Autor: Južne vesti

Info
29.01.2019.
10:24 > 12:40
Nešto više od mesec dana posle nesreće na pruzi u Donjem Međurovu kod Niša, pojedini vozači ignorišu rampu koja je na tom mestu postavljena nakon sudara voza i autobusa.
  • Jogi Letač

    30.01.2019 10:28
    @", Kada se već gađamo linkovima, proveri član 100 i 101 aktuelnog Zakona o bezbednosti na putevima, šta tu piše: https://www.paragraf.rs/propisi_download/zakon_o_bezbednosti_saobracaja_na_putevima.pdf
    S druge strane, ja kao vozač, ne mogu da ulazim u to da li je neki znak postavljen po propisu ili ne, već moram da poštujem znakove. Treća stvar je, da ja kao vozač, moram da znam da voz ne može da se zaustavi sa nekoliko metara zaustavnog puta. Njemu je zaustavni put nekoliko stotina metara, tako kažu zakoni fizike, koje važe i u Srbiji. Zbog toga članovi 100 i 101 ZOBS-a imaju takav sadržaj kakav imaju.
  • dr

    30.01.2019 06:58
    @miki
    postoji zvučni i svetlosni signal pre spuštanja rampe!!!
  • "

    29.01.2019 23:23
    @ Jogi Letač
    lektira, vidi:
    https://www.telegraf.rs/vesti/srbija/3017823-znak-stop-ne-sme-da-stoji-ni-na-jednom-pruznom-prelazu-nikada-tu-je-umesto-rampe-da-bi-vozaci-bili-krivi-za-udes-tvrde-strucnjaci
    "Okanović napominje da znak "stop" uopšte ne sme da se stavlja na pružne prelaze. Ovaj znak na pružnim prelazima nema nikakvo obavezujuće dejstvo na vozače......."
    pa uzmi k znanju i čl. 18. pravilnika, https://www.paragraf.rs/propisi/pravilnik_o_tehnickim_uslovima_za_signalno-sigurnosne_uredjaje.html pa reci kada treba da zatrepće signal ako svetlosna signalizacija radi samo u toku spuštanja i podizanja rampe, a ne i pre nego što rampa počne da se spušta.
    da li je prelaz obeležen po propisima ili ne?
    https://www.telegraf.rs/vesti/srbija/3018083-andrejin-krst-je-saobracajni-znak-koji-upozorava-na-opasnost-ali-malo-ko-zna-po-kojoj-je-zrtvi-dobio-ime
    Andrejin krst je upozorenje na opasnost i "U saobraćaju se koristi kao saobraćajni znak koji najavljuje železničku prugu bez rampe, te traži posebnu opreznost prilikom prelaska preko pruge".
    a onda ovo:
    https://www.youtube.com/watch?v=pB-IUgTidc8
    meni se čini da ovde opet nije nešto kako valja?
  • Dejan

    29.01.2019 18:51
    Ludi
    Ja lepo napisao da je partija krojila gde ce pruga proci al niko ne konta kako i zasto. Pa tu gde su se koferasi naj vise naseljavali (kordunasi i likote,) prema tim mestima je ,, morala,, pruga proci jer su kuglicee na glasanju lupkale kako treba a sluhista ispod kutije to fino tefterio. E tu su provlacili prugu ukoso na put ili kako je vec moglo. Lepo je sremac rekao koliko sudara kod rume, pa da ne kaze narodna ,,ocli nemci-doski sremci,, a vecina sudara se odigrala kod stepanoviceva i u vrbasu,zna se kakav je tamo zivalj, tako da svaka rec je preko potrebna da bi ih neko opisao. Sve u svemu, pruga stoji tamo gde ne treba da bude a na to jos kad dodate lud narod, sta drugo moze ocekivati ?*
  • Sremac

    29.01.2019 17:02
    @Dejan
    Samo da znaš koliko ljudi je stradalo u Mitrovici i Rumi na pružnim prelazima. Tamo nisu pomagale ni rampe ni svetla ni boga oca da su stavili, ne vredi. Ali to je srem to po tebi verovatno nije Vojvodina jer za vas ksenofobe Vojvodina je Novi Sad i to bez Adica i Klise jer vi ste od boga dati.
  • Naissus, ali pravi

    29.01.2019 16:39
    @Dejan
    Ovo što se dešava na snimku je prava debilana, u nedostatku boljeg izraza, jer naš narod je takav. Kažem narod jer su železnice već objavljivale ovakve snimke na kojima je bilo i tvojih zemljaka iz Vojvodine.
    I kada na tu činjenicu dodamo da si se ti javio da komentarišes ljude samo po mestu rodjenja uz nezaobilazno glupo ismejavanje dijalekta, zapitaj se da li si ti kulturniji od dotičnog.
    Našla rupa zakrpu.
  • Miki

    29.01.2019 16:21
    Rampa
    Čovek bio pola metra ispred rampe kad je počela da se spušta, jedino ako mislite da bi bilo prikladnije da je sačekao između dve rampe...? Čovek normalno prošao, nije zaobilazio rampu niti se provlačio. Ovi koji komentarišu drugačije nisu ni pogledali ceo snimak!
  • Gusztav

    29.01.2019 15:46
    @Loki
    Postoji signalizacija koja ti pre spustanja rampe daje signal da stanes, upravo da ne bi dosao u situaciju da pri tvom prelasku pocne da se zatvara prelaz.
  • Jogi Letač

    29.01.2019 15:22
    Onaj osmougaoni znak, ispod znaka "Andrejin krst", koji je malo ispred semafora, znači da se vozilo obavezno mora zaustaviti (točkovi moraju da prestanu da se okreću), pa tek ako je sve bezbedno, da vozilo produži preko prelaza. Ovo vozilo na snimku nije stalo, da je stalo ne bi krenulo pre spuštanja branika. A inače trepćuća crvena svetla na semaforu se pale pre nego što počne rampa da se spušta. Ali šta zna onaj ko je kupio vozačku dozvolu o ovome?
  • Tinker

    29.01.2019 14:42
    Nije Sloba kriv, mi smo govna!
    I danas primenjivo u mnogim situacijama! Cast izuzetnima! ;)
  • Loki

    29.01.2019 14:10
    Necu da branim ovog sto prelazi,na snimku se vidi da je vec krenuo da prelazi kad je rampa pocela da se spusta. Da je suprotno,svakako bih osudio.
  • EU

    29.01.2019 14:09
    Mozemo menjati zakone uvoditi kazne ali narod ostaje ovakav kakav je .
    Bahat , nepristojan i nevaspitan .
  • Dejan

    29.01.2019 14:04
    Naissus
    et iz nis, bracika znas kako, nas su ovde ucili da pogledamo prvo levo pa desno pa stanemo pred rampu, prodje voz i nastavimo dalje ! Kod tebe se gine, kultura vam je sve do mog, evo ti ga zemljak na snimku, sve se vidi
  • /

    29.01.2019 13:55
    /
    ne branim ga, ali u uslovima slabe vidljivosti pitanje je da li je i kada uočio signalno svetlo, da li ono uopšte radi? Na snimku se to ne vidi, po statičnosti slike oko svetlosnog signala reklo bi se da ne radi, možda grešim. Ako ga nije uočio onda je u uslovima kada je već bio tik uz rampu koje počinje da se spušta mogao samo da produži s obzirom na stanje kolovoza sa debelim naslagama snega.
  • Nišlija

    29.01.2019 13:40
    @Dejan
    Uh, ne ti idu dijalekti. Možda probaš s neki mađarski... To će ti ide sigurno lakše s's sve onú stvar u ruku umesto mobilni i bureci. K'o da oni s razvúčen akcenat na prvi slog ne prelázu prugu dok je crvéno...
  • Drum

    29.01.2019 13:35
    I šta sada kažu oni koju su bacili svu krivicu na železnice jer nije bilo rampe?

    Ja i dalje tvrdim, da nije do rampe, nego ljudi. Možemo mi staviti i 5 rampi, minsko polje i stražare sa zoljama, ali neko ko je idiot i naumio da prođe on će ići da zaobiđe i rampe, pređe i preko mina, po cenu i da stražari ispale zolja na njega.

    Nekome ko ima pameti i savesti, ne treba ni rampa, ma ni znak, dovoljno da vidi šine, pa će usporiti ili se zaustaviti i pogledati da li nailazi voz.
  • Dejan

    29.01.2019 13:04
    posao
    Coek iz Nis je proceneo da gi ne treba stadne i sacekuje voz, vozi ga brale, samo mobilni u ruku i bureci !! Kad se gradilo, partija je odredjivala gde ce pruga proci, nisu ni tad slusali struku, al su tad dzepovi bili puni i nikog nije bilo briga ko sta radi !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna