Autor: Tanjug

Info
24.01.2019.
16:14 > 16:39
Advokatska komora Srbije saopštila je danas svoje predloge koji se tiču najavljenih promena Krivičnog zakonika, ocenjujući da su temeljne izmene našeg krivičnog zakonodavstva potrebne i poželjne i da advokatura u tome želi da učestvuje.
  • OŠTEĆENI

    24.01.2019 19:15
    U ZKP treba vratiti odredbe po kojima oštećeni IMA PRAVO da podigne optužnicu i pokrene krivični postupak i za krivična dela koje se gone po službenoj dužnosti ,ukoliko to javno tužilaštvo ne učini u roku od 6 meseci od dana podnošenja krivične prijave.
    Po sadašnjim odredbama oštećeni nema nikakva prava, ako javno tužilaštvo odluči da okrivljenog krivično ne goni ili podigne optužni akt za lakše krivično delo,Oštećeni po sadašnjem ZKP čak nema ni pravo žalbe na presudu!
    Ne brinite, oštećeni će naći potrebna sredstva da plate i advokate i veštake samo da okrivljene stigne zaslužena kazna.
    Nije krivični postupak skuplji od parnice.
  • duda

    24.01.2019 17:40
    načelo zakonitosti
    I načelo utvrđivanha materijalnd istine, u službi zaštite ustavnosti i zakonitosti kao i zaštite ossnovnih ljudskih prava i sloboda u skladu sa Evropskom konvecijom o slobodama i pravima građana. Efikasan procesno pravo sa odgovarajućim stručnim kadrom Široka javna rasprava uz aktivno uključenje stava struke, kao i celokupne javnosti. Suviše dugo traje kriminalizacija ovog društva, sa različitim aršinima u prineni kaznene politike. Nikako efikasnost, jer tu ljudki faktor preteže, a nismo ni blizu stali" na rep" aždaji korupcije. Nikako efikasnost ispred matreijalne istine.
  • Giga

    24.01.2019 17:16
    Haha
    Pa naravno da su za efikasnost jer im to donosi nove slučajeve (čitaj novce i potencijal za nagadjanje sa "poštenim" sudijama). Strožije kazne bi im oduzelo mnoštvo varijanti za "mazanje" klijenata. Samo cepaj po kaznama!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna