto su pukle dve veklike ag i ostavile milionske dugove nije razlog da sad to moraju da plate mali. A te male agencije su u 90% slucajeva likvidne i rade bez ostetnih zahteva i problema.
    Kao u svemu i ovde je rec o tome da buranija placa “ kurvanje” elite.
  • Tasic 1951

    22.01.2019 08:45
    Samo bezanija odavde deco
    I treba reci da to sto traze depozit 50 ili 30 hiljada eura je samo za naivne.Niko po Zakonu o DOO ne zabranjuje nikome da putem porodicnih ili prijateljskih veza ti osnujes 20 sestrinskih kompanija koji ce prodavati turisticke aranzmane krajnjem ne-edukovanom kupcu putnickih ili avio aranzmana.

    Dakle firma A DOO stavi depozit 50 hiljada eura na ime travel putovanja,osnuje se sestrinska firma B DOO na clanove uze ili sire porodice ili placanih pripremljenih prijatelja ili pak kriminalaca,Firma B osnuje po zakonu o DOO da svaki DOO MOZE OTVORITI I IMATI U VLASNISTVU NOVOREGISTROVANE DOO dakle Firma B DOO otvori u 100% vlasnistvu firmu C DOO.I na svim tim A DOO ,B DOO ,C DOO se pojavljuju drugi vlasnici.

    Firma C DOO proda lazne travel aranzmane i lazne avio karte novac se izvuce gotovinski sa racuna firme C DOO,vlasnik sa pokradenim parama se posalje van Srbije jedno 2-3 godine sa placenim boravkom,hranom i ostalim zivotnim troskovima a vlasnik A DOO od C DOO stavi sebi para u dzep,100 hiljada eura,pola miliona eura ili 2 i po miliona eura koa u slucaju Fly fly trave/Kofer tours DOO iz Beograda.

    Sudija donosi resenje da A DOO sa depozitom nije krivo i da ne snosi odgovornost vec samo C DOO ciji je vlasnik vec u inostranstvu sa datim/pokradenim parama od izvrsnog i pravog vlasnik A DOO.

    Nakon 2-3 godina slucaj u fioci nakon 10 godina slucaj zastari i to je to.I onda nakon 5 godina na istom mestu gde je bila lazna travel agencija vidis nice nova zgrada sa 50 novih stanova.
  • Tasic 1951

    22.01.2019 08:23
    Samo bezanija odavde deco
    Ovo su podaci sa sajta nbs.rs za tekuci datum 22.01.2019-e godine,odeljak duznici i jedinstveni broj racuna gde se odmah mogu proveriti finansijski podaci travel agencija i travel preduzeca,firma Kofer tours doo,sestrinska firma Fly Fly travel koji su reklamirali i Sinisa Mali bivsi gradonacelnik Beograda sadasnji ministar finansija u svim novinama kao jednu "od lidera u regionu",dole je zvanican iznos blokade za prevarene putnike 283 miliona dinara odnosno 2 i po miliona eura od prodatih nepostojecih laznih avionskih karata.Vlasnik te firme je i dalje na slobodi.

    U Srbiji covek ukrade flasu viskija iz kioska i dobije sest meseci zatvora.Covek prevari ljude za 2 i po miliona i eura i dalje na slobodi.Naravucenije-otvori DOO i varaj ljude u Srbiji nema potrebe da krades fizicki ispod jakne kradi non salantno kao sto politcari rade.

    Od imovine su imali 7-8 kancelarija u Beogradu povrsine po 50m2 svaka iznajmljenih ne u njihovom vlasnistvu sa 7-8 kompjutera i 15-ak stolova.To im je bila garancija kada su dobijali novac za avio karte.A i sama prevara sa travel angazmanima u Srbiji je jako privlacna za prevarante jer polupismen narod ne koristi Internet vec sve veruje sto procita u novinama a u novinama i na tv-u dezurne face od politicara 25+ godina.

    Дужник: Kofer Tours doo Beograd
    Адреса: Knez Mihailova 4
    Место: Beograd (Stari Grad)
    Порески број: 106067839
    Матични број:
    20527684
    Укупан износ блокаде: 283.023.526,01

    http://nbs.rs/internet/cirilica/67/rir.html

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna