Autor: Blic

Info
04.02.2019.
09:51 > 09:51
Studenti smatraju da društvo u Srbiji i dalje toleriše porodično nasilje, a nejednaka raspodela kućnih poslova i nasilje u porodici najčešći su vidovi rodne neravnopravnosti, pokazalo je istraživanje "Stavovi studenata Univerziteta u Beogradu o rodnoj ravnopravnosti u Republici Srbiji".
  • Slanina

    04.02.2019 14:08
    Sta kazu procenti?
    "Najveće iznenađenje za nas je da su muškarci u Srbiji, prema mišljenju studenata UB, diskriminisani. Takođe, muški studenti smatraju da su i u brakorazvodnim parnicama diskriminisani prilikom dodele starateljstva nad decom i imovinom."

    Procitah negde, a mogu reci i da verujem u to, da se u preko 90% slucajeva majke dobijaju starateljstvo nad decom. Objasnite mi, o vi najvise iznenadjeni strucnjaci, sta je to ako nije diskriminacija?
  • Licemerje

    04.02.2019 11:35
    @goran
    Zbog čega lažete da na Zapadu muškarac daje gotovo celu imovinu ženi, a ponajviše da se podrazumeva da deca pripadaju majci? Obzirom da se lupa na sva zvona o ravnopravnosti, imate li specijalan razlog zašto smatrate normalnim da žena, osim ako je potpuno mentalno nesposobna, dobija išta više od muškarca?
    @Novosađanka
    Ako u braku niste ništa stekli, onda niste imali šta ni da dobijete. Ne možete za sebe tražiti ono što niste stekli. Alimentaciju pak je bio obavezan da plaća, a ako je oformio drugu porodicu ne razmem šta vam znači da je "zbrisao" - da li je vaš bivši suprug bio u zatvoru pa je "zbrisao" ili se na neki način razvodom odrekao slobode kretanja? Vidite, isto koliko je on kriv za neplaćanje alimentacije toliko i vi pokazujete zašto vam je brak propao.

  • wtf

    04.02.2019 10:59
    @Novosadjanka
    "To nije diskriminacija, nego čista logika." ne moze se gledati tako kad je u pitanju starateljstvo nad decom. Svaki slucaj se treba gledati posebno. Kao sto svi muskarci ne mogu biti dobri ocevi, tako ni sve zene ne mogu biti dobre majke. Najveci problem je tu sto se uglavnom ne dobija zajednicko starateljstvo, nego jedan roditelj, obicno majka, dobije starateljstvo, a otac vidja dete 1-2 puta mesecno. Naravno, tu najvise pate deca, jer deci treba uticaj oba roditelja (sem ako nije neko nasilje u pitanju, naravno)...
  • goran

    04.02.2019 10:31
    obaveštenje
    Najpovoljnijin razvod za muškarce je u Srbiji.Na Zapadu muškarac daje gotovo celu imovinu ženi pa kad je i ona kriva za razvod ,deca se podrazumevaju da pripadaju majci.Drugo ja sam se raveo a deca su pripala meni,žena nije bila ni narkoman,nžalkoholičarka ni kriminalac.Ovo što se radi je dobijen zadatak od EU i o tome se pisalo,ali mislim da u većini slučajeva deca treba da budu uz majku.Teško da će se neki mmuškarac odreći karijere kao što sam ja uradio jer se samo tako deca mogu normalno odgajiti.U suprotnom decu vaspitava ulica.
  • dule

    04.02.2019 10:25
    "Takođe, muški studenti smatraju da su i u brakorazvodnim parnicama diskriminisani prilikom dodele starateljstva nad decom i imovinom", rekao je Subotić.


    Najveći problem sa SJW je to što njih stalno iznenađuju činjenice. Ali imaju oni lek i za to, sve što se ne uklapa u njihovu viziju sveta biva, u najmanju ruku, ignorisano.
  • Novosađanka

    04.02.2019 10:10
    Prava prilikom razvoda
    Ne znam odakle im to za prava žena kod razvoda. Kao žena koja se razvela pre 10 godina, nisam dobila BAŠ NIŠTA od materijalnog, alimentacija je bila simbolična i nije bila ni isplaćivana (a ja nisam htela da ga oteram u zatvor zbog te sume), sva imovina je pripala njemu, starateljstvo smo kao delili u početku, a posle je on napravio novu porodicu i zbrisao u drugu državu. Ostali slućajevi nisu ništa bolji, znam mnoge porodice gde je otac prosto nestao. Kad ima toliko mnogo očeva koji prosto napuste svoju decu čim pukne bračna veza, krivite njih što zakon dodeljuje decu majkama jer je to kod njih daleko daleko ređe. To nije diskriminacija, nego čista logika. Sad će neki da misle kao "ne ja bi obožavao svoju decu, nije fer!". Jeste, to je mislio i moj biviši pa evo nas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna