Autor: Beta

Info
03.03.2019.
14:38 > 05:48
Ministarstvo za kulturu pripremilo je predloge za promenu člana Zakona o kulturi koji se odnosi na dodeljivanje priznanja za vrhunski doprinos kulturi, u javnosti poznato kao "nacionalne penzije".
  • Luna

    03.03.2019 23:01
    Super
    Limanoid, kao prvo kad pricas o nekoj osobi moras da poznas ko je sta je i tako dalje, ti da spominjes kusturicu pa moras da ustanes jer ti ma kako se zvao i sta radio nemozes da napravis za srbiju koliko je on napravio ni ti ni svi politicari, jer je on jedini svetionik bio dok je srbija gledala iz mraka, to sto je on dobar sa svima pa to je njegova vrlina i nesebicnost da drugima pomogne a najvise srbiji, za tu penziju pa moze ti je pokloniti to njemu i netreba ali da je zasluzijo to je sigurno, molim
  • Limanoid

    03.03.2019 21:39
    @Lola
    Dovoljno je što je Nemanji predat deo teritorije države da njime upravlja i da ubira taksu, a ne još penziju da izmuze od ove države. On je bosanski umetnik, uostalom. Prva dva nabrojana filma je režirao kao sarajevski umetnik, a ovde se nama naknadno utrpao pre svega lojalnošću bračnom paru Milošević - Marković a zatim i Koštunici, a sada i ovim aktuelnima. Jednom rečju, odan svakoj vlasti u Srbiji, ali ne i svom narodu iz kog je potekao. Ne bi mu dao no filera iz budžeta, nikad!
  • Lola

    03.03.2019 19:02
    @Clan biblioteke
    Kusturicina politicka uverenja i rusofilija na stranu, covek i dalje ima dve zlatne palme u Kanu, redovno je clan zirija tamo i jeste legenda filma na ovim prostorima. Desnicarsko opredeljenje mu ne brise Oca na sluzbenom putu, Doli Bel, Andergraund i Dom za vesanje.
    A sto se tice nacionalnih penzija treba ih ukinuti. I daleko bogatije drzave se ne razbacuju novcima na te gluposti.
  • Ftn

    03.03.2019 18:49
    Ne
    Posteno bi bilo reci-Penziju ce dobijati samo clanovi sns-a!
  • M

    03.03.2019 18:38
    Pre ce biti politicki podobne, a ne moralno.
  • Јое

    03.03.2019 18:06
    Најправедније би било укинути те пензије......100%...........не желим да образлажем.
  • Drazen Petrovic

    03.03.2019 17:47
    Sport
    Ne samo u kulturi vec i u oblasti sporta "Ukoliko nosilac priznanja svojim ponašnjem ili učešćem u aktivnostima u obalasti sporta šteti ugledu sporta, i na taj način ugledu Republike Srbije, Vlada može, na predlog Ministarstva, rešenjem odlučiti da ne dodeli, odnosno ukine priznanje" i tu treba tako da bude. Npr. Kada nece da igra za reprezentaciju Srbije ili folira da je povredjen a za klub koji mu daje milione ne da igra vec gine... sportista koji se drogira pa dolazi u sukob sa okolinom, policijom, pijanstvo pa se sukobljava sa komsijama, ima svega....
  • Loo

    03.03.2019 17:47
    Svaki rudar je milion puta vise zasluzio nacionalnu penziju .
  • podbarac

    03.03.2019 17:45
    ahahaaaa
    ovo sad već postaje smešno
  • PS

    03.03.2019 17:05
    Kako to misle da mere? Uostalom, ako je neko veliki pisac, veliki slikar, glumac, naučnik, što god, ne znači da mora biti dobar čovek. Bilo ih je toliko u istoriji, značajnih za kulturu cele planete, a bili su protivnici svih režima, pijanice, prevaranti, svašta nešto. Samo zavitrite u biografije tih velikih kreativaca, svašta ćete naći! A naš ministar će znati da proceni i da kaže, no, no, ti ne voliš Vučka, ne možeš u disko! Ili, prešao si ulicu na crveno, ili dva puta si se ženio, zalažeš se za demokratiju, napisao si ceo red latinicom, bio si na protestu (najveći greh).
    Hajde, kriterijume na sunce!
  • Član II

    03.03.2019 17:01
    Lepa Lukić, Miroslav Ilić
  • @Clan biblioteke

    03.03.2019 16:59
    Kako Kusturica moze biti u drustvu koje si naveo? Izgleda da ti je clanska karta biblioteke i najvisi domet.
  • Koriolan

    03.03.2019 16:24
    Najbolji rijaliti
    Kad se setim poslednje "dodele" nacionalnih penzija, prevrne mi se utroba. Sve što je plemenito bilo zamišljeno, bacili smo u blato. Trebalo je uvesti neko počasno zvanje (Jug Bogdan/Simonida), a onima sa skromnim penzijama dodati. Svakog meseca dajemo silne novce narodnjačkim milionerima, ljudima kafanskog mentaliteta i nedostojnog ponašanja. U poslednjoj dodeli, najglasnije se bunio zaobiđeni narodnjak Boro Drljača. (Je li neko mlađi ikad čuo za njega?) Neki od njegovih "hitova": Ne namiguj na me, tuđa ženo; Da l' ću tebi ili ćeš ti meni; Kume, izgore ti kesa; Prijo moja, kako ćemo?; Jao mala, šta nam radiš (duet sa Erom Ojdanićem); Sve su žene za promene, Supermeni (duet sa E. Ojdanićem... A gospođama porodiljama, majkama, deci - ponekad po 5.000 din. Mene je sramota.
  • Clan biblioteke

    03.03.2019 16:00
    Nastavite niz...
    ...Lazar Ristovski, Miki Manojlovic, Svetislav Goncic, Emir (sada Nemanja)Kusturica, Aja Jung,... Svetlana Velickovic, ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna