Autor: N1

Info
11.02.2019.
22:09 > 22:16
Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović kaže da su mame uvek u pravu i dodaje da čak i kad imaju sve, treba da im damo više.
  • JovaNS

    13.02.2019 10:41
    @Ovdašnji
    "1. Prezentovao si svoje vaspitanje." Prezentovao sam činjenice.

    "2. Ne govorim o onima koji su 20 godina napolje i koji sada pomažu Srbiju." Nisi tako rekao, rekao si svi koji su otišli. I ovi što sada idu, pomažu Srbiju. Znam ih dosta koji su otišli napolje da steknu novce i ovde sagrade kuću i formiraju porodicu.

    "3. Govorim o onima koji su SADA otišli, koji NEĆE pomagati Srbiju i koji, ako pratiš redovno Portal, konstantno podgovaraju druge na odlazak. Što nije u redu, jer:" Možeš pomagati i na druge načine, ne samo novcem.

    "a/ Nije lako otići iz Srbije" Postaje lakše nego ostati. Isto kao za čistilište. Nije lako izaći ali je bolje nego ostati.
    "b/ Još je teže ostati tamo gde si otišao." Netačno.
    "c/ Pozivanje drugih na odlazak je mešanje u tuđu sudbinu, kažnjivo po karmi jednako kao što to rade i vračare i zvezdočatci. A imaš primer takozvane Ane iz Stokholma i onog koji ne može komentar da napiše što neće dati pod naslov da "Bežite deco odavde što pre..."

    Ne postoji dovoljno oštar komentra koji mogu napisati - za takve." Čovek im daje savet spram sebe.
    "Natočito zato jer mi je čitava generacija napolju i odlično znam kako je." Da li? Izadji iz Srbije i probaj 6 meseci pa ćeš znati kako je.
    "Te ne mislim da bilo ko treba da ide odavde, a ostale dokaze ti ne mogu prezentovati, jer ih zakon o medijima ograničava." Kako ih ograničava? Prezentuj ih pa ćemo videti.
    "Žao mi je ako si se pronašao u prethodnom komentaru." Samo sam pronašao tudje licemerje, sebe nisam.
  • Ovdašnji

    12.02.2019 17:09
    @JovaNS
    1. Prezentovao si svoje vaspitanje.

    2. Ne govorim o onima koji su 20 godina napolje i koji sada pomažu Srbiju.

    3. Govorim o onima koji su SADA otišli, koji NEĆE pomagati Srbiju i koji, ako pratiš redovno Portal, konstantno podgovaraju druge na odlazak. Što nije u redu, jer:

    a/ Nije lako otići iz Srbije
    b/ Još je teže ostati tamo gde si otišao.
    c/ Pozivanje drugih na odlazak je mešanje u tuđu sudbinu, kažnjivo po karmi jednako kao što to rade i vračare i zvezdočatci. A imaš primer takozvane Ane iz Stokholma i onog koji ne može komentar da napiše što neće dati pod naslov da "Bežite deco odavde što pre..."

    Ne postoji dovoljno oštar komentra koji mogu napisati - za takve.
    Natočito zato jer mi je čitava generacija napolju i odlično znam kako je.
    Te ne mislim da bilo ko treba da ide odavde, a ostale dokaze ti ne mogu prezentovati, jer ih zakon o medijima ograničava.
    Žao mi je ako si se pronašao u prethodnom komentaru.
  • Dragan

    12.02.2019 14:16
    ...
    Slavice, imam ideju! Smanjite broj politicara u vladi i finansiranje partija, smanjite potrosnju koju vi kao drzava pravite m i verujem, vec posle prvog meseca, imacete dovoljno za pocetak za pomoc ugrozenim. Nakon prvog meseca cemo napraviti drugi korak, gde ce se smanjiti nerealno velike plate politicarima, oduzece im se pravo na potrosnju drzavnog novca u privatne svrhe, a posle treceg meseca idemo dalje.
    Moze?
  • Lazar

    12.02.2019 14:11
    Hahahaha
    E vidiš, nisi. Ja nemam decu niti nameravam da ih imam u ovom bunaru od države, da ne moraju da imaju posla s takvima kao što si ti.
  • @Lazar

    12.02.2019 12:01
    Znaš šta dragi, upravo dokazuješ svojim besnim rečnikom da sam u pravu. Daj, daj...
  • Lazar

    12.02.2019 11:18
    @Daj daj
    Ranije su te iste majke imale prava na besplatno lečenje, preglede, lečenje steriliteta,na porođaj bez da se bacaju šuške lekarima, na privilegije u prevozu, na dečju opremu oslobođenu poreza, da ne nabrajam dalje jer nema smisla.
    Verujem da bi tvoja bolje prošla u životu da te je ogrnula u ćebence koje pominješ, stavila ti sve pelene odjednom jer mnogo se*reš i ostavila pod nekim mostom, nego što je odgajila tako arogantnog skota, verovatno i bota. Mrš!
  • Daj, daj

    12.02.2019 10:04
    Kad pročitam komentare i vidim koja je grabež za pare nastala, odmah zamislim besnu gomilu sa ispruženim rukama. Nije mi jasno kako su ovi, koji se danas otimaju za roditeljske privilegije uspeli uopšte da odrastu bez finansijskog podsticaja. Ranije su majke od države dobijale jedno ćebence, komplet pamučnih pelena i par benkica. I za čudo dece su im bila uglavnom zdrava, vesela i stasala u odrasle ljude. Srbiju kao da želi svako, ko ima priliku, da očerupa. Zato nam je ovako i dobro.
  • Batica

    12.02.2019 09:38
    Realno..
    .. je da žene neće da rađaju, jer ne vide budućnost u majčinstvu. Realno je da para ima, ali vašoj alavosti nema kraja. Realno je da ste trebali biti politički uništeni 2000god,a što niste to bolje znaju oni što su došli posle vas. I zato sad opet imate šansu da pričate mladim majkama šta je "realno", razbojnici odvratni...
  • Ana

    12.02.2019 09:37
    Ali
    Kada neko kaže " ali ", sve što je rekao pre toga poništi...
  • Saša

    12.02.2019 08:39
    Kako Vas nije sramota da izjavite da nemate para!?
    Imate para kada treba da platite i kićenje i spomenike i zastave i Kineske i Iranske turiste i za čuvare kontejnera i za autobuse kojima vozite vaše glasače i za bezbroj drugih budalaština..
  • JovaNS

    12.02.2019 07:54
    @Budžet sve manji
    Možeš da se nosiš u peršun, znaš?

    Pod 1) Misliš da je lako otići iz Srbije?
    Pod 2) Srbija bukvalno živi od doznaka naših ljudi iz inostranstva

    https://www.021.rs/story/Info/Biznis-i-ekonomija/200852/Priliv-deviza-u-Srbiju-ove-godine-rekordan.html

    "Ove godine zaključno sa avgustom, oni koji rade u inostranstvu poslali su u Srbiju 2,3 milijarde evra, pokazuju podaci Narodne banke Srbije."

    Ali ne, gospodin bi još. Nije mu dovoljno. U istom dahu može da se po*ere na one koji su otišlo i da traži još novaca od njih.

    Kome da daju? Državi iz koje su otišli zato što nisu mogli normalno u njoj da žive? Pa posle da ta ista država iz tog istog fonda za trudnice i porodilje isplaćuje vojsku zbog manjka u vojnom budžetu?

    https://infobrif.rs/2019/01/03/vojni-sindikat-srbije-reagovao-na-odgovor-ministarstva-odbrane-u-vezi-isplacenih-zarada/

    "„Pitamo Ministarstvo odbrane, šta je to zlonamerno u našem otvorenom pismu i zašto ste i ovaj put slagali kada ste saopštili da poslednje isplate nisu izvršene sa računa Centra za zaštitu odojčadi, dece. Šta ste time hteli da kažete i postignete ili sakrijete“, upitao je VSS "

    More marš!
  • Doktor

    12.02.2019 07:53
    Lekar sa prosekom iznad 9.50
    Da li Vam je poznato da lekar na specijalozaciji koji je ttudnickom ima primsnje 5000 dinara?
  • Ogorcena

    12.02.2019 07:39
    A sto nisu realni kad je administacija, nabavka voznog parka i svi ono.koji primaju platu, a ni ne znaju gde im je firma u pitanju. I kad zakidaju penzionere, a posle se hvale kako su.im povecali penzije.
  • nestanak

    12.02.2019 07:28
    Ukoliko nema finansijskih potencijala onda onda zaista moramo biti realni i prepustiti beloj kugi i emigraciji da odrade svoje.
  • Армаггедон

    12.02.2019 07:26
    Какав лицемер.
  • Miki

    12.02.2019 07:14
    Da budemo realni kao vas suprug????Evo zakon o imovini pa ce se druga pesma pevati.....
  • AleksaBukovac

    12.02.2019 07:13
    Istina
    Ko god ima mozak treba da shvati da smo kao narod krenuli putem nestanka, generalno svi nestajemo u jednom trenutku ali naš nestanak je poprilično ubrzan klikom koja nas vodi i laže poslednjih 19 godina.
  • Perica

    12.02.2019 07:10
    Ekonomski realni
    Šta to znaci "ekonomski realni" .
    Ekonomski realni bi u životu jedne porodice ili društva koje je samo malo veća porodica značilo, da glava porodice nikako ne može na primer da jede za ručak roštilj a da ukućani gladuju. Da se glava porodice vozi u Mercedesu a ukućani da nemaju ni za lekove. Preslikano nadržavu znači. Otkud vama gospođo sve privilegije a narod u buli. Naravno da nikog ne možeš sprečiti da ode ali nemojte ga terati da ide sa svojom platom od par hiljada eura dok taj neko treba da radi za 25000 din. Vi niste zaslužili tu platu sigurno jer ne vredi te ništa. Ni vi jer ekonomski nije isplativo da vas finansirani. Ni vas a bogami i veliki broj drugih dusebrižnika kao na primer onog Đorđevića.
    i ja se spremam za odlazak. Ćao.
  • pravi opalim te g...

    12.02.2019 06:37
    Ili, moramo biti finansijski realni-e, necu da vam dam. Kao Patak Daca kada vice : Moje, moje , moje! Toliko para su spiskali i vi ocekujete da ce da dele? E, patriJoti, patriJoti.
  • Nizina

    12.02.2019 06:36
    A za
    Jarbole, fontane, novogodisnje bahanalije se ima....pa autobusi za docek Putina, Vucica...pogledajte jos jedared u novcanik!
  • Mirka

    12.02.2019 06:10
    Stidi se "ženo" i "majko"
    Toliko se hvalite suficitom u budžetu, a ovamo koliko može - treba biti realan! I kampanja vam se zove Budućnost Srbije - a to su deca, zar ne? Mada, u vašem slučaju su to isključivo penzioneri. Sramota. I vi žensko i majka....Važno da je vest da Ana B. ide po belom svetu da joj prave decu, dok mi ovde namamo para ni za lekove za VTO, ada ne pričam o ceni čitavog postupka (o nestašici lekova za trudnice neću ni da pišem)! Stavite i njih na listu, na recept, da vidimo da vam je stalo do te budućnosti koje vam su puna usta, a nama nešto drugo!!
  • Mislilac

    12.02.2019 05:49
    Rešenje
    I ona kaže da mame moraju biti realne? A ovamo se traži od mladih da imaju više dece. Pa gde je taj plan zaustavljanja odlaska mladih u inostranstvo?
  • StAV

    12.02.2019 05:35
    Bez uvrede, ali ne moze neko ko nema svoju decu da se bilo sta pita u vezi dece drugih. Instinkt nije nikada proradio.
  • Ivana

    12.02.2019 05:03
    I treba svi da odu odavde
    Ono kad mislis da nema dalje i kazu ti da ima dalje.
  • Krompjuter

    12.02.2019 03:22
    Oskar
    Kakvo mlacenje prazne slame, kakvo sjecanje vode. Izrigava mi se ☺️
    Kukavne su i mame i deca pored ovakvih experata. Sreca onome koji se nije još rodio, pa ne mora ovo slušati
  • Samo kazem

    12.02.2019 03:13
    Naravno, za mame nema izvan finansijskih mogucnosti... Za placanje glasova ima, za partijske drugove, naci ce se, za autobuse sto se voze od mitinga do mitinga, nije problem...ali za mame... Mora se paziti na budzet
  • Novosađanka

    12.02.2019 03:09
    Hahahaha
    Moramo uvek biti realni, slažem se. Nego, Slavice, kada smo kod toga, kolika je vaša plata, sa svim beneficijama?
  • Ttzzz

    12.02.2019 00:10
    Mrtva ladna izađe i stavlja mame, trudnice i porodilje upeti plan. Mrtva ladna....toliko se sprdaju sa ljudima daje ovo preraslo u mazohizam
  • Ljubica

    11.02.2019 23:44
    treba za policiju
    Za policiju ima, za mame nema, za rasvetu i jelku ima, za mame nema.
    Zar stvarno mislite da smo totalni debili
  • Budžet sve manji

    11.02.2019 22:46
    U pravu je nažalost
    Što jes-jes. U pravu je.
    Ovih 654.000 koji su otišli, sigurno ne doprinose više budžetu koji treba da isplaćuje mame.
    Ali, ne brinite. Uvek su tu ako treba nešto da se popljune, ili pozovu tuđa deca na odlazak.
    Računaju, umesto da odem u pab i potrošim 10 funti na pivo, bolje da komentarišem i pozovem druge na odlazak, valjda ću se bolje osećati zbog svoje odluke.
    Ili su plaćeni da to tako rade.
    U svakom slučaju, u najmanju ruku je nevaspitano.
    Ako ste face, pošaljite svakog meseca na namenski žiro račun, za mame, tih 5 funti koje nećete dati za pivo. Nikad nisam cenio pobegulje, koje se prave pametne posle bitke...
  • VladaN

    11.02.2019 22:29
    Sram da Vas...
    ..bude drugarice Đukić-Dejanović.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna